Hatmedia försvarar yttrandefrihet i Iran men inte i Sverige


HATMEDIA. Två medlemmar i det iranska heavy metal-bandet Confess har gripits och anklagas för hädelse. Bandmedlemmarna ska ha suttit frihetsberövade sedan i november och riskerar i värsta fall att avrättas, skriver HD.se På bandets senaste album finns bland annat låtar som heter ”Teh-hell-ran” och ”I’m your god now”.

Tara Sepehri Far på Human Rights Watch säger att de två bandmedlemmarna, 21 och 23 år gamla, antagligen kommer att dömas till fem år i fängelse eftersom det är troligare att de åtalas för att ha kränkt heliga övertygelser än att ha förolämpat profeten. Trots internationella protester genomför Iran hundratals offentliga avrättningar varje år.

-Pettersson noterar att svenska hatmedia försvarar yttrandefriheten i Iran. När samma händer i Sverige applåderar media – och media är ju inte bara åskådare – de är också åklagare, domare och bödel. Negerbullscaféer, Tintin-bibliotek, Ultima Thule-arrangörer etc etc.

Ringer det en klocka undrar Mary-Agnes?

Brott: hädelse
Straff: konkurs, bespottning, yrkesförbud och livstids arbetslöshet


5 responses to “Hatmedia försvarar yttrandefrihet i Iran men inte i Sverige

 • Two Different Shoes On

  Att kritisera regeringen är extremt tycker Mona.
  Oj, hon menade bara den svenska regeringen.

  Gilla

 • Hans Nilsson

  Svält ut mediapacken genom att inte köpa deras tidningar eller besöka deras webbsidor på nätet.

  Gilla

 • jan

  Har man ‘fel’ åsikter i Nordkorea får man en kula i huvudet. Har man ‘fel’ åsikter i Sverige (utanför den trådsmala åsiktskorridoren) blir man socialt utfryst resten av livet. Olika grader i helvetet.

  Gilla

 • Mari

  Åter till Mölndals kommun – Fritidsgården – där några grabbar satte på Ultima Thule och Du gamla du fria – vilket liv det blev. Till saken hör att de fick sätta på musik själva men det tog stopp där och då. Varför? Rasister? Så fort man säger eller gör någonting som inte är politiskt korrekt blir man automatiskt rasist. Jag har aldrig varit rasist men idag är man klassad bara för att jag inte tycker som en politiskt korrekt. Bara för att jag säger vad jag tycker. Vad är det för demokrati? Här kan man yttra sig men om man yttrar sig i vanlig media så blir man inte hörd – nonchalerad och absolut inte i tryck.
  Yttrandefriheten i Sverige försvann för flera år sedan, det är knappt att man minns när det började. Det har krupit på oss sakta men säkert. Väldigt tacksam för att det finns folk som trotsar det ”korrekta” och lever i verkligheten. Inte den ”verklighet” som journalisterna skapar.

  Gilla

 • jgarn

  Det kommer att slå tillbaka på slaskmedia med ursinnets kraft.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: