Nationalsången bäst *Uppdaterat


Kulturvänstern jublar och hyllar den omgjorda Nationalsången som gårdagens stora vinnare.

Nu såg jag inte eländet igår och det beror inte på Gina Dirawis medverkan eller de utlovade sångerna på arabiska, utan att jag anser tävlingen vara hopplöst förlegad, ointressant och att jag inte sett eländet de senaste tjugo åren…minst.

Den ”nya” Nationalsången var kvällens vinnare skriver Aftonbladet. ”Artisterna i all ära, men i framtiden är det den mäktiga mellanakten vi kommer att minnas”, skriver Expressen. Jag vet inte om dessa hyllningar säger mest om kulturrecensenternas musikaliska begåvning eller om tävlingen som sådan.

På twitter sägs den delvis omskrivna Nationalsången hyllas och ”jag älskar den kulturella mångfald som gör Sverige till Sverige”, twittrar operadivan Ernman.

Tveklöst kommer Gina Dirawis och Sarah Dawn Finers inslag att hyllas hos kulturvänstern i veckor framöver och deras plats i tv:s morgonsoffor är nu given i flera år.

Den omgjorda texten med ”…ja vill dö på Jorden”, är det få i kulturvänstern som reagerat på. Var vill man annars dö om inte på Jorden…om man nu inte har råd att betala de tiotals miljoner som en enkelresa till mars sägs kosta?

Som sagt, kultur- och twittervänstern hyllar gårdagens mångkulturella inslag och eftersom vänstern och det mångkulturella Sverige har ett odelat stöd i flertalet medier, är det lätt att tro att hela Sverige hyllar SVT, Dirawi och Finer, men hur är det egentligen…?

Fredrik Antonsson (Den sjätte mannen) sägs vara moderat och han tar upp gårdagens elände och belyser en viktig fråga.

”Låt oss leka med tanken att de hade en melodifestival i Gina Dirawis ursprungsland Palestina, i det “land” som hon har stått upp för genom att ta avstånd från ett annat land på Jorden både här och där på nätet, mest då men lite nu. Låt oss leka med tanken att de skickade ner tondöva mig och tonsäkra Roger Pontare att vara programledare och att vi fick fick göra en mellanakt med den fredliga, fryntliga palestinska nationalsången – med en liten annan text. Låt oss leka med tanken och fundera över hur det hade tagits emot…

Låt oss leka med tanken att det där overkliga skulle vara verkligheten, skulle jag och Pontare då lämna Jeninrinken med livet i behåll…? Skulle kultur-Sverige ha jublat? Skulle Gina Dirawi tycka att det var fint, vackert och rätt?”

Ja, hur vore det? Skulle det palestinska folket (Dirawis folk) uppskatta detta? Hur skulle en omgjord nationalsång tas emot i USA, Ryssland, Iran, Chile, Egypten…om ett par invandrade personer ändrade texten i en melodi som miljontals medborgare stolt sjungit i flera år?

Hanif Bali, invandrad moderat, twittrar följande.

”Sen kan man fråga sig varför SVT valde att remixa nationalsången? Stora konspirationer finns, jag tror att förklaringen är enklare…//…Det handlar om att man vill tvätta Girawis varumärke från hennes tidigare antisemitism. Inget annan. Brand manegement på SVT:s bekostnad.”

Ivar Arpi, borgerlig skribent på SvD, skriver bl.a. följande på Facebook.

”Poängen med en nationalsång är att skapa tillhörighet. Att omfatta hela jorden innebär indirekt att man vill avskaffa nationen. Antinationalism av den typen är destruktiv. Det som behövs i Sverige i dag är en god nationalism…//…Nationalism kan vara en ond, destruktiv kraft när den blir en exkluderande förlängning av etniska identiteter, men också en av få krafter som kan överbrygga djupa etniska, religiösa och kulturella skillnader.”

Att sociala medier skulle hylla gårdagen i en gemensam hyllningskör, tror nog bara de som läser medias kultursidor. Raseriet var nog större än hyllningskören, men eftersom media är media är det lätt att tro att hyllningskören drog hem flest röster. En sak är säker. Under veckan lär media köra en repris på sina tidigare rubriker; ”Hatet mot artisterna i sociala- och alternativa medier”.

Som sagt såg jag inte eländet och tänker inte göra det kommande år heller, men förstår jag saken rätt var det som upprörde mest igår ett skämt om Zlatan. Tydligen var det palestinska Dirawi som gjorde det förbjudna.

Uppdaterat 21:05

Bara för att visa prov på hur andra än kultur- och twittervänstern ser på gårdagens Melodifestival. Två nya röster, bägge från invandrare. Det ni journalister, intresseorganisationer och vad tycker du Hanna Stjärne?

Skärmklipp

2


21 responses to “Nationalsången bäst *Uppdaterat

 • Urinvånare

  Tänk om det finns liv på andra planeter SVT. Jag vill leva jag vill dö i rymden är mera PK.

  Gilla

 • Trynbald

  Det är ju givet hur vänsterterroristerna /jätteamöban reagerar.

  Gilla

 • Ki Klä Klux

  I de senaste mätningarna basunerar man ut att SD för första gången minskar och att M tar tillbaka väljare och tävlar med S om att vara Sveriges störste parti.

  Det är inte frågan om annat än ”riggade” mätningar….Det finns just nu två utländska företag som också gör mätningar i Sverige, det är Sentio från Norge och YouGov från England.

  Deras resultat är det motsatta, SD får mer är 25% och är Sveriges störste parti! Det kan helt enkelt inte skilja 10% i mätresultat för SD mellan de utländska och de svenska opinionsmätningsföretagen!
  Om verkligheten börjar manipuleras på det här viset i Sverige är vi inne på en för landet mycket farlig och destruktiv väg!Det är inte frågan om annat än ”riggade” mätningar….och tro mig, det kommer att förr eller senare läcka ut och avslöjas!

  Gilla

 • nyfiken

  Jag säger bara en sak IDIOTER ……
  SVT är Sverigefientliga och bryr sig inte om de regler som finns …………
  Dessutom så ser vi ett stort svek mot alla regler som finns stadgade och tydligt inte fullföljs ….
  Vem kontrollerar detta ?????????????

  Gilla

 • Tolerans är tillfällig vapenvila. Acceptans är kapitulation.

  Vad blir nästa steg för Svt?
  Låta tiggare vara Programledare ?

  OBS!har ingen tv.

  Den ”nya” omjorda texten till Nationalsången ”…ja vill dö BAJSLAND”!

  Gilla

  • Erling Pamdal

   Ja det är ju ett Bra förslag att låta tiggarna ta över programmet ,då speciellt rumänska zigenare som det är fan så gott om i hela Sverige. Liksom här i Spanien.Mvh Erling

   Gilla

 • Hönsmamman

  Det har blivit en snäv krets som förser sig med ett rikligt utbud av resurser. De berömmer varandra och förnekar den kritik som riktas mot dem från människor som inte tillhör klubben för inbördes beundran. Som mental inavel.

  Föreslår att de bildar ett eget bolag och marknadsför samt finansierar idén på annat sätt.

  Melodifestivalen skall produceras på ett sådant sätt att politiska och religiösa inslag inte får ingå. Det är de regler som gäller. Riskerar sverige diskvalifikation pga snedsteg in i det religiösa och politiska träsket?

  Vad skulle reaktioner en bli om Ryssland ett år står som värd för tävlingen och som mellanakt vädrar politiska och religiösa ståndpunkter.

  Det behöver rensas i organisationen.

  Gilla

 • ÅMÅL

  VÄL VALDA CITAT I ARTIKELN!

  Gilla

 • Mari

  Vi avstod melodifestivalen – allt var vinklat. Hörde talas om nationalsången och skulle kolla i efterhand på den. Skämdes. Skämdes också över att det blir mer och mer hbtq-vridet. Hur kunde Martin Stenmark gå med på en man i bakgrunden när han sjöng:-vill ha dig tillbaka????? Han har väl ändå inte ”kommit ut” Det kryper på oss som……….Huuuuualigen. Det måste finnas någon måtta.

  Gilla

 • Bo Erling Pamdal

  Jo det är klart att följa svensk lag, men hur länge kommer den lagen att vara, som situation är för tillfället

  Gilla

 • Stenbock

  ”Stolt ärat dit namn for över jorden”….
  I dag råder exakt raka motsatsen. I dagens Kronen kan man stort läsa om FP-ungdomarnas förslag kring incest,och kärlek med lik.Inte precis en nyhet som gläder på 30-årsdagen:

  Gilla

 • perarvidsson

  Det är nog så att de hellre lever någon annanstans än i Sverige dvs på Jorden, men de vill försörjas av svenskarna eller alt genom jobb i Sverige. Troligtvis har de inga som helst känslor för Sverige.

  Vilket ju också ändringen av texten ska visa.

  Die dumme Scweden!

  Gilla

 • Ruth Magnusson

  Det är alltid importen som förstör för Sverige. De saknar rötter eftersom de flyttats runt utan att få rota sig på ett och samma ställe. Gäller även sådana barn som dumpas av sina mödrar.
  Kollade eländet, och se, där slutade jag gilla Fjellström.

  Gilla

  • Ruth Magnusson

   Fjällgren kanske han heter.

   Gilla

  • Hönsmamman

   De är vilsna i sin längtan efter sammanhang. Det som finns har de svårt anpassa sig till. Människans nervsystem tar lång tid på sig att mogna och byter inte referenser och erfarenheter i ett nafs.
   Men det betyder inte att de ska förstöra det som finns. Människor som är härifrån har inte själva valt att flytta till en annan kultur. Det kräver respekt. Precis som fotbollsregler. De som.kan reglerna får vara med och spela.

   Gilla

 • Tomas O'Maely

  Till finalen skall Malena Ernman tillsammans med IS-kören sjunga ”På blomsterklädd kulle satt Muhammed och sket …” sägs det.

  Gilla

 • lena

  Min sambo och jag avstod från melodifestivalen tack vare att den omgjorda nationalsången skulle sjungas. Man undrar ju hur många tittare dom tappat?

  Gilla

 • hjultomten

  För att slippa betala för babian-propagandan funderade jag på att köpa en 50″ monitor. Det var lättare sagt än gjort.

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Bra inlägg , Stefan K. Håller med dig fullt ut.

  Ivar Arpi är som ”vanligt” klockren i sin analys. Bra Ivar.

  Gilla

 • ÅMÅL

  TINO SANANDAJI ÄR TYDLIG
  som kurd förstår han kolonisatörernas avsikter
  svenskarna i gemen fattar ”nada”;

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: