Biltong


Här kommer bildbevis på att jag tog till mig ett recept från en vän, tack Roger,biltong men hur detta ska sluta det vet jag inte för jag misstänker att min ugn håller mer än de 50 grader som han sa att man skulle ha för att göra ”biltong”.

Jag anar att dessa köttsycken får hänga kvar hela natten……eller längre, fortsättning följer

Biltong (pron. bill-tong) is a 400-year old traditional South African beef snack, cured in a unique and highly nutritious way.

Biltong is the perfect survival food, it can be made with no energy inputs and only requires lean meat and some very basic and easy to store.

Biltong differs from jerky in 3 distinct ways:

1. The traditional way to make Biltong is all about the spices, salt, pepper and coriander.

2. The meat used in biltong can be much thicker; typically biltong meat is cut in strips approx 1 inch wide – but can be thicker. Jerky is normally very thin meat.

3. The vinegar and salt in biltong, together with the drying process, cures the meat as well as adding texture and flavor. Jerky is traditionally is dried without vinegar.”biltong DSC01108

 

 

 


11 responses to “Biltong

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Fler en tre länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Följ

Få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 2 264 andra följare

%d bloggare gillar detta: