Vårdförbundet vill stoppa rasister från vårdyrke


SJUKVÅRD. Vårdförbundets ordförande Sineva Ribeiro vill hindra rasister från att legitimeras som sjuksköterskor. Det säger hon efter en granskning av Aftonbladet och Researchgruppen‚ som avslöjar vårdanställda som privat skrivit rasistiskt på Flashback och högerextrema forum.

– Alla ska inte jobba med människor. I England till exempel gör de en hel del psykologitester på folk som söker sjuksköterskeutbildningen. Det åligger väldigt mycket oss som finns i verksamheten och på universiteten att flagga för när det inte fungerar, innan man har fått ut sin legitimation, säger hon till hattidningen.

-Pettersson tycker det är en strålande idé. Men varför stoppa vid rasister?

 • Förbjud muslimer att jobba i vården de kanske inte vårdar judar, kristna och andra som man borde. Det står i Koranen att de otrogna ska dödas.
 • Och inget vänsterpatrask ska anställas, vi kan inte lita på att de ger en rik kapitalist bra vård
 • Absolut inga negrer, man har ingen aning om hur de behandlar vita
 • Fackmedlemmar får söka sig någon annanstans, för jag har läst i Aftonbladet att många av dem hatar arbetsgivare
 • …och vem ska vårda journalisterna som ljuger om allt och alla…

25 responses to “Vårdförbundet vill stoppa rasister från vårdyrke

 • Ingvar

  Rasistiska SSU ordföranden Anna Sjödin blev ju rektor fast hon var ju socialdemokrat
  http://www.vindelnsfolkhogskola.se/kontakt/personal-2/

  Gilla

 • F.d. Socialen demokraten, Ricke

  Tokig tidning AB. allt snack om rasism ar bara korkat….-men inga muslimer i varden, de ar grovt kriminella!

  Gilla

  • F.d. Socialen demokraten, Ricke

   GROVT KRIMINELLT AV AFTONBLADET ATT EFTERFORSKA ANONYMA KOMMENTARER….LASTE JUST FRAGORNA AB STALLDE. – ALDRIG ATT KRIMINELLA AB STALLER FRAGOR TILL MUSLIMER ELLER ISIS….

   Gilla

 • jgarn

  Hur ser Vårdförbundet på den yttersta vänstern och deras våldsromantik, dvs kommunisterna?

  Gilla

 • ole

  Men pedofiler tycks vara välkomna överallt, speciellt på dagis.

  Gilla

 • ÅMÅL

  Briljant analys, Pettersson!
  Alla invånare i Sverige borde läsa och ta sig en funderare!

  Gilla

 • Kurt

  Liknar mer och mer DDR!

  Gilla

 • Mari

  Ordet rasism handskas vi med ganska vårdslöst tycker jag. Framförallt media och politiker. Lärarna är inte långt efter. Jag är emot denna fruktansvärda situation som vi svenskar har blivit påtvingade. Jag är emot 90% av dem som kommer hit och skall sko sig på oss, lycksökare och sexualförbrytare. Gör detta mig till rasist?? Absolut inte. Jag sympatiserar med de riktiga flyktingarna men hävdar bestämt att vi skulle göra mer nytta av att hjälpa dem på plats. Enligt Mona Sahlin och fyrklövern är jag nog en typisk rasist men icke – har aldrig varit rasist , mina barn är inte rasister, min man är det heller inte MEN vi kan inte förlika oss med de kriminella snyltarna som kommer hit. Det gör oss inte till rasister.
  Skulle detta klassas som rasism så är det nog många som skulle bli arbetslösa. Professionella sköterskor sköter sitt arbete oavsett vad de tycker om situationen idag och jag känner massor av dem. Vill vårdförbundet orsaka ännu större brist på sköterskor? Är det vårdförbundet som kommit på att migranterna skall anställas i hemtjänsten också?? De vill väl bli av med några äldre De är livrädda när det kommer en mörkhyad eller svartmuskig idag – hur tror de att det kommer att bli då? Många är livrädda för alla dessa nya ansikten och nu skall de in i deras hem. Snacka om att kränka våra pensionärer på äldre dar. Ta ifrån dem deras enda trygghet – hemmet.
  ÄR DE INTE VÄRDA MER ÄN SÅ ??

  Gilla

  • F.d. Socialen demokraten, Ricke

   De sista meningarna far 10 poang pa en 10 gradig skala! DE SKITER I VARA ALDRE!

   Gilla

 • Jocke

  Det här är faktiskt ett ämne som jag har funderat på sistone. Är så pass gammal att jag har olika kramper, bl.a. högt blodtryck, problem med kransartärer i hjärtat.
  Nu senast var jag hos en doctor,på grund av vita fingrar. Han bytte en av 2 blodtrycksmedisiner. Efter fyra dagar började hjärtproblem.
  Doctorn var från Iran. Vet ej om han tar oss så noga?

  Och skulle absolut inte vilja blir ”vårdad” av muslimska sköterskor / skötare på sjukhus om jag är i ett tillstånd att jag inte förstår vad som händer.

  Det är ju så att de värsta rasisterna är muslimerna. De tolererar ju inga andra religioner eller ateister.

  Hur kan man anställa en muslim till ett vårdyrke samtidigt som man kräver ett helsiktes massa intyg för att få blir förskollärare?

  Gilla

 • jgarn

  Om vårdpersonalen inte är rasister innan så lär de nog bli det ganska snart när de träffar på MENA som patienter.

  Gilla

 • ossie

  Borde man inte som patient försäkra att man älskar muslimer och neger innan man får adekvat vård ? Vi är nog snart där.

  Gilla

 • Johan Herrgård

  Reblogga detta på johan herrgård och kommenterade:
  I förlängningen har Pettersson rätt.Värdegrundsavgrund skulle jag säga. (Usch så du pratar. Du kan inte jobba.) Berufsverbot var ett vanligt straff i DDR.

  Gilla

 • Tony

  Sitter det en Blatta som högsta höns även i Vårdförbundet,
  märkligt hur dom kvoteras in på alla höga poster i samhället,
  alla ni som blir kallade för rasister av denna Donna för att ni
  har en åsikt gå ur vårdförbundet och be denna dam att fara
  åt h—-te!

  Gilla

 • Lofas

  Istället för att skriva av sin ilska och uppgivenhet på nätet kanske det är bättre att gå ut och svinga med baseball träet verkar dom resonera

  Gilla

 • rannug

  ”Skön” attityd men man glömmer att en av de fyra tjejer som misshandlade Kinnunen studerade som sjuksköterska och det gick bra, inga protester där. Inga rasister på våra sjukhus men gärna våldsverkare!!

  Gilla

  • MartinA

   Dom bryr sig inte. Media bryr sig om makt. Verkligheten är bara intressant så tillvida om den kan ge dem makt. Annars väljer de ut andra delar av verkligheten. Eller låtsas att den är vad den inte är.

   Gilla

 • Svensk

  Jag mailade Aftonbladet ang rasism i vården.har tyvärr inte fått nå svar ännu.

  Mail:
  Hej !
  Jag blir utsatt för rasim varje gång i sjukvården,jag måste betala både skatt och vårdavgift.papperslösa o romer verkar ha andra förmåner.

  (Jag är vit) men detta reportage går väl ut på fortsatt rasism mot mig

  Gilla

 • Űlhan

  bra ide

  Gilla

 • Peter Kostin

  Jag förstår inte hur Aftonbladet och Researchgruppen kan få ut persondata från internetleverantörerna, Ska min leverantör fungera som någon form av STASI och lämna ut mina åsikter och personuppgifter till kommunistiska sammanslutningar? Det här börjar bli äckligt. Ska man skriva sådan som sticker Aftonslasket i ögonen måste man börja använda Thor browser.

  Gilla

  • MartinA

   Eller posta vad man tycker i sin facebookprofil? Saker är så illa i sverige nu så vanliga politiskt korrekta människor orkar knappt bli upprörda längre, eller de låter trötta och håglösa när de kör sina tirader nuförtiden.

   Till syvende och sist går det inte att vara anonym på internet. Och ju anonymare man tror att man är desto mer skada kommer man potentiellt att göra sig själv.

   Gilla

   • Observator X

    ”skryter om vår övervakning av oliktänkande”

    Jag tycker att det här är intressant, får nämligen en känsla av att när den här illegala grupperingen ovan framhåller att de lämnar information till Abladet, Epressen(ev.DNyheter), att de egentligen har en djupare funktion samt att de finansieras med statliga medel, på något vis.
    Nog för att folk kan vara störda av sin ideologi men sådana brukar vara mycket duktiga på att förvrida och manipulera sinnen, inte tekniskt vidare begåvade.
    De här typerna är ordentligt insatta, rent tekniskt. Resultatet är då bra men jag tror inte att någon är så jävla övertygad att denne sitter och jobbar i åratal med att bara för att registrera ”oliktänkande”.
    Det ska dessutom finansieras och organiseras, också.

    Vi såg ju att en av dessa nu i veckan gick ut med att han haft uppdrag av SÄPO…det hela är för välorganiserat, för bra på något vis, för att det bara ska handla om ideologi.

    Det är min magkänsla.

    Gilla

 • Two Different Shoes On

  Då får de nog göra ”rasism” olagligt först, hahaha.
  Bara en invandrare med åsikter om hur Sverige ska tas över..

  Gilla

 • hjultomten

  Trött på mordjuntans ständiga lögner. Skall vi åsiktsregistrera ännu mer?
  Förbannade ”rajshism” snack varenda djävla dag. Hur skall man orka med allt djävla tjat?

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: