Automatvapen hittat i zigenarläger


ZIGENARE. Städare fann på onsdagen vad som misstänks vara en automatkarbin på platsen för tiggarnas läger i Hässleholm. Det misstänkta föremålet påträffades av städare i samband med att lägret tömdes på skjul. – Det stämmer. Det var inget vi hade räknat med. Personal på plats hittade ett vapen i samband med städningen och kontaktade polis, bekräftar Lennart Green, vd för Göinge Bil som äger tomten på Kärråkraområdet, intill Norra Kringelvägen, där romerna hållit till.

Polisen kom snabbt till platsen och tog med sig det misstänkta vapnet. – Personen som hittade det bedömde åtminstone att det inte rörde sig om något leksaksvapen, säger Lennart Green.

En polisanmälan har upprättats om det misstänkt farliga föremålet, men enligt Thomas Borg vid polisen i Hässleholm hade föremålet ännu på torsdagen inte analyserats. – Man vet inte om det är ett licenspliktigt vapen eller inte. Vad jag kan se är det ivägskickat på teknisk undersökning, men undersökningen är inte klar. Sådant kan ta lite tid, beroende på hur man prioriterar, säger han.

Romernas före detta lägerplats har legat ensligt och undanskymd i ett mindre skogsområde. Platsen ska enligt ett föreläggande från miljökontoret vara tömd och städad senast den 9 mars.
Tidningen har tidigare berättat att tidsfristen för romerna gick ut på onsdagen i förra veckan, men att flera de små skjulen då fortfarande var fyllda med täcken, kuddar, husgeråd och väskor.

-Pettersson undrar vad det är för personal som städar och vem som betalar det? Är inte zigenarna vuxna och kan städa efter sig själva?

Tyvärr ställer inte Skånska Dagbladet de självklara frågorna om städningen eller varifrån husgeråden som lämnats kvar kommer ifrån?


11 responses to “Automatvapen hittat i zigenarläger

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: