Rådman kallar till krismöte efter avslöjanden om moskén i Grimhøj


ISLAM. Idag är det krismöte i Århus, Danmark, där stadens kontroversiella moské och dess inverkan på staden ska diskuteras. Det är efter TV2:s dokumentärserie ”Moskéerna bakom slöjan” som en rådman sammankallar till ett brådskande möte mellan olika aktörer i kommunen.

I dokumentärserien kunde danskarna se, imam Abu Bilal från Aarhus Grimhøj moskén, lära åhörarna om debodiga straff – inklusive stening till döds – Koranen dikterar för bland annat otrohet.

 

Mötet kommer att diskutera framtiden för en planerad stor moské i området, och hursom vi kommer att diskutera hur man kan undvika att de överbelastade bostadsområden i Gellerup och Aarhus Vest påverkas negativt.

– Det finns ingen tvekan om att de mycket kontroversiella åsikter som framkommit i TV2-programmet, ger upphov till oro som bör handlas omedelbart, skriver rådman Rabih Azad-Ahmad i ett uttalande.

Förutom åsikter om stening, ser man i serien föreläsare i Grimhøjmoskén råda muslimska kvinnor om hur man kan slå sina barn om barnen inte vill bädda.

En föredragshållare i Grimhøjmoskén säger också att det enligt Koranen är förbjudet för muslimska kvinnor att arbeta tillsammans med män.

TV2 Danmark

 


4 responses to “Rådman kallar till krismöte efter avslöjanden om moskén i Grimhøj

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: