Nätpedofilen Amin Burhan får skärpt straff


INVANDRARVÅLD. Svea hovrätt har nu skärpt straffet för Amin Burhan från Husby, Stockholm som sexuellt utnyttjat 65 unga flickor på nätet.

Den 29-åringe mannen låtsades vara en jämnårig pojke och förmådde flickorna att posera sexuellt och utföra sexuella handlingar på sig själva framför webbkameran.

I tingsrätten dömdes 29-åringen till sju års fängelse för bland annat över 60 fall av grovt sexuellt tvång och närmare 20 fall av grovt utnyttjande av barn för sexuell posering. Nu höjer hovrätten straffet med nio månader.

Svea hovrätt ändrar i ett antal fall rubriceringarna av brotten från grovt sexuellt tvång till grovt sexuellt övergrepp mot barn.

Han ska också betala skadestånd till målsägandena med sammanlagt nära 5,8 miljoner kronor.

TIDIGARE 2015-06-04. Sju års fängelse för nätpedofil

INVANDRING/BROTTSLIGHET. Den 29-åring som åtalats i Sveriges största nätpedofilmål döms till sju års fängelse för bland annat grovt sexuellt tvång.

2015-06-04_2138

Åtalet är det mest omfattande groomingärendet med antalet konstaterade offer hittills i Svensk historia, och rör sig om 68 flickor i åldrarna 11-20 år från olika delar av landet och bland offren finns flickor från Blekinge.

29-åringen har också ålagts att betala drygt fem miljoner kronor i skadestånd. Mannen som varit häktad sedan oktober 2013 har hela tiden förnekat brott.

Kammaråklagare Emelie Källfelt tycker att mannen borde ha dömts till maxstraffet, åtta års fängelse. – Om du inte får åtta år i det här fallet, vad är det då som krävs? Åtta år är det enda rimliga, säger Källfelt till TT.

-Pettersson tycker det är konstigt att samma media som nämner Haga-mannen Niklas Lindgren och Anders Eklund vid namn, är tysta när det gäller en arab vid namn Amin Muktar Ali Burhan som i det är fallet.

Kommer ni ihåg? Värste våldtäktsmannen – Alexandra mannen utvisad

TIDIGARE 2014-10-02. IT-konsult bakom största ärendet om sexuella övergrepp i Sverige.

Den 28-årige IT-konsulten misstänks ha genomfört hundratals ”virtuella våldtäkter” mot minst 68 offer. På onsdagen åtalades han i det som Rikskriminalpolisen benämner ”det hittills största ärendet som gäller sexuella övergrepp” som skett på nätet i Sverige.

– Vi behöver ny lagstiftning så att straffvärdet för den hör typen av handlingar blir högre, säger så väl polis som åklagare som utrett ärendet.

Enligt åklagaren sökte han upp sina offer på internetforum där unga samlas, han förmådde dem att slå på sina webbkameror och lyckades få många av dem att genomföra grovt kränkande handlingar mot sig själva. Konkret handlar det, enligt förundersökningen, om att 28-åringen via hot och övertalning fått dem att på olika sätt penetrera sig själva, ibland med olika föremål. I vissa av fallen har det gått så långt att hans offer fysiskt skadat sig. Offren kommer från hela Sverige.

-Pettersson noterar att Dagens Nyheter tycker det är intressant att offren kommer från hela Sverige men var pedofilen kommer ifrån nämns inte.

Nåväl, på Skype har Amin Muktar Ali Burhan bland annat kallat sig “adam_andersson93″ och använt bilder på oskyldiga pojkar som sin egen profilbild. Själv menar han att någon fjärrstyrt hans dator för att utföra övergreppen via webbkamera.

Burhan är tidigare straffad för utnyttjande av barn för sexuell posering. Enligt Björn Sellström vid Rikskriminalen har mannen agerat otroligt rått och hänsynslöst och förefaller ha en empatistörning. Det finns även vissa kopplingar till liknande brott i Västsverige…


10 responses to “Nätpedofilen Amin Burhan får skärpt straff

 • Maja

  Vad får unga flickor att posera framför webbkameran?

  Gilla

  • Ida

   Du har inte lyssnat på p3-dokumentären antar jag? I detta fallet handlar det om utpressning. Jag kan inte föreställa mig vilken psykisk terror dessa barn och ungdomar gått igenom. Många under flera år. Och att detta vidriga, äckliga, fula monster nu är fri (och troligtvis har uppemot 200 offer på sitt samvete,) får mig att vilja spy.

   Gilla

 • Stenbock

  Som jag åtskilliga gånger skrivit på bloggen,tittar jag ofta på de tyska ”talk-showerna”
  Ett äckel som varit ständig gäst,och som jag länge retat mig över,har nu ertappats med Kristal-Meth..Eller Krokodil som man nämner stoffet i Ryssland.
  Det handlar om en mycket högt uppsatt kommunistisk grön miljöextremist.
  Volker Beck heter aset,och har alltid i sina uppträdanden varit den dominerande….En besserwisser av värsta slag. Idag fick han nu träda tillbaka,från alla sina välbetalda hedersuppdrag och sitt mandat i Bundesdagen .
  Tala om att min skadeglädje är stor,och delar därför gärna med mig,till alla Petterssons läsare.Länk från dagens BZ:
  http://www.bz-berlin.de/tatort/volker-beck-in-berlin-mit-harten-drogen-erwischt

  Gilla

  • Maja

   Han var tvungen att droga sig för att ljuga och tjäna stora pengar.
   Svensk media vet ingenting om detta .

   Gilla

 • Tony

  Önskar att Sverige hade haft samma koll över vad
  skit som släpps in som Australien? Dit kommer inga ljugande
  vuxna män som säger sig vara barn, om inte papperen är i ordning
  åker dom ut från landet direkt. Helt rätt, har dom inte rent mjöl
  i påsen ska man inte släppas in!

  Gilla

 • Tomas O'Maely

  Grova brott skall ovillkorligen medföra utvisning.

  Gilla

 • Argus

  Ett visst mått av förstånd har han uppenbarligen då han själv inser att i verkliga livet kommer vuxna kvinnor att avspisa honom men det är ingen ursäkt att utsätta barn för sexualbrott. Att han sedan troligen har ett barns mentala förmåga är heller ingen ursäkt.

  Istället för att Kriminalvården, i själva verket skattebetalarna, ska lägga 10 miljoner på denna individ borde vi avtala med Bulgarien som har tjugondelen så höga kostnader att hålla honom fängslad och som efter avtjänat straff kan kasta honom över gränsstängslet till Turkiet där han lättare smälter in.

  Gilla

 • jan

  Kommer hit och utnyttjar våra barn. Kapa snorren…

  Gilla

 • F.d. Socialen-demokraten, Ricke

  Hatmedia och SVT kallade denna sexualbrottsling för ”SVENSKEN”…- Hatmedia har en politisk agenda, allt för massinvällningen!

  Gilla

 • Nisse

  Ytterligare en invandrare som kommer att kosta skattebetalarna många miljoner plus allt lidande för offren…………

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: