Vad är sant? undrar lokaltidningen


MEDIA. Landstingsråden delade lönerna mellan sig, en läkare utförde en nazisthälsning framför en patient, ett landstingsråd köpte en kristallkrona när sjukvården skulle spara. Vem ska kolla att det är sant? Sociala medier? Journalistikens kärna är granska och ifrågasätt – och att det som rapporteras är sant. I 123 år har Södermanlands Nyheter gjort det. Tommy Kägo, reporter, Södermanlands Nyheter.

SN_vad_är_sant

Den Eskilstunastyrda lokaltidningen Södermanlands Nyheter ställer en berättigad fråga?

Vad är sant? Svaret är dock inte lika givet som SN tror. Anledningen till att SN ligger illa och tappar annons och prenumerationsintäkter är just att de är ovarsamma med sanningen, bedriver censur och politik.

2015-02-04_1234

Ovanstående stod i lokaltidningen den 1 februari 2015 och SN har så vitt jag vet inte rättat det felaktiga utpekandet av en folkgrupp. På sociala medier stod en annan sanning, ni får själva bedöma vilken ni litar på. I Journalistförbundets publicitetsregler står:

10. Framhäv inte berörda personers etniska ursprung, kön, nationalitet, yrke, politisk tillhörighet, religiös åskådning eller sexuell läggning om det saknar betydelse i sammanhanget och är missaktande.

Ovanstående är bara ett exempel, på Petterssons finns mängder med exempel när Södermanlands Nyheter ljugit, vinklat och undanhållit sanningen.

Södermanlands Nyheter fällda för grova publistiska övertramp

Journalisten som ber om ursäkt, arbetade på SN men ledsnade och sa upp sig…

– Så Pettersson anser att när SN säger ”Journalistikens kärna är granska och ifrågasätt – och att det som rapporteras är sant” och inte håller vad de lovar så kommer de fria alternativa medierna in…

Märkligt är att sedan jag sade upp morgontidningen så har jag blivit uppringt och i brevlådan fått mängder med erbjudanden att komma tillbaka som prenumerant, alltid till ett starkt reducerat pris. ALDRIG har någon frågat varför jag sa upp tidningen, men jag kan tipsa om att det berodde inte på priset för det är trots allt billigt att få en tidning hemburen för 7 kronor, så heder åt tidningsbuden…


3 responses to “Vad är sant? undrar lokaltidningen

 • Lokaltidningen fortsätter hata | Petterssons gör skillnad!

  […] oroliga svenskar kanske vore på plats…förresten kör SN just nu en kampanj, där de undrar Vad är sant? trots att både vi och alla andra vet att, Södermanlands Nyheter blivit fällda för grova […]

  Gilla

 • upptillkampnu

  Redan i början av 70-talet sa min salig far åt mig att aldrig lita på vad en tidning skriver.

  Gilla

 • Richard

  Tänk vad friskt det kunde vara om gamlemedia rapporterad om vad som hände i vårt samhälle utan att de gör några värderingar. Lämna värderingen och debatten till folket i stället. Gjorde de det skulle läsarna strömma till och debatten skulle bli sund. Men det är nog tyvärr en utopi.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: