Åkesson öppnar för förutsättningslös Nato-utredning


FÖRSVAR. Sverigedemokraternas ledare Jimmie Åkesson öppnar för en förutsättningslös utredning om svenskt Natomedlemskap. Det säger han i en intervju med Expressen. SD har fram till nu konsekvent sagt nej både till Nato och en utredning. 

– Det är klart att man förutsättningslöst skulle kunna utreda vad det innebär om Sverige skulle gå med i Nato, säger han. Samtidigt betonar Åkesson att det inte finns något utredningsförslag i dag.

I dag är ungefär hälften av SD:s väljare för ett Natomedlemskap. Men Åkesson tonar ner betydelsen av frågan bland medlemmarna. – Jag känner egentligen inte till att det finns någon sådan debatt i någon högre utsträckning. Vi hade landsdagar i höstas och där var inte den diskussionen särskilt omfattande åtminstone.

-Pettersson säger nej till Nato så länge ett stort muslimskt land, Turkiet, är med.

Sverigedemokraternas nuvarande försvarspolitik duger bra, och glöm inte att SD är det enda parti som inte varit med om att slakta försvaret.

Försvarspolitik

Sverigedemokraterna menar att det är statens kärnuppgift att värna vår frihet och att hävda vår territoriella integritet och vi anslår därför kraftigt ökade medel till Försvarsmakten med målsättningen att nå en nivå av 2,5 % av BNP. Sveriges försvarspolitik ska fokusera på försvaret av Sverige. Genom att stärka vårt eget försvar, genom att fullt ut verka för ett nordiskt försvarssamarbete och genom partnerskapet för fred med NATO tar Sverige sitt säkerhetspolitiska ansvar.

När Sverige återfått ett existensförsvar är det rimligt att Sverige åter bidrar med militärt bistånd i fredsskapande och fredsbevarande insatser med FN-mandat bakom. Det är en balanserad inställning långt från både isolationism och förlorad självständighet.

 • Stegvis höja anslagen till försvaret – rejält
 • Minskat fokus på internationella insatser
 • Återupprättad försvarsförmåga: Hela Sverige ska försvaras
 • Återinförd värnplikt
 • Trygga framtiden för svensk vapenindustr

7 responses to “Åkesson öppnar för förutsättningslös Nato-utredning

 • Lofas

  Är man Sverigevänlig om man vill gå med i NATO??

  Gilla

 • baravarat

  Nej till Nato annars bytert jag Parti SD och jag är hjälpsam och delar ut reklam samt vissar för folk varför dom ska rösta SD men säger ni ett pip om nato bye bye!

  Gilla

 • eugenecork

  om inte annat så krävs ett starkt försvar till att befria
  Sverige från ohyran, den som vällt in senaste decenniet
  …Polisen fixar inte det ensamma, de har inte kompitens
  eller gnista till att fixa detta kall
  …va beträffar Försvaret i övrigt kan vi ta lärdom av Israel
  de kan de där med ett avskräckande robot-försvar…de
  håller inte längre att göra som Polackerna, köra med ett
  Kavalleri mot Stridsvagnar…det vet t.o.me Polacker ida!.,)

  Gilla

 • Ådärkomdenja

  Mesifieringen av ”wannabe-member 8Partiet”, sverigedemokraterna, fortsätter. Nato är en krigs- och angreppspakt, Ryssland satte ned foten mot USA-oligarkernas NWO-planer, och propaganda-apparaten drog igång gammal unken ryssrädsla. Inte en chans att Ryssland skulle utgöra ett militärt hot mot Sverige. Hotet heter NATO, North Atlantic Terror Organization.

  Gilla

 • Mary Agnes

  NATO-motståndet i Sverige bygger på en idealiserad ”blågul bild av allianfrihet” från världkrigen och på tron att Sverige
  1) är 100 ggr större än vad det är och
  2) ingen är så stygg att de inte anfaller snälla neutrala Svedsko.

  Med den flera tusen man starka sovande däsh trupp som redan finns i landet förklädd till ”flyktingar” och med enbart en svensk knallpulvervapenförsedd miniatyrarmé, kommer Sverige att behöva hjälp när den dagen är här.

  Alla som också är rädda för farbror Putin borde tycka att nato vore bra.

  Gilla

 • Thor

  Nato är tyvärr liksom EU en synnerligen lukrativ organisation för horder av byråkrater, enda skillnaden är att hos Nato bär de flesta uniform. Gemensamt är att byråkraterna i dessa organisationer kan påräkna minst den dubbla nettolönen jämfört med den i hemlandet. Det finns således en väldig naturkraft i den kader av byråkrater som idag står utanför att få komma med på tåget. Denna kader bedriver en subversiv verksamhet där egennyttan är i fokus. Här kan man med landsfadern Reinfeldts ord tala om ett särintresse.

  Gilla

  • Observator X

   Tror att Sverige fortfarande har ett rätt intimt samarbete med NATO.

   Bara för att vi lät snatterankan Juholt med fler galenpannor förstöra krigsmakten i början på 90-talet så har vi hela tiden haft samarbetet med NATO kvar(det som Erlander inledde 1952)
   Tycker att det räcker när det endast finns några tusen man att ställa i organisation. Vi skulle inte göra varken från eller till i skarpt läge.
   Så jävla illa är det.

   ps.(den som vill kan ju glädjas åt att vi har ”gott”…rykte internationellt ang. Försvarets RadioAnstalt, NSA:s utpost/detachement i Skandinavien)ds.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: