Lag (2016:38)


Idag är det första dagen då staten säger att de kan tvinga kommuner att ta emot de invandrare som kommunen säger att dom varken har råd eller plats för……shit happens.

Vårt land styrs av ett självspelande piano, det spelar och spelar och spelar från utslitna tangenter och strängar…….snart så tystnar den ”ljuva” musiken i takt med att fler och fler inser det vansinniga i den förda politiken.

Varje dag ser jag på nära håll den politiska elitens söndrande av vårt land. För att kunna hjälpa andra kan man varken lida av hybris eller av stultitia, vår regering och riksdag har mer att önska. Varför hatar de folkvalda Sverige och svenskarna?

En migga: ”Min gissning är att de kommer att tvingas att ge sig ut på Hemnet och börja buda på villor.”

MIG logoFrån och med idag, den 1 mars, gäller Lag (2016:38) om mottagande av vissa nyanlända invandrare för bosättning.Migrationsverket har lagt ut Frågor och svar om bosättningslagen, som bör läsas med kritiskt och med eftertanke.

Regeringarna har det senaste decenniet inte tagit ”sitt ansvar” och nu vältrar de över det helt på kommunerna. Eller försöker göra det.

Under Frågor och svar om bosättningslagen på Migrationsverkets sajt finns en hel del mer eller mindre rörig information, men ingenstans anges vilka eventuella sanktioner som kan vidtas mot nekande kommuner. Det tyder på att det inte finns några sådana. Kanske har det med kommunernas grundlagsstadgade självstyrelse att göra, att man inte kan införa tvingande lagar som går emot den?

Således kan ju kommuner, som helt enkelt inte anser sig kunna ta emot hundratals eller tusentals nya invånare, neka att ta emot människor om de inte har bostäder, skolor, sfi-lärare, möjlighet till att ge vård etc.

Den förra och den nya regeringen bär skulden till att det ser ut som det gör i Sverige. Men också Migrationsverket som inte gjort/gör tillräckligt grundliga utredningar och inte i tillräcklig utsträckning verkar kunna fastställa identitet och faktiska skäl till att de, som säger sig behöva skydd i Sverige, är här. Det är inte kommunerna som har skapat det kaos som nu råder.

I år beräknas allt från 70.000 till 150.000 asylsökande komma, förutom den kvarts miljon som kommit de senaste två åren och de många före dem. Samt deras anhöriga. Kommunerna har att i första hand se till sina invånare sin kommun. Det är det primära ansvar de har. Regeringen har att se till landets och folkets bästa, vilket den (nuvarande men i minst lika hög grad tidigare) inte gör och har gjort. De har i åratal tutat ut att andra länder ”måste ta sitt ansvar” medan de själva inte gjort det. Kommunerna ska ta sitt ansvar.

Som det är nu så fungerar det helt enkelt inte, hur godhjärtad man än vill vara.

En migga kommenterar det hela så här:

profileJag kan bara tillägga att det ofta finns en legitim anledning att många av de ca 10.000 med PUT fortfarande inte anvisats en kommunplats. Det rör sig ofta om ganska besvärliga familjekonstellationer, till exempel tiobarnsfamiljer där det inte är så lätt för kommunerna att ordna fram en lägenhet. Dessa blir sannolikt de som först kommer anvisas, och då ska det bli spännande att se hur kommunerna löser det. Min gissning är att de kommer att tvingas att ge sig ut på Hemnet och börja buda på villor. Som om inte bostadsmarknaden var nog överhettad…

Och det blir sannolikt de mindre sluga kommunerna i glesbygden som kommer att följa lagen om anvisning. De rikare och listigare kommunerna kommer säkert att slingra sig undan.


21 responses to “Lag (2016:38)

 • rostaratt (@rostaratt)

  En relevant frågeställning är huruvida detta åsidosättande av kommunernas självstyre egentligen gått till. Vill man ändra grundlagen kan man göra det, veterligen kan det bara göras genom två riksdagsbeslut och det måste ha varit val mellan dessa riksdagsbeslut.
  Rent hypotetiskt kan man till sak även fråga sig hur framtida kommunalval ser ut, om ens,ens när självstyret ej ”är” ett självstyre!.Att kommunernas kostnader kommer öka markant vet vi då dem sökande är beroende av bidrag och kommer som bäst generera först om 6-8år.(en klok regering stoppar då flödet) tills dem redan anlända genererar och möjliggör fler om så av folket önskas, att fortskrida i nuvarande takt blir Sveriges fall.
  Sistnämnt att avkräva kanske överstiga kommunernas kapacitet när det egentligen är just dem som kan avgöra dito äro illa,har Regeringen tagit ett allt för stort ansvar(vilket allt tyder på) är det också regeringens ansvar ingen annans.
  Medelst tvång lämnas ett tyst medgivande till att dem just tagit ett allt för stort ansvar och behöver tänka om, att där då inte folkomrösta om sak vilket är ett förträffligt verktyg kan/kommer det bara rendera i ökade svårigheter kostnader/belastningar försämring/ar.
  Märk väl att politikernas främsta uppgift är att värna prioritera om dess land/medborgare,när dem nu prioriterar andra länders medborgare före dem egna skall dom just ej vara politiker.
  http://goo.gl/HAFRvD http://goo.gl/o80ovb

  Gilla

 • Konrad

  Hur gick det då med demokratin?
  Föst kartellen, sedan detta.
  Blir det något val 2018 eller är det inställt?

  Gilla

 • Z.Mannen

  hela lage strider mot det kommunala självstyret
  vad är detta värt OM det kan lagstiftas bort
  hela lagen är lagstridig

  o vad händer OM en kommun INTE har bostäder till anvisade
  Främmande Fåglar

  Det är staten som givit vistelsetillståndet – då skall staten stå
  för ALLT ink bygga bostäder

  ÄggSkalleDiktatorn FlintFeldt såg en massa öppna platser
  då kunde han ju ha byggt där INNAN han låtit folk komma in
  i landet

  Gilla

 • Peter Skoglund

  När politiker agerar, då rör sig snigeln fortare.

  Om två år ska fas 3 vara helt avvecklad. Men det går för långsamt.

  Sedan augusti har endast 114 av 39 000 långtidsarbetslösa påbörjat andra aktiviteter.

  En siffra som borde ligga på 1 000 personer i månaden. Och Arbetsförmedlingen har gjort för lite, anser fas 3-deltagare.

  Gilla

 • Clara-Fina

  en seriös fråga till er muslimer , varför bor många av er fortfarande i Sverige?
  Varför packar ni inte väskorna och flyttar?

  Om jag hade bott i ett land där jag avskydde och hatade befolkningen så hade jag nog hellre flyttat hem till mitt eget land där jag slipper dessa typer, men ni som grupp och individer verkar leva på just erat hat, är det därför ni stannar i västvärlden?

  Gilla

  • Űlahn

   vi blir fler o flera bara hela tiden. Om du tycker inte om oss fö vi är Svenska, du kan flytta när du vill till annnan land ok

   Gilla

   • 666

    Så kan bara den som är i maskopi med ”hin håle” skriva och packet förökar sig !

    Gilla

   • Pica pica

    Det hjälper inte mycket att ni blir fler när IQ:n sjunker hela tiden.

    Gilla

   • Dumstruten

    Har du inget du är stolt över och längtar efter i ditt ursprungsland?

    Gilla

   • Nostradamus_i_norr

    De rättrogna muslimera som befinner sig i väst gör det för att utnyttja välfärdssystemen. Med horder av barn och gratis lägenheter blir det dryga kostnader för samhället. Utbetalningarna till muhammedanerna kan likställas med den skyddsskatt, jizya, som kristna och judar skall betala till muhammedanerna.

    Gilla

 • Trodé

  Vi har länge haft vårdgaranti, utan garanti för vård. Vi har fått kögaranti.
  Så kan det väl bli med kommunernas flyktingmottagning.

  – Tyvärr, bostäderna är slut. Migverkets bussar får stå på Stora Torget och fungera som tillfällig bostad.

  En del migranter har frivilligt bott så då de inte gillat hotellet eller tyckt det legat för långt bort från centrum.

  Gilla

 • Petter

  Lag 2018:38
  1§; Jimmi Åkesson som statsminister!

  Gillad av 1 person

 • Bertil Nilsson

  sju klövern en extremt grovt kriminell gangster gäng + mördare och Landsförrädare enligt min mening. 15.000 Svenskar dör av svält varje år och ingen har vaknat. Svenskar lever miserabelt liv tack vare Svensk riksdag har grovt kriminella sju klöver gänget. Glöm inte olof och Ceausesco med fru. En dag kan folket resa sig mot dessa sjukt grymma kriminella sjö klövern. Jag hoppas ännu på detta. !

  Gillad av 1 person

 • Pica pica

  Har vi en legitim regering som följer lagen? När ändrades i så fall grundlagen gällande kommunernas självstyre?

  Gillad av 1 person

 • Stenbock

  Hela Europa är på mycket god väg att helt Islamiseras p.g.a. ,att dårar styr i övervägande delen av länderna.I Tyskland (som jag följer) har man nu kommit så långt att det lönar sig för förlagen,att utge sina veckotidningar med följande säljande omslag.För er som läser tyska ska ni veta,att PI har förändrat texten på framsidan:

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: