Europa måste lära av Israel och förbereda sig på ett långt krig, inte minst ideologiskt


ISLAM. Frankrikes president François Hollande kallade terroristattack i Paris den 13 november  för en krigshandling” från den islamiska statens sida, och han hade rätt, även om han är sen att erkänna att jihadister har varit i krig med västvärlden under många år.

Ayaan Hirsi Ali

Ayaan Hirsi Ali

Den islamiska staten, eller ISIS, har lovat fler attacker i Europa, Europa inte bara Frankrike måste förbereda sig på krig, och komma överens om att vad som behöver göras militärt för att förgöra ISIS och det så kallade kalifatet i Syrien och Irak . Inte hålla i schackoch inte försvaga” utan förgöra.

Men även om ISIS skulle krossas helt, kommer inte den islamiska extremismen i sig att försvinna. Krossandet av ISIS skulle förstärka den religiösa glöden hos dem i Europa som längtar efter kalifatet.

EU:s ledare måste ta några stora politiska beslut, och kanske kan Frankrike visa vägen. Det behövs en mental förändring för att undvika ytterligare terroristattacker i ännu större skala, samt inre kontroverser efteråt. Islamiska extremister kommer aldrig lyckas göra Europa till en muslimsk kontinent, men de kan mycket väl lyckats provocera fram ett inbördeskrig, att delar av Europa kommer att bli som Balkan i början av 1990-talet.

Det finns tre steg som europeiska ledare kan vidta för att ta bort den islamiska cancern från kontinenten.

Först lär av Israel, som har haft med islamistisk terror att göra sedan landet skapades och hanterar betydligt mer frekventa hot mot sina egna medborgares säkerhet. Islamiska extremister i Israel idag, även om knivar och bilar som deras vapen val, men det beror på att det nu är helt omöjligt för terroristerna att utföra attacker  som den i Paris i november. I stället för att demonisera Israel bör landets utbildade och erfarna experter komma till Europa för att utveckla en övergripande strategi för kampen mot terrorism.

För det andra, vi bör förbereda oss på en lång ideologisk kamp. Europas ledare måste gripa tag i indoktrineringens infrastruktur: moskéer, muslimska skolor, webbplatser, publicering och propaganda material (broschyrer, böcker, avhandlingar, predikningar) som leder direkt till våldet. Islamistiska extremister riktar sig till den muslimska befolkningen genom Dawa (övertalning). De övertygar dem att deras mål är berättigat, även när det gäller att använda våld. 
Europeiska regeringar måste genomföra kampanjer i det muslimska samhället, och framhäva den liberala demokratins överlägsenhet. Detta innebär ett frontalangrepp på den islamiska teologin.
 
För det tredje måste européerna utveckla en ny invandringspolitik, där man bara accepterar invandrare som godkänner och accepterar Europeiska värderingar, samt avvisar islamistisk politik som gör dem sårbara för kalifatets locktoner.
Det finns konkreta svagheter med den invandringspolitik som Europa för just nu. Det är alltför lätt att få medborgarskap, utan att nödvändigtvis vara lojala mot nationella konstitutioner. Det är alldeles för lätt för utomstående att komma in i EU-länder, med eller utan trovärdiga asylansökningar. Och tack vare politiken av öppna gränser som är känd under namnet Schengen, är det alltför lätt för utlänningar att resa fritt från land till land så snart de är belägna i Europeiska unionen. Med årets flod av invandrare till Europa visar det sig att dessa saker är ohållbar.
Detta är liktydigt med ”Fästning Europa”, med en ny järnridå i öst och en maritim bevakningslinje i Medelhavet och Adriatiska havet. Detta är nödvändigt, för det finns ingen annan förnuftig strategi, med beaktande av hot om islamisk extremism i Europa. Om EU: s ledare gör som Tysklands förbundskansler Angela Merkel och fortsätter titta på öppna gränser som en dygd, kommer de snart att drivas ut av regeringskansliet av de populister som är mer i samklang med stämningen bland allmänheten.
Problemet är att detta också kan leda till andra idéer än invandringskontroll och en typ av inskränkt nationalism som har slitit isär Europa tidigare i historien.
För att göra allt detta, det skulle bli tvungna att ändra fördragen, lagar och politik. Kanske kan det bli en vattendelare där Europa går en ljus framtid till mötes.
 

Ayaan Hirsi Ali, i Wall Street Journal.


54 responses to “Europa måste lära av Israel och förbereda sig på ett långt krig, inte minst ideologiskt

 • ulsansblogg

  Reblogga detta på ulsansblogg och kommenterade:
  Artikeln är från mars 2016 men är lika aktuell nu som då, kanske mer rentutav.

  Gilla

 • Nisse

  Varför är det krig och oroligheter i alla muslimska Länder. Om jag vore muslim skulle jag undra det måste vara något fel på mig när vi muslimer bara ställer död och annat jävulskap. För fredliga människor i andra länder.

  Gilla

 • F.d. Socialen-demokraten, Ricke

  Europas befolkningar måste följa Ungerns, Öserrikes och Makedoniens exempel och se till att kraftigt begränsa den arabiska/muslimska invällningen av bidragsparia! Islam är en PARASIT-IDEOLOGI som vill skrämma allmänheten till underkastelse och pressa samhället att gå med på muslimska krav, – de ställer inte upp på demokrati och mänskliga rättigheter utan vill införa en muslimsk diktatur med koranen och sharia som lag och grundlag ungefär som i Saudi Arabia.
  Islam är helt oförenlig med västerländsk demokrati och det bästa är att STOPPA ytterligare muslimsk invällning, de har ingenting att tillföra oss annat än ett kaoshelvete, samma som de ”flytt” ifrån.
  Det är en brist med ”demokratin” att det är möjligt att ge sken av att vara en ”religion” förespråka massmord och slakt på icke-muslimer! Denna IDEOLOGI borde naturligtvis förbjudas direkt och framförallt ska de inte komma till Sverige eller övriga Europa och leva på bidrag och parasitera. Detta slutar inte bra, det kan jag säga, att tvinga Europas stater att ta emot våldsamma, unga, arabiska muslimer som kommer och ställer olika krav det håller inte, vi kommer att få se ett krossat EU och det vore lika bra att lägga ner eländet och att varje stat själva skyddade de yttre gränserna. Grekland skiter i det, dit har det kommit 110,000 sådana här parasiter bara i år….-de skiter i det för de tycker att EU, dvs Bryssel kommer alltid och löser detta….Utan EU skulle de skjutit båtarna i sank och parasithelvetesströmmen skulle varit över direkt….
  Enligt sura 3:110 vill muslimer inte integreras eller anpassa sig då de står över alla icke-mulimer tycker de denna paria…!
  STÄNG GRÄNSEN, -FLYKTINGSTOPP NU!!!

  Gilla

  • F.d. Socialen-demokraten, Ricke

   Ungern är den enda sanna demokratin som ska hålla folkomröstning om de ska ta emot dessa muslimska/arabiska/insekter….! De kommer att bli NEJ, minst 90% kommer att rösta NEJ!!
   Sverige borde göra detsamma + NYVAL samtidigt!!

   Gilla

   • eri

    Sd hade ju en kampanj om folkomröstningen (om invandringspolitiken) Jag röstade självklart ja på stubben ,,,men vart tog den vägen ,,jag har försökt att hitta ,typ,,resultatet ,,frågan måste ta fart på allvar igen,då får man verkligen se vad det Svenska folket tycker ,,jag tror på 70 % för en folkomröstning

    Gilla

 • Hönsmamman

  De här kallifötterna – de har uppenbarligen en plan för att förstöra och försöka ta över det andra håller ordning på och har skapat? Men inte mycket tyder på att de vare sig kan skapa eller upprätthålla någon typ av samhälle? Som en sås utan mjöl? Som rinner ut i sanden? Den saknar struktur och bindemedel? Vad har de i det långa loppet för syn på viktiga samhällsfunktioner? En grupp människor där svaret på allt är att hugga huvudet av folk leder till huvuden utan kroppar och kroppar utan huvuden? Det är inte mer sofistikerat än så och de verkar ha en bristande logik i det långsiktiga perspektive?. Deras ekonomi bygger på att stjäla från andra och det finns det ju gränser för?

  Gilla

 • eri

  Jag vill svara på Űlhans kommentar från sidan
  (Saudi Arabien o annat olje land allt som behövs dom stänger production o eran samhället stannar / fatttarr du mannen)

  Usa köper inte längre en droppe olja av araberna ,,dom tillverkar hela sitt behov själv ,,det är därför oljan kostar ca 30 Usd fatet ,,Europa kommer att göra likadant snart,och arabländerna går redan på knäna ekonomiskt ,,det som saudi får ut av sin oljehandel räcker inte till räntan på deras statskuld och det ser lika illa ut för alla andra ,,utom kuwait,, Jag vill inte kasta ut dig och din familj ,om ni jobbar och bidrar till våran gemensamma välfärd så är ni hjärtligt välkomna i vårar land ,,,det som jag och dom flesta på den här sajten vänder oss emot är att det kommer alldeles för många som vi skall försörja med våra arbete och slit ,,(dumma svenne skit vet inte ens om att dom försörjer er )(och vissa tilloch med står med plakat ”welkom refuges )och att 90% av dom som kommer inte (enl FN) kan betraktas som flyktingar ,och dom skiter i om dom fått avslag av miggen dom stannar kvar ändå ,,,,och får dessutom sossbidrag
  (svenne jävel skriver till blatte jävel / svenne jävel fattttar nu)(fatttar du?)

  Liked by 1 person

  • eri

   Űlhan ,,,
   Jag tycker att det är bra att du skriver på sajten och talar om vad du tycker och tänker ,,jag är inte någon ”prototyp”Jag läser gärna och förstår (försöker att förstå)Alla som är beredda till att ta en seriös diskussion om invandringspolitiken och det blir lite enformigt att hela tiden läsa om att alla skall ut oavsätt vem det är

   Gilla

 • eri

  Kollade in skittablån ab av bara nyfikenhet ,och såg att dom var förfärade av att Donald Trump nämnde sverige som ett skräck exempel ,detta diskuterades efteråt och det var en helt urblåst snubbe som undrade på fullt alvar ,,,vad är det som har hänt i sverige ? Vad menar han i entligen.
  han förstår inte (på riktigt ) att sverige släppt in 160000 +dom som aldrig reggade sig typ 40000 till och vi vet inte vilka dom är var dom kommer ifrån eller vad dom vill förutom att bli försörjda livet ut på våra skattepengar
  och att vi inte kan att få ut dom utan militärens hjälp,,
  vi får väl hoppas att han vinner

  Gilla

 • Űlhan

  بك المرأة ليست سوى العاهرات
  vi muslimer är 99% ofarligt vill leva i demokrati o inte krig

  Gilla

 • Observator X

  Punkt 1: Stödjer jag helt.
  Punkt 2: Nej. Slöseri med tid, pengar och riktiga människoliv.
  Utrota allt som har med islam att göra. Allt undunderförstått.
  Punkt 3: Delvis. Invandringspolitik ska vi inte ha, överhuvudtaget. Ingen invandring. Vi vet hur illa det går…
  Stycket från och med ”Detta är liktydigt med ”Fästning Europa” ” är en självklarhet. Vi har inget val, vi är tvungna att skydda oss från alla dessa horder av individer, inkapabla till demokrati.

  Så länge människan förökar sig i den helt vansinniga mängd som idag, så länge kommer det att vara krig och oroligheter. Men att få in det i skallen på alla godhetsapostlar och människokramare och älskaannankulturgudvadfint-are, det är nog ta mig fan omöjligt.

  Vi kan få fred. Om vi använder våld.

  Gilla

 • eugenecork

  vi och övriga Europa kommer att gå en lång
  HET SOMMAR till mötes, helt enl. 87:ans syfte
  …behöver man inte vara meterolog, för att kunna
  räkna ut med arslet!
  http://www.svd.se/unhcr-europa-pa-gransen-till-sjalvforvallad-katastrof

  Gilla

 • Űlhan

  Mycke bra fortsät hata som du göra nu mannen.
  din gogle arabiska imponera inte mannen lär dig språket istället
  Våldtäkt fylleri skattbrott sprit o cigaret smuggel misshandel sexköp utnytta små barnen sexuell sont ni svennar hålla på pedofiler mm mm
  fi vilken skit ni göra
  slöja o be till gud står i Quran 99% av våra kvinnor har Slojan frivilligt.
  ingen riktigt muslim försvara mördande på oskyldiga inte ja ihellre varför ni försvara Isrel då hyklare

  Gilla

  • Observator X

   Det är ingen som hatar dig, det är bara det att du är i fel land, i fel världsdel.
   Du ska befinna dig i ditt födelseland, långt borta i landet Asien.

   Hur som helst, var god lämna landet Sverige omedelbart.
   Ditt uppehållstillstånd är indraget (utav det svenska folket, vi som är Sverige)

   Därefter är allt frid och fröjd, där kan du valla dina getter, se ut över den bördiga…öknen eller vad du vill. Det blir väl bra?

   Gilla

   • Űlhan

    Sluta kriga bomba plundra våra land först SEN vi kan? Nej jag mina familj ocl släktinga stannar här. inget du o ni svenne kan göra åt.om 10/20 år första stadsminister är muslim. det blir väl bra?

    Gilla

 • sorgligt men sant

  Űlhan?du leva av demokrati?eller bidrag?du inte vilja leva här,du leva i grotta ,Leva på bidrag resten av ditt liv.

  Hur kan du ”ärliga muslim” fortsätta kalla dig muslim i Sverige?

  ser du inte din ”sharmuta” vad islam ställer till med?
  De islamiska samhällen är omänskliga, omöjliga att leva i, våldet inom familjen,
  våldtäkter, rättssytemet… där de våldtagna kvinnor straffas, enorm korruption, barnäktenskap, din sk profeten Mohamed som är förebild före alla muslimer var jo en grym våldsverkare, han lät halshugga tusentals människor, han var dessutom en sexgalning, hade sexslavar,

  för muslimer. på jorden är det förbjudet med sexorgier medan i den muslimska Himlen är det tillåtet, 72 oskulder,
  hur kan man tro på koranen som lovar sexorgier i Himlen till muslimer som blir martyrer..?
  hur kan man bli martyr när man attackerar andra med svärd eller bomber?
  varför måste de muslimska kvinnor skyddas i muslimska länder? Varför måste de bära slöja eller tält bland muslimer som ber 5 gånger om dagen, varför måste de ha manligt sällskap när de går ute på stan,

  bara det ovanstående visar att islam är verkningslös, dessa män i skägg som åkallar Allah är alla presumptiva våldtäktsmän enligt de själva, de har ingen moral, det finns noll tillit bland muslimer,

  muslimer betraktar sig själva som kriminella degenerade sexgalningar, det är den enda slutsatsen man kan dra från deras skyddsregler angående kvinnor och småflickor,

  Űlhan din lögnare korkade religiöse muslimske jävel, Űlhan din tro är inte värt ett skit …..

  Gilla

 • sorgligt men sant

  Har Űlhan väldigt svårt l att ligga med brudar ?

  Űlhan har du knullat nån gång en brud? har Űlhan umgåtts regelbundet med får /åsna/kamel?
  det knullas ju hej vilt med djur vad man än vänder sig i Peru knullar de åsnor i mellanösten med getter och kameler i Indonesien är det alltså orangutanger som gäller.

  Gilla

  • Űlhan

   ja har stora familj, du har ingen?
   näj ja knullar inte får kameller åsna som du knullar får häst ko grisar mm mm mm mm mm mm

   Gilla

  • 666

   Bry inte ditt vackra huvud med ”dyngan”, det handlar för det mesta om inavel, tyvärr med förväntat resultat !

   Gilla

  • eugenecork

   teorier finns att afrikaner va lika vita å vackra
   som vi va en gång, då i tidernas morgon
   …men en syrra till Eva (bosatt i Afrika) blev tagen
   bakifrån av en schimpans
   …tänk efter, vad händer ifall en liten Chiwawa-
   fröken blir lägrad av en kåt Bulldogg…va blir
   resultatet i slutänden, jo men visst, avkomman
   blir en bondhund!.,)
   http://www.gardshund.com/

   Gilla

 • sorgligt men sant

  Ülhan
  Jag hoppas sådana som du flyttar ifrån Sverige en vacker dag

  Gilla

  • Űlhan

   aldrig deta är min land med. Jag är svensk medborjare ock har kommit fron krig mina barn o dera barn ska blir här det är våran land med vi vil leva av demokrati

   Gilla

 • Lars Bertil

  Många länder som blivit rika på olja har investerat sina förmögenheter utomlands. Jag skall bara ta några ex. I Storbritannien har man köpt fotbollslag, shoppingcentra och hotellkedjor. Jag såg för länge sedan ett inslag på TV som handlade om detta delvis men mer om hur engelsmännen kunder göra sig oberoende av den arabiska oljan genom att satsa på forskning kring andra energikällor. Det var frun till en forskare som på hans fråga vad han skulle göra då han var sjuk och hemma från arbetet och inte hade något att göra. Frun svarade gör landet oberoende av arabisk olja men energin skall vara inhemsk, ren och oändlig. Forskaren hade fått något att fördriva tiden med under sin sysslolösa sjukskrivning. Det blev avancerad vågkraft. Storbritannien har goda förutsättningar. Kuster, blåst och relativt djupt runt hela England. Jag skulle vilja tillägga låt arabiska oljepengar investeras i England och när mycket är uppköpt så konfiskera arabisk egendom. Konceptet är använt förr i länder där vänstern kommit till makten. OBS konfiskeringen bör ske
  när andra energikällor finns i stor skala och det kan vara snart. Araberna luras två gånger och de kan stå där med sin olja.

  Gilla

 • sorgligt men sant

  Vi måste stödja SD så mycket som det bara går.

  Liked by 1 person

 • sorgligt men sant

  Űlhan?

  du kanske känner till några arbetsamma zigenare,muslimer,afrikaner, som skapat framgångsrika exportföretag eller bidragit till välstånd i Sverige?

  Liked by 2 people

  • Űlhan

   Saudi Arabien o annat olje land allt som behövs dom stänger production o eran samhället stannar / fatttarr du mannen

   Gilla

   • Lena

    Bra där, har sedan lång tid önskat att just ALLA tekniker och ingenjörer från väst skulle ”kicka” araberna i baken och lämna sanden till kamelherdarna.

    Gilla

   • Űlhan

    HAHAHAHAHAHA du ä bara sjuk mannen
    Det är gått av mäniskor i våra land som kan jöra denjobb. Vi tom vill göra karn vapen men Ni fårknullare är rädda av oss och vill mera kontrollera allt vi göra i våra land?
    ni inte ens skaffa tillräcklig av barn måste ni har vårt hjälp ochså eller blir inget pention till dig o era hatare

    Gilla

   • Lena

    Du är så urbota töntig Ali, bättre än så kan du din fåne !

    Gilla

   • Dumstruten

    Du kan ju inte ens formulera dig på ett sätt som får andra människor att väckas av nyfikenhet inför vad du kan ha att erbjuda ett samhälle.
    Blev du inte accepterad i det land du kommer ifrån heller?
    Varför vill du inte satsa ditt liv och din tid på en kultur och omge dig med människor som skulle uppskatta det du står för? Varför vill du leva i ett land som egentligen inte tycker att du har särskilt mycket att tillföra?

    Gilla

 • Varför ska just vi svenskar ta hand om muslimer och somalier?

  Vi svenskar är ett omtyckt respekterat folk över hela världen och antagligen jordens mest framgångsrika folk någonsin.
  Och inte att förglömma att svenska män och kvinnor anses vara dom vackraste varelser som finns på jorden… varför väljer ni att bo hos oss svenskar?

  varför flyttar ni inte till muslimska länder istället för att snylta på oss ?

  många av er är beroende av bidrag från oss européer som inte ens kan hålla sams med sina grannar?

  Jag kan förstå att ni är avundsjuka på oss nordiska ståtliga människor faktiskt..

  VI ARIER har ett fint land här i Sverige, varför ni (?????) inte flyttar till ert inavlade, misslyckade paradis,(??????) ….

  Gilla

 • Mike E

  Och Ayaan Hirsi Ali (på bilden) som kämpade för muslimska flickors och kvinnors rättigheter var tvungen att fly från Europa, fördriven av vänstern och muslimer.

  Gilla

 • sorgligt men sant

  Ulhan medan du sitter hemma och onanerar och lever på socialen!så jobbar vi.

  Gilla

 • sorgligt men sant

  Nolla=Ülhan

  Och jag tycker personligen att Sverige inte ska ta in några invandrare.

  Måste muslimerna bo och leva här bland oss civiliserade människor?
  Likt en fästing måste ha värddur att suga blod ur.

  afrikaner/negrer är parasitiska till sin natur och måste alltså som alla andra parasiter ha ett värdfolk som de kan exploatera och suga ut.

  Gilla

 • Ülhan

  Isarel mördare oskildiga palestiner o muslimer Margot är skitbra. Dom som tycker om Israel är skit idioter jag skiter i vad MrQ tycker om den

  Gilla

 • malmobon

  Kloka förslag som jag instämmer med. Framför allt punkt 2.
  Tyvärr tror jag det är försent.
  Handlar om väldigt kort tid, och då måste alla liberala regeringar bort.
  Hoppet står idag till Donald Trump, som kan förändra i USA.
  Sedan är det Brexit som gäller, och därefter Marine Le Pen.
  SD har startat sin utbildning om islam, och så vitt jag vet är detta det enda parti som gjort detta. Hålls seminarier runt om i landet.

  Först måste vi ta ifrån islam ordet religion och hantera islam som en politisk rörelse. Är endast då vi kan förändra.
  Hoppet är det sista som överger människan, så kanske?

  Gilla

  • vågskvalp

   Instämmer till fullt med din suveräna kommentar, tack !

   Gilla

  • Petter

   Inte bara liberala idéer som ska hållas i schack. Det gäller också öppet sossekommunistiska dito. Samt strypa bidragen till ALLA föreningar (religiösa församlingar räknas oftast som föreningar) som INTE BEVISLIGEN öppet tar ställning och arbetar FÖR mänskliga rättigheter och tar avstånd från och bekämpar medeltida värderingar! Allt som har med invällandet att göra ska kopplas till indragna bidrag både på organisations och individ nivå.

   Gilla

 • Lizette

  Problemet är att Sverige har sett till att avsäga sig all hjälp från just Israel.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: