I det nya Sverige dras bidragen in för en del…


Från Marielle Petersons Facebook
Höggravid (v38) hjärtpatient (medfött hjärtfel, opererad för aortaförträngning som barn, med vissa kvarstående nedsättningar vilka behandlas medicinskt såsom högt blodtryck, blåsljud, arytmi i synnerhet i samband med fysisk belastning) STÄLLER SIG PÅ BEGÄRAN FRÅN FÖRSÄKRINGSKASSAN TILL ARBETSMARKNADENS FÖRFOGANDE PGA ej rätt till fortsatt sjukpenning (tidigare stod det UTFÖRSÄKRAD – vilket tydligen är fel formulering men betyder typ samma sak). 
2016-03-02_0721Jag har inte kunnat ta mina vanliga mediciner under pågående graviditet(er) pga att de ger fosterskador – och därmed har blodtrycket skenat i höjden. Pga tillhörande risker med högt blodtryck för min patientgrupp och bebisen blev jag således sjukskriven av min hjärtspecialist och specialistmödravårdens obstetriker under graviditeten.
FK anser dock nu att jag borde kunna utföra ”lättare arbete” och ”arbete utan stress” (FK’s formulering) än det arbete jag sysslat med under de senaste 15 åren och uppmanar mig att söka annat jobb.
För att motivera mig sänkte de sjukpenningen till 11000 kr/månaden. Min hyra kostar 9000 kr/månad så jag känner mig verkligen supertaggad att hugga i på arbetsmarknaden.
Jag vet inte exakt vilka arbetsuppgifter som ryms inom FK’s definitioner av ”lättare” och ”utan stress”. Vi får helt enkelt pröva oss fram. Jag är lättlärd, kreativ och lojal. Mina svaga sidor är att jag har svårt att röra mig, är känslomässigare än vanligt och just nu behöver ta många vilopauser. Jag har egen bil och körkort. Kan således arbeta över hela Europa.
Försäkringskassan efterfrågar dessutom ett ”mer exakt datum för förlossning” (FK’s formulering), än 14 mars, vilket säkert du som arbetsgivare också undrar. Bebisen har dock hittills vägrat ge besked på definitiv ankomst.
Dela gärna min jobbsökan så att den når fler arbetsgivare!
Referenser, CV och patientjournal skickas på begäran!
(OBS! Bör undvika fysisk arbetsbelastning och stress pga befintligt högt blodtryck och risk för komplikationer i samband med graviditet.)
Från Marielle Petersons Facebook
-Pettersson tycker att givetvis ska man arbeta om man kan och jag hoppas Försäkringskassan, a-kassa, socialen med flera behandlar alla likadant, även den nya adeln…

18 responses to “I det nya Sverige dras bidragen in för en del…

 • Galten

  Nya direktiv från högsta ort till sjukskrivna. ”Jobba vidare”!
  http://www.sydsvenskan.se/sverige/fler-sjukskrivna-ska-jobba-vidare/

  Gilla

 • The Priest

  Sveriges mest omänskliga myndighet!

  Men den jobbar efter regeringens riktlinjer. Tyvärr finns det många svenska ”rika” personer som vill ha det såhär.

  Har aldrig någonsin hört talas om att en ”rik” svensk någonsin har blivit utbränd.

  Försäkringskassan var ännu mer omänsklig under Ruinfeldts tid, glöm inte det. De jagade i princip livet ur de tusentals utförsäkrade svenska människorna.

  Försäkringskassan och Alliansen har många, många människoliv på sitt samvete.

  Men 600 miljarder var inga problem att slänga i sjön!

  Du måste vara i total brist på sympati och samvete samt hata sjuka människor för att få anställning på försäkringskassan.

  USCH!

  Gilla

 • Cattiz

  Fy fan säger jag, hur jävla pantade är dom på FK? Nya adeln får 22000 kr skattefritt varje månad men en höggravid kvinna med hjärtfel måste söka nytt jobb. Sverige är det mest absurda landet i världen. Det enda landet som skiter i vårt egna folk och låter dessa arbeta ihjäl sig. Medan migranter kan sitta hemma och lata sig.

  Gilla

 • hjultomten

  Sverige satsar stort på att svensken skall abortera sig självt som vanligt?

  Stå på dig och självklart skall du vara ledig med en generös ersättning. Varje svensk är välkommen!

  Gilla

 • Kalla mig Joey

  Hoppas du får upprättelse och vinner ett eventuellt mål mot apartheid & fascistkassan.

  Hoppas allt går bra !

  Gilla

 • Fem idioter är fler än fyra genier - Dumokrati!

  Jag hoppas verkligen att hon är en lydig dumokrat som faktiskt röstat på folkmordspartierna och nu får lida konsekvenserna av det. Är hon en Nationalsocialist som för länge sedan genomskådat ”förintelsen” och alla andra lögner och aldrig röstat för detta är det däremot orättvist och synd om henne.
  Kan bara konstatera att svensken hade chansen 2006, 2010 och 2014 att rösta bort ondskans kreatur men tog den inte.

  Gilla

 • Weasel

  Marielle borde tänka på att… ”Sverige är ett rikt land som har råd med en generös invandringspolitik” … :/

  Gilla

 • Suzie

  Stackars gravida kvinna! Ytterligare en svensk kvinna som blivit cyniskt och mycket illa bemött av försäkringskassan som styrs av folkförrädarna i sjukklövern som bestämt att utplåna svenskar så fort dem bara kan genom folkutbytet via massinvandring av dysfunktionella våldskulturer från Mena.Folkmord är rätta ordet.Hoppas innerligt att allt skall gå väl med Marielle och bebisen.

  Gilla

 • Ruth Magnusson

  Hon bör kolla urinen, så att det inte finns bakterier. Det är jättefarligt för bebisen. Och har i alla fall förr genererat sjukskrivning.

  Gilla

 • Utvandrad

  Hon får vira in sig i 15 meter tyg och kliva in på socialen och bräka något oförståbart, låna gärna 12 muslimbarn från nåt dagis och sen kräva sin rätt som flerbarnsmor. Tragiskt, hoppas mitt visum blir förlängt…till Svedistan vill man inte tillbaka…..

  Gilla

 • F.d. Socialen-demokraten, Ricke

  Ingen tvekan om att denna kvinna borde vara sjukskriven under lång tid, fram till graviditeten och därefter mamma-ledig. Lämpligen tar hon det lugnt och ställer sig till arbetsmarknadens förfogande gnom att anmäla sig till AF och söka arbeten enligt de krav som ställs, – med låg ersättning har hon rätt till bostadsbidrag.
  Detta är en skam för Sverige som har hela folkgrupper som livstids-försörjs av sjukkassan, här har vi en kvinna som verkligen borde hjälpas och som har rätt till sjukpenning, hjärtfel, högt blodtryck och tål inte stress – det finns inga sådana jobb i Sverige….
  Thailand tar bättre hand om sin befolkning, här finns lätta sjukjobb bara för thai, exempelvis säljare på stranden, hyra ut solsolar, m.m. – en uppsjö av enklare jobb utan stress och krav, ENDAST FÖR THAI!
  Sådana jobb finns inte i Sverige, alla jobb ställer stora krav, helst 3 årigt gymnasium, inga sjukskrivningar de 3 senaste åren, osv. osv. – alla som sökt jobb vet.
  Hoppas det ordnar sig för den här kvinnan!

  Gilla

  • F.d. Socialen-demokraten, Ricke

   Utan massinvandringen skulle Sverige ligga på Schweiz nivå när det gäller pensioner och sjukpenning till kvinnor, vi ska självklar sätta våra egna gravida kvinnor i främsta rummet!!

   Gilla

 • ÅMÅL

  Väldigt bra artkel! Vi behöver informera allmänheten vad som blir konsekvensen av att

  1/ ha världens högsta skatt

  2/ ösa skattepengar över utlänningar som aldrig bidragit med något positivt för det svenska samhället.

  Gilla

 • Hönsmamman

  Hon är naturligtvis inget unikum. Det finns många som behandlas illa/korkat/dumt/okunnigt men det är inte så många som vill berätta.

  Detta är helt sjukt.

  Människor får inte hjälp längre. Samtidigt lånar vi pengar för att föda arga unga ljugande män utan studiebegåvning och med mycket svaga chanser att tillföra något till vårt samhälle. Samtidigt lånar Sverige ca 2000:-/dygn och person. 2 dygns kostnad är vad det ekonomiska biståndet/månad blir för den som står utan försörjning. Vi kostar på de arga unga ljugande männen ca 2-3000/ dygn mot ca 100-150/dygn för våra fattigaste. 20 gånger mer/dygn. Bara för mat och logi. Varje dygn året runt.

  Jag hade hellre hjälpt den här tjejen och hennes familj. Jag är beredd att avstå från att hjälpa arga unga ljugande män. Kan inte se att de tillför något till vårt samhälle. De får söka sina jämlikar någon annanstans.

  Gilla

 • Nisse

  Marielle du får bli muslim då jävlar ställer samhället upp.

  Gilla

 • Galten

  OT. Väktare knivhotad av asylant på det tidigare äldreboendet Villa Vånga.
  http://www.sydsvenskan.se/malmo/knivman-greps-pa-asylboende/

  Gilla

 • Richard

  Marielle åkt utanför Sveriges gräns och återvänd utan id-handlingar. Sök asyl och du ska se att det löser sig. Du kommer att få bästa omvårdnaden och behöver inte vara orolig över det ekonomiska. Lycka till!

  Gilla

  • eva

   Du glömde! Hon måste konvertera till islam, klä sig i burka och tala obegripligt och INTE MINST VIKTIGT: GÖRA SIG HELT OANSTÄLLNINGSBAR på den svenska arbetsmarknaden.
   Med detta i bagaget kommer hon att få lägenhet och bidrag för resten av sitt liv. Kan hon sedan kvala in som ”ensamkommande flyktingflicka” har hon ditt på det torra.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: