Svenskar litar mer på sökmotorer än på medier

 

MEDIA. Svenskarna litar för första gången mer på sökmotorer än på traditionella medier. Det visar förtroendeundersökningen Edelman Trust Barometer 2016, skriver branschtidningen Resumé.
52 procent av de tillfrågade uppger att de har förtroende för sökmotorer, siffran för traditionella medier är 50 procent.

Enligt mätningen är svenskarnas förtroende för institutioner näst lägst i världen.
– Sverige har gått från att vara världens kanske mest kända vi-samhälle, till att bli ett jag-samhälle, säger Mattias Ronge, Vd på Edelman Deportivo, i ett pressmeddelande enligt tidningen.

Den mest trovärdiga källan till nyheter är familj och vänner som hamnar på 76 procent. Endast 24 procent litar på journalister.

-Pettersson tycker det är otroligt att så många som 24 procent litar på journalister. Men media har själva bäddat för detta.

När man använder en sökmotor så får man flera olika resultat som man kan jämföra, när man utnyttjar traditionella medier behövs ingen jämförelse. Man vet att de vinklar och ljuger…

Medias_rapportering

4 thoughts on “Svenskar litar mer på sökmotorer än på medier

  1. Ett exempel är Aftonbladets artikel igår om sextrakasserierna av unga muslimer/araber på Eriksdalsbadet – tidningen lyckas skriva en hel artikel utan att nämna att gärningsmännen är unga arabiska asylinvandrare!!! SKRÄMMANDE utveckling i Sverige, djupt tragiskt! Ett land som ser mer till unga araber/muslimer som flyr sina skyldigheter än till den egna befolkningen…..
    Men kanske vill 87:an ha detta, de har själva röstat fram 7klövern!!!

    • Det är naturligtvis unga svenska tjejer som trakasseras av de unga araberna/muslimerna!
      JÄVLIGT ANSVARSLÖST att släppa in dessa i Europa och Sverige!!!

  2. Lita på en sökmotor? De skriver knappt något själva. Med hjälp av sökmotorer kan man söka och hitta annat är antisvenska fulmedia.

    Dock har ju Google aviserat PK-filtrering, så den har jag övergivit för ett år sedan plus att de har för låg sekretess. De sparar dina sökningar i flera år. Har gått över till startpage.com. Men det finns även andra såsom duckduckgo.com

Kommentera