Utländsk tv-team överfallet i Rinkeby


INVANDRING. Besöket av ett reportageteam från det australiska nyhetsmagasinet 60 Minutes i Rinkeby har gett stora rubriker utomlands. Teamet besökte Rinkeby på måndagseftermiddagen och enligt Stockholmspolisen rullade en grupp ungdomar fram till teamet med en bil och ifrågasatte att de var där.

I samband med händelsen ska en kameraman ha fått foten överkörd, men förundersökningen har lagts ned eftersom det enligt polisen inte går att bevisa att det skett avsiktligt.

Enligt utländska medier ska det ha rört sig om en attack av maskerade män. Polisen säger att han hört uppgifterna om maskering men att det inte finns någon sådan polisanmälan. Utländska medier hänvisar också till den alternativa nyhets sajten Avpixlat vars chefredaktör Jan Sjunnesson följde med reportageteamet.

-Pettersson säger att ”svenskarna” gör bra reklam för vårt land och det var ett tag sedan ”då ärat ditt land flög över jorden”…nu används vi mest som avskräckande exempel.

På tisdagen rapporterade också australisk media om incidenten. Även brittisk media skriver om händelsen.


11 responses to “Utländsk tv-team överfallet i Rinkeby

 • Mari

  Då ärat ditt namn flög över jorden………… Det var då det. När alla talade väl om Sverige Det var då vi var världens 3:e rikaste land. Det var då…..
  Idag är det skämmigt att vara svensk. Hur skall de uppfatta oss i andra länder när polisen lägger ned förundersökning om våld mot journalister? Var det för att Sjunnesson var med? Polisen borde skämmas och inte vi.
  Se till att ta fast dem som misshandlade tv-teamet nu. Visa att det finns lite krut kvar i gamla Sverige

  Gilla

  • F.d. Socialen-demokraten, Ricke

   Vilken ynkedom att negern som körde vårdslöst går helt fri…! SKÄMS ANSVARIG ÅKLAGARE!
   Negrerna som attackerade i Rinkeby centrum finns på film så det går under allmänt åtal, dvs Åklagarmyndigheten är SKYLDIG ATT ÅTALA, – detta är olaga hot +misshandel och det vet alla vi som läst litet rättskunskap.

   Gilla

 • Ståfräs

  ”Det är en gammal Svensk tradition att spöa upp blandade filmteam” Stasiministern.
  Konstigt nog har inte heller Stasi TV nämnt ngt.

  Gilla

 • ÅMÅL

  Informera vänner och bekanta om vad de INTE FÅR VETA från MSM!

  Gilla

 • Tony

  Bra att Utlandet får reda på våra NO Go zoner, och
  även över den otroligt fega Media vi begåvats med,
  den är idag till ock med värre än Pravda var under
  kommunisttiden i Ryssland, den har bara sitt like i
  Nordkorea, Ni har väl sett den Nordkoreanska
  nyhetsuppläsarens hysteriska glädje när regimen
  skickat iväg en satellit??

  Snart får vi se samma glädje hos SVT s uppläsare
  när dom förkunnar att en invandrare har fått ett jobb?
  ( Ja givetvis subventionerat av statliga medel till 85 %))

  Gilla

 • ossie

  Welcome to New Sweden.

  Gilla

 • Blodsven

  Vad förvänta sig när ett land ruttnar inifrån där makten huserar….

  Gilla

 • eri

  Ja man ser vilka fega skitar som den svenska polisen blivit ,,följer inte med in i centrum för att inte provocera ,,mao polisen klarar inte av att skydda ett utländskt dokumentär film team ,,vilken skam för sverige ,,det är dax att ta tillbaka alla ”no go zoner” bygg ett högt el staket runt om dom och ha in och ut kontroller vid grindarna och in med militären för husrannsakan och beslag ta alla vapen och narkotika till att börja med

  Gilla

 • F.d. Socialen-demokraten, Ricke

  Donald Trump som sannolikt blir Republikanernas presidentkandidat tog i ett tal upp Sverige som ett avskräckande exempel, att det är en katastrof med invällningen av unga, starka araber/muslimer utan papper som man inte vet vilka det är….
  TV teamet i Rinkeby hade först polisbevakning men de försvann och då attackerades de av kriminella negrer i området och misshandlades, – bra att omvärlden får fakta över läget i Costa Gratis!

  Gilla

  • eri

   Det ser onekligen ut som att Usa s näste president heter Donald Trump,,det skall bli intressant att se vad som händer när har möter Putin ,,,jag gissar på att dom kommer att bli bästisar o bundis ,dom har mycket gemensamt tex ogillar muslimer vill skydda sina medborgare och skäms inte för att säga vad tycker ,,och det är mer än man kan säga om svenska politiker ,som vill skada sin egen befolkning och älskar muslimer och hysch hysch man får inte säga dittan och dattan,,och så får man hoppas att andra vindar börjar blåsa över oss också

   Gilla

   • F.d. Socialen-demokraten, Ricke

    Blir Trump president i USA kommer det att påverka Europa och Sverige starkt, som du skriver så kommer relationerna med Ryssland och Putin bli mycket goda, båda är överens om att göra slut på ISIS.
    Sverigestan kommer att påverkas starkt, vi måste STOPPA massinvällningen av unga muslimer annars är det ute med oss!

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: