Stor insats mot festande kriminella från förorterna


BROTTSLIGHET. Grovt kriminella som åkt in till centrala Stockholm för att festa blev av med kontanter och guldringar. I en stor insats sökte polisen och kronofogden igenom bilar och krogar.

Insatsen i fredags kväll gjordes för att öka tryggheten i krogmiljön samtidigt som man mätte ut skulder från kriminella, rapporterar SVT.

 Helgproblematiken är att kriminella kommer överallt ifrån in till Stockholm och lever loppan. Kriminella ska inte åka in till stan och flasha med pengar och bilar när de har skulder till brottsoffer, säger polisens insatschef John Franco till TT.

Ett 20-tal poliser från hela Stockholm deltog. – De som jobbar i förorterna känner igen sina kriminella. Trygghetskänslan man kan ha som kriminell, att man kan försvinna i den stora massan på krogen, den försvann när poliser de kände igen från sina områden kom in, säger John Franco.

Centralbron spärrades av och polisen kontrollerade vilka som satt i bilarna på väg in till Stockholm. – Samtidigt åkte en rörlig del av insatsen runt i stan och profilerade för oss kända personer, säger John Franco.

Misstänkta personer visiterades och deras bilar genomsöktes. Sedan riktades insatsen mot krogar kring Stureplan, Sveavägen och Fridhemsplan.

– Vi märke att folk vällde ut av den massiva polisnärvaron. De som inte var bekväma med att vi var där sög vi tag i. Kände vi igen en kriminellt belastad person tog vi ut dem för samtal. I vissa fall ledde det till kroppsvisitation, i vissa fall till ingenting, men personen kände sig påpassad, säger John Franco.

Ett 40-tal personer visiterades och ett tiotal bilar genomsöktes. Knivar, tårgas och droger beslagtogs, medan kronofogden utmätte guldringar och kontanter från skuldsatta kriminella.

Kronofogden deltar återkommande i liknande insatser med polisen runt om i landet. – Särskilt bra känns det om pengarna går till brottsoffer, säger Göran Erixon, chef för Kronofogdens specialindrivningsenhet.

-Pettersson gillar detta, följ pengarna och sug in dem som inte har rent mjöl i påsarna. Beslagta dyra bilar för dem som inte deklarerar några inkomster osv…jaga, jaga, jaga, det ska vara så jävla jobbigt att vara kriminell att de blir hederliga eller lämnar landet…


21 responses to “Stor insats mot festande kriminella från förorterna

 • Hans Nilsson

  Nu har polisen gjort sin insats på detta område för åratal framöver. Mitt förtroende för Svensk polis ligger på minussidan sen många år tillbaka. Jag vet i nuläget inte vad som måste till för att jag skall komma på andra tankar.

  Gilla

 • Sanne

  Kastrera hankatterna direkt vid minsta brott eller närvaro till brottsling.

  Ska nog få dom att tänka en gång till.

  Det pratas så mycket men ingenting görs för offerna.

  Endast konkreta åtgärder stillar plågan,

  för dessa gossar har ingen ånger eller samvete så klipp av

  nötterna på plats så flachar dom inte fler gånger..

  Gilla

 • Tony

  Lever man på bidrag, men drar runt i feta Mercedes och
  BMW som dessa gör så ska bilarna beslagtas, det är
  ett hån mot alla som får leva på ynkliga summor, och
  ser sådana Svin flyta omkring i feta kärror när man själv
  inte har råd med en begagnad cykel. Att det är kriminell
  verksamhet som gör detta möjligt begriper alla utom
  möjligtvis regeringen!

  Gilla

 • Pica pica

  Någon smart inom polisen har tänkt till när man gör tillslag mot ”kriminella”. Om det sen halkar med några icke etniska svenskar så är det bara en bonus.

  Efter UG om svarta bostäder så hörde jag inte en inblandad person tala ren svenska. Det var mest arabiska ”försäljare” som lurade sina egna. Samtidigt blev jag förvånad över att nyanlända kunde lägga upp så mycket pengar svart utan att ha tjänat en krona på arbete i Sverige. Kanske dags att göra som i andra länder, bl a Danmark, använd deras egna pengar till uppehället istället för att skattebetalarna ska betala.

  Gilla

 • heart of gold

  För vår älskade ❤ Jimmie Åkesson ❤

  Gilla

 • Bhoman

  INGEN ska inbilla mig att någon av dom gripna har ett ursprung i MENA .

  Gilla

  • Sven-Erik

   @Bhoman, instämmer med risk att bli dissad. De som greps är resultat av balkankrigen plus våra egna ”ursvenska” kriminella. Effekten av asylant-invandringen kommer succesivt – vänta bara – med en könskvot män/kvinnor med 30% fler män blir det guldet som kommer att attrahera kvinnorna. För de Mena män som inte kan konkurrera varken akademiskt eller professionellt återstår endast grov kriminalitet för att flasha och få beundran och ligg.

   Gilla

   • age

    Södertäljepolisen har det nog lite enklare.
    Skulle antaglgen räcka med en tur runt bland slotten i Södertäljes förorter.

    Gilla

  • dave

   Det var så klart svenkoberts tilltag.

   Gilla

 • Lena

  Vilka var det som blev rånade, några speciella eller ?

  Gilla

 • jan

  ”Gängbildningar i Sverige har sedan 1990-talet ökat dramatiskt.”
  Amir Rostami

  Gilla

  • Luntan

   OT
   Vad är det för skillnad på gängbildningar, politiska partier o.a. föreningar, kotterier, eller vad de nu skall kallas? De Termer vi dagligen matas med borde bli omdöpta. Varför anses termen svarting vara nedsättande, men inte viting? Skulle man ersätta begreppet ras med någon annan term så blir den väl förbjuden också? – 40 år sedan visste jag inte att dyxlexi betydde ordblind.

   Varför plockas inte ”asyl” bort ur ordlistan då det ju rör sig om försörjning / arbetsfri inkomst för alla invällare som lycka(t)s ta sig innanför gränsen? Vem eller vad är det som bestämmer vilka ord som skall gälla? Kan det bero på att de politiker som ju faktiskt är de ansvariga för hur det ser ut i Sverige och EU i dag vill skapa begreppsförvirring för att dölja sina misstag? Kanske någon expert på området kan förklara detta för mig som inte är det?

   Gilla

   • Pica pica

    Genom ordvalet så vet man varifrån uttalandena kommer. Men det begriper inte dessa vänstervridna miljöpluttar som tror sig vara korrekta.
    De har förvanskat svenska språket så de är inte säkra på vad de själva säger idag.

    Gilla

 • Fem idioter är fler än fyra genier - Demokrati!

  Helt otroligt!
  Har polisen äntligen blivit sunda, goda och sanningsälskande nationalsocialister? Härligt!

  Gilla

 • Falköga

  Är rikspolischefen på sportlov när de riktiga poliserna törs göra detta?

  Gilla

 • ÅMÅL

  Himla bra gjort!

  Gilla

 • F.d. Socialen-demokraten, Ricke

  En eloge till polisen, svårt att tro att det är sant, finns de verkligen på riktigt ?

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: