Julias söndagskrönika, en dokumentation över ett lands förfall


” När asylsystemet kollapsar kan vi hänga upp våra mänskliga rättigheter i julgranen, tillsammans med tomtarna.” Julia Caesars söndagskrönika är som den brukar vara mycket läsvärd, hon sätter liksom tummen mitt i prick.

Och medan jag läser denna välskrivna krönika drar jag mig till minnes de anklagelser jag fick till mig från medlemsutslutningsbödlarna i det för tillfället enda svenskvänliga parti som finns. Jag gjordes till ett monster för att jag skrivit om kulturkrockar, barnbrudar, könsstympning, hitflyttad vidrig kvinnosyn, skammord, jag har skrivit om hitresta pojkbarn som är vuxna karlar, jag har skrivit om min och andras oro om den förvandling av vårt land som man själv kan se ute på stan.

För flera år sedan ventilerade jag min oro inför den fara jag såg inför det manliga överskottet som har blivit till den helt förutsägbara verkligheten. Jag önskar göra skillnad, var ska jag vända mig? Vill någon ha min hjälp att bygga landet helt igen?

Söndagskrönikan HÄR

”Och överallt där lämmeltågen av män från underutvecklade länder drar fram genom Europa står aningslösa kvinnor i täta led och välkomnar männen med skyltar, mat och blommor. Till synes utan att förstå att de samtidigt välkomnar en ökning av vålds- och sexualbrott som många av dem kommer att få betala med sina egna kroppar.”

Kvinnor


11 responses to “Julias söndagskrönika, en dokumentation över ett lands förfall

 • lennart bextur

  MR är inget naturgivet utan en juridisk konstruktion på tvärs med den naturliga kampen för överlevnad. Sanna mina ord, vi kommer att få se mera blod än MR i den kampen och det är inte i första hand utlänningar
  som får blöda utan de inhemska ledarna och deras fans. Precis som Hitler,
  Musse och några till. Sorgligt framtidsperspektiv i fredliga lilla Sverige. Alla ville ju så väl. Låt vara för sig själva! Men för egen del är jag beredd att förlåta varje uppriktig avbön. Dock vet jag, alla är inte som jag.

  Gilla

 • F.d. Socialen-demokraten, Ricke

  Bra text! Läser Aftonbladet och Expressen nu på morgonen här i Thailand….! Mångkriminaliteten slår till varje dag, skjutningar och rån och annat kriminellt jävelskap och det är beställt av 87:an och verkställt av blåögda politiker, den nuvarande den sämsta hittills med Stefan Löven & Åsa Romson & Ffrittolin m.fl…..
  Det är klart att man är ”rasist” för HATMEDIA för att man känner oro över utvecklingen, nu har vi det beställda helvetet framför våra ögon, det blir barn och barnbarn som får betala räkningarna + Sveriges gigantiska lån för att betala för unga arabiska/muslimer som borde vara någon annanstans och bygga upp sina egna länder!
  DE ÄR HITBJUDNA AV RENA DÅRARNA INGEN TVEKAN OM DET!!!
  Eva-Marie skriver bra, fel av SD att inte acceptera och stötta en sådan kvinna!

  Liked by 1 person

 • eri

  En mycket bar krönika som vanligt,och nu efter det att skittablån DN avslöjat henne med önskan att karaktärsmörda henne så har hon bara blivit populärare

  Gilla

 • Amöba

  Det är kvinnor som har makten i samhället, inget annat. Kvinnor väljer partner. Kvinnor ratar partners. Kvinnor styr i hemmen, familjen. Kvinnor styr på arbetsplatser. Kvinnor har förtur och jourer och bidrag för att främjas, män dör i större utsträckning, lever inte lika länge, är oftare hemlösa. Men det är kvinnor det är synd om.

  Gilla

 • Lena

  Eva- Marie så bra att du har lagt ut länken till Julia Caesars strålande senaste krönika, tack. Jag tryckte på länken med Lars Trägårdh , vilken klar och fin analys från hans sida.
  http://www.svtplay.se/klipp/6422649/rakt-pa-med-lars-tragardh
  Väl värd sina cirka 28 minuter, ska lyssna igen !

  Liked by 1 person

  • Kjell Hedlund

   Nu har Stefan Röfven, (Sveriges statsminister, den sämsta statsminister´n sedan Tage Erlander) bråttom med att rasera landet. Han har bra betalt 160 000 i månaden för att göra det. Skämmas, det kan inte en politiker.

   Gilla

 • Kjell Hedlund

  Landet behöver en extra stark ledare för att rädda landet. Jimmie är den bäste som finns tillgänglig. Men orkar han?

  Gilla

 • ÅMÅL

  Eva-Marie, det är bedrövligt på alla håll och kanter!
  Alla goda krafter behöver dra åt samma håll!

  Gilla

 • malmobon

  Mycket bra krönika. Förstår att pk journalister blir rädda när dem ser ett riktigt genomarbetat hantverk. Tack.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: