Malmö är sämst. 36 % av de som invandrade för tio år sedan arbetar


INVANDRING. Malmö är sämst. Det är tråkigt att behöva säga det, efter att skåningar i åratal har fått förklara för riksmedier att de ger fel bild av en dynamisk och växande stad, som ingår i Nordens största region. Det bor många invandrare i Malmö, vilket gör att staden har både praktisk integration och integrationsproblem. Olika etniciteter och samhällsklasser bor tillsammans i stadskärnan, med de kulturkrockar som det kan innebära.

En del av det som kallas integrationsproblem är snarare integration. Om man istället diskuterar ett uppenbart integrationsproblem: arbetsmarknaden, är Malmö sämst. Statistiska centralbyrån har i samarbete med Sydsvenska Dagbladet tagit fram siffror på hur lång tid det tar för utrikes födda och personer med utländsk bakgrund att komma in på arbetsmarknaden.

Det är skakande läsning. 36 procent av de som kom till Sverige för tio år sedan har hittat jobb. För dem som kom för fem år sedan är siffran 18 procent. Anledningen till att det är Statistiska centralbyrån som står för siffrorna är att Malmö stad inte för statistik. Det gör inte heller arbetsförmedlingen. Det är helt galet.

Att jobb skapas i små och mellanstora företag har upprepats i det oändliga. Att döma av riks- och regionalpolitik borde det upprepas igen. De små och mellanstora företagens expansion är det som skulle kunna bryta den negativa trenden för utlandsfödda. Sämre företagsklimat ger sämre integration. Malmö låg 2015 på plats 105 i Svenskt Näringlivs rankning av svenska städer, vilket dessutom är en försämring. Uttalanden från kommunalrådet Andreas Schönström om att vinstdrivna välfärdsföretag ”kan dra” från Malmö skapar dålig tillit till Malmö som företagarstad.

Det är osannolikt att så många utlandsfödda faktiskt går sysslolösa som siffrorna antyder. Malmö har tyvärr en blomstrande svart ekonomi, som gynnar konsumenter med billiga ölpriser och luncher och missgynnar de som jobbar för mycket låg ersättning. I det sammanhanget är det löjligt att uppröras över förslag på fler enkla, vita jobb med lägre ingångslön. Så jobbar folk redan, de har bara ingen anställningstrygghet.

Läs mer på Skånska Dagbladet

Malmö_resultat_och_budget


16 responses to “Malmö är sämst. 36 % av de som invandrade för tio år sedan arbetar

 • Peter Skoglund

  Halvera skatteutjämningsbidraget som övriga Sverige skickar till Malmö varje år, till att och börja med. Så ska ni se att sysselsättningen så sakteliga, börjar stiga en bra bit över dessa 36 %, på betydligt kortare tid.

  Skatteutjämningsbidraget tar vi sedan till att skapa en enhetlig momssats på 20 %. Skipar RUT och ROT. Ger fattigpensionärerna sina pengar så att de kan skippa ordet ”fattig” som pensionär.

  Fastighetsskatten ska naturligtvis införas igen, i en modernare variant.

  Finns ingen skatt som skattar mer ”rättvist” om vi ska prata fördelningspolitik. Dessutom är det absolut bästa sättet att få fart på rörligheten i bostadsmarknaden och då byggandet.

  Sedan ska vi naturligtvis även ha en migrationspolitik värd namnet med en bra integration. Då måste naturligtvis mottagningsvolymen ner åtskilligt, från den vi har idag.

  Borde vara självklarhet för alla politiker att förstå….fast tyvärr, är det inte så.

  Gilla

 • eva

  Nu borde ju Malmö vara det mångkulturella lyckoriket på jorden med all sin mångfald? Konstigt. När Malmö blir det närmaste Edens Lustgård vi kan komma här på klotet blir det säkert bättre. Men oj, i lustgården behövde ju ingen arbeta, allt fanns, och några är tydligen redan där.

  Gilla

 • lillan

  Drftiga europer ja.
  Inte fan negrer o afganer och andra med låg iq.
  Ut ur mitt rike och land.

  Gilla

 • Galten

  Staden har blivit en veritabel deponi för allsköns slödder.

  Gilla

  • Stenbock

   Ja och nu följer rättsväsendet samma linje…Kommunistledaren Sestraijcic gjorde inget straffbart,när han sparkade en liggande polis i huvudet ! I varje fall lägges ärendet ner av åklagaren…
   Månne denne sistnämnde även tillhöra Stalins skara ?
   http://www.skd.se/2016/02/29/forundersokning-mot-sestrajcic-v-laggs-ned/

   Gilla

   • Stenbock

    Hittade en bild på kommunistsvinet hos Fria Tider…Därtill lite mer utförligt,varför inte Vänsterpackets ”riksdagsledamot” kan åtalas…Numera krävs det film på brotten,annars går packet fria !!!!

    Gilla

   • Lena

    Kom att tänka på ”adams family” och lite humor i eländet.

    Gilla

   • Galten

    @Stenbock & Lena
    Ja man tar sig för pannan när man ser vad vissa kommer undan med. Visst har flåbusen vissa likheter med Onkel Fester. 🙂 Hela vänstern i Rikets tredje stad är en samling av suspekta individer bestående av flator och invandrat ”folk”. Även den ständigt kränkte negern momodu ingår i samlingen.

    Gilla

   • Galten

    Ouuppsss…. Glömde Onkel Fester.

    Gilla

 • Kjell Hedlund

  Mycket klara siffror att den regering vi haft i många år bara är mest till för dom själva. SD 2018 tack!

  Gilla

 • Petter

  Vilket miljonregn av pensions räddare till Malmöborna. Jättestort grattis till den stora vinstlotten. Vi andra får nöja oss med småvinster och nitlotter i pensionsräddningen.
  SD2018!!!

  Liked by 1 person

 • Trodé

  A-kasseersättning brukar avtrappas men försörjningsstöd för de som aldrig arbetat varar i evighet.
  Varför då våga sig på att ta ett jobb i stollarnas land.

  Liked by 1 person

 • Mary Agnes

  Malmö och Skåne har ju alltid varit ”landsorten” för Stockholm, och fått sköta sig själv. Och ni ser ju resultatet…. en helsvart ekonomi och en nattsvart ekonomi. Och däremellan hårt arbetande korkade skattebetalare.

  Gilla

 • hjultomten

  Vad jag har sett av Malmö är att det i grunden är en gammal industristad med allt vad det innebär i negativa sociala strukturer. Utöver detta har man dumpat invandrare där vilket har förstärkt problemen. Det verkar som om Stockholmarna är beredda att betala priset för förslumningen. Bara de slipper konkurrensen från ett dynamiskt Malmö/Köpenhamn. Det handlar alltså om fåfängan av att kalla sig nordens huvudstad och då drar sig inte Stockholmarna för någonting som kan hejda Köpenhamn. Det har ju historiskt sett alltid varit konflikt med danskarna och nu fortsätter det med nya tidens fula metoder.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: