Socialtjänsten behöver ett flyktingstopp


Bristen på socialsekreterare är nu så stor att det krävs drastiska åtgärder.

Runt om i hela Sverige är behovet av socialsekreterare enormt. I många kommuner kryper de anställda på knäna och i en kommun som Ljusnarsberg har har nio socialsekreterare och en chef sagt upp sig på egen begäran.

I en nyligen publicerad undersökning visar man på främst tre orsaker till att folk flyr socialtjänsten.

 1. Hög arbetsbelastning (83%)
 2. Stress (68%)
 3. Låg lön (63%)

Det råder som sagt en enorm brist på socialsekreterare och för att råda bot på detta har bl.a. Centerpartiet föreslagit att personer utan högskoleexamen ska kunna anställas inom barn- och ungdomsvården. Detta får riktiga socialsekreterare att rasa och de kallar förslaget för okunskap och förakt. Förslaget ligger väl lite i linje med Centerpartiets verklighetsfrånvarande politik, men också i linje med det vi ser nu när exempelvis lärare utan kompetens ska fylla luckorna i den svenska skolan.

”Land ska med lag byggas”, skriver Jenny Sonesson och visst är det så. Sverige har byggt upp något bra och det som byggts är uppbyggt av lagar och regler. Tyvärr ser vi nu hur både lagar och regler kringgås och läggs i malpåse för att klara kaoset som uppstått efter år av överdimensionerad asylinvandring.

Den negativa utvecklingen inom socialtjänsten har pågått länge, men har förvärrats i spåren av asylkaoset. I tidigare nämnda Ljusnarsberg säger det socialdemokratiska kommunalrådet att 50 procent av arbetstiden i kommunen ägnas åt flyktingfrågor och hela 61 av Sveriges kommuner har Lex Sarah-anmält sig själva p.g.a. brister i verksamheten och nyligen kunde vi läsa att minst lika många är på väg att göra det.

Nu vill Jenny Sonesson, som själv är socionom och f.d. sakkunnig hos Liberalerna) att regeringen öronmärker pengar till utbildning av socionomer, men framför allt menar Sonesson att Sverige inte behöver några outbildade socionomer som Centerpartiet föreslår, Sverige behöver ett flyktingstopp.

Dagens Samhälle

Rätta mig om jag har fel, men inte är det bara socialtjänsten som behöver ett flyktingstopp? Gäller det också inte skolan, vården, polisen, arbetsmarknaden, bostadsmarknaden, vården, omsorgen och hela samhället?

 


25 responses to “Socialtjänsten behöver ett flyktingstopp

 • Peter Skoglund

  Annie Lööf:

  ”Människors frihet viktigare än svenska system.”

  Gilla

 • jan banan

  Mer skit i Sverige:

  Åtalas för knytnävsslag mot SD-politiker
  Publicerad 26 februari 2016 kl 13.34

  Inrikes. Gun Hjortryd, som är anställd som ”informatör” vid Linnéuniversitetet, åtalas nu för att ha misshandlat SD-politikern Thoralf Alfsson.

  ”från Fria tider”

  vilken tu att han inte slog tebax, vilket jag hade gjort
  sen är hon ju våldsamt ful åxå, ”informatören” alltså

  Ja, så har vi ännu mer nationella skit-problem i Svea rike

  Usch-fy fan

  Gilla

 • Tony

  Jag undrar om Centerpartiet verkligen är böndernas parti
  idag? Bönder var i vart fall förr i tiden jordnära och framsynta
  men det har kanske ändrat sig? Vad säger bönderna själva,
  är verkligen C ert parti idag???

  Gilla

 • Björn

  Jag säger bara Centerpartiet….. Fy fan vilken samling dårar i ett parti. Noll koll och absolut ingen kontakt med verkligheten. Vem röstar på ett sådant parti år 2016?

  Gilla

 • Dino

  Finns även en bra artikel på avpixlat vilket stärker min tes om varför dem svenskar som bwhöver ha soc hjälp inte får detta gäller nog hela Sverige

  Gilla

 • svensson

  Såg uppdrag granskning, där visade man att invällarna har mycket pengar att betala till svarta andrahandskontrakt som bara var lögn. Tycker vi ska göra som danskarna och se till att deponera alla dessa pengar till dessas uppehälle. Det var mycket pengar de betalt och de verkade inte särskilt ledsna att de blivit blåsta, tydligen har de mycket pengar med sig så varför ska vi ge dem ALLT?

  Gilla

 • Trodé

  Rubriken bör vara att det behövs en FLYKTINGTOPP.
  Socialtjänsten bör få förstärkning och då är det tur att många välutbildade kommer som besätta tjänster i socialen precis som i andra branscher.
  Med ökad invandring följer ökade statliga bidrag så att ruljansen kan hållas igång. Bara rasister tycker annat har jag fått lära mig.

  Gilla

 • modernghost

  Och gissa vem har startat och fortsätter med att köra den eländiga dödskarusellen?
  Kanske dessa:

  Gilla

  • modernghost

   Och så lite till om de ”utvalda” folken :

   Gilla

   • modernghost

    Tänk om hen skulle staka ut ett Zigenarstat med hjälp av linjal nånstans mellan Rumänien, Bulgarien, Ryssland och Ungern…

    Likväl som det finns vissa Soros och Rockefellers kommer det finnas Soraya Post’s som föredrar att vegetera på andra.

    Gilla

 • Lars Å Månsson

  I går kväll fanns som vanligt en s.k. ”talar-runda” i tysk TV.Denna gång ett känsligt ämne eftersom det kunde befaras,att sanningen kom i dagen.
  Så skedde också och kritiken mot Merkel sken hela tiden igenom.T.o.m. den bekante socialistledaren Gabriel som kallar sina väljare för ”pack” var inbjuden.Hade tänkt lägga in en Video till er som event. ville lyssna på delar av förställningen…Nu kan ni själva konstatera vad som sker när ni trycker på starten…(Censur kallades detta tidigare)
  http://www.pi-news.net/2016/02/tv-tipp-illner-wer-steht-noch-zu-merkel/

  Gilla

 • jan

  Invandrare tränger undan svenskar på bomarknaden och priserna rusar-
  http://www.expressen.se/dinapengar/eu-kommissionen-varnar-for-bokrasch/

  Gilla

 • Sluggo

  Mycket av arbetsbristen inom socialtjänsten har också att göra med att allt fler har raggats upp av bemanningsföretag och migrationsverket för att arbeta på plats med exempelvis asylsökande män som kallas barn.

  Det faller ju delvis under dina punkter Pettersson, då arbetsvillkoren inom socialtjänsten självklart spelat in. Men samtidigt är det en hyfsad unik situation; att en samhällsinstans bidrar till att kapsejsa en annan instans såsom migrationsverket gör med socialen.

  Det är ju lite som att polisen skulle fulragga på mindre orters brandkår och därmed få dem att gå på knäna.

  Gilla

 • eva

  Hela Sverige behöver ett stopp. Ett stopp från att vara Sverige, landet är utbränt och behöver vila, vila från sig självt och alla krav som politiker ställer.
  Landet borde sjukskrivas och i den sjukskrivningen borde ingå ordinationen: inga politiker mer!

  Gilla

 • Risto Matinen

  Rätta mig om jag har fel, men inte är det bara socialtjänsten som behöver ett flyktingstopp? Gäller det också inte skolan, vården, polisen, arbetsmarknaden, bostadsmarknaden, vården, omsorgen och hela samhället?

  Tvärstopp, för alla vitas skull!

  Dock, vore det bara flyktingar som var problemet, skulle vi ligga avsevärt bättre till. Det finns kanske, på sin höjd 80 tusen sådana i landet. Övriga (asylsökare, anhöriginvällare, PUT/TUT-beviljade, etc) är fientliga parasitiska ockupanter och en invasionshär. Många av flyktingarna är detsamma.

  Gissa hur många flyktingar det totalt skulle finnas i Sverige, om det bedrevs en korrekt flyktingpolitik som i Japan? Alltså korrigerat via per capita, då Japan har ca 14 ggr så stor befolkning. Gissa! Lägger in rätt svar om ett tag, under denna kommentar.

  Gilla

 • Lena

  Hela Europa behöver invandringsstopp, inte imorgon utan nu !
  Vad är det för galenskap att förstöra land efter land för det är precis det som sker.
  http://www.dailymail.co.uk/news/article-3463427/Greece-turning-warehouse-souls-countries-close-borders-migrants-warns-Tsipras-ahead-EU-meeting-today-discuss-restrictions.html
  Skyldiga förutom politikerna är alla dessa hjälporganisationer, hjälp på plats och det finns massor att bygga upp, där finns det jobb.

  Gilla

 • ÅMÅL

  KRISEN ÄR RIGGAD SEDAN 100 ÅR TILLBAKA!

  Gilla

 • F.d. Socialen-demokraten, Ricke

  Det kostar att vara en HUMANITÄR STORMAKT eller som Åsa Romson säger SUPERSTORMAKT….!
  Frågan är om det inte är hög tid att öppna Långbro och Beckomberga mentalsjukhus igen, bälta och tvångmedicinera den här regeringen och sätta dem under förmyndare ?!!
  Sedan ska vi kasta bort nyckeln och aldrig släppa ut dem!
  Heja Ungern och Österrike, två stater som är en heder för Europas befolkningar mot sinnessjuka galningar till politiker!!!

  Gilla

 • ÅMÅL

  Jo, hela samhället behöver invandringsstopp.

  Gilla

  • age

   Av säkerhetsskäl skulle Sverige behöva saneras på vissa aggresiva sekter och dess edsvurna följare.
   En stor, samorganiserad insats en fredag, mot samlingspunkterna skulle kunna göra stor nytta för vår säkerhet.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: