Åkesson: Svensk välfärd skapar fler papperslösa


INVANDRING. Välfärden är en orsak till att personer som invandrat väljer att stanna i Sverige illegalt. Det skriver Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson och riksdagsledamoten Per Ramhorn (SD) i en debattartikel för SvD.

”Moderaterna tog nyligen ytterligare ett steg närmare oss genom att de nu vill möjliggöra för kommuner att vägra ge försörjningsstöd till dem som fått avslag på sin asylansökan. Detta är givetvis positivt, men samtidigt menar vi att välfärden inte bara handlar om vilka bidrag man kan få, det handlar även om tjänster och rätten till nära kostnadsfri vård är ett sådant exempel”, skriver debattörerna.

De hänvisar till den förändring i lagen som gjordes 2013 och som gav papperslösa samma rätt till sjukvård och tandvård som asylsökande. Enligt Åkesson och Ramhorn leder lagen till allt högre kostnader och fler incitament för individer att vilja stanna.

-Pettersson håller med i sak men gillar inte att Jimmie Åkesson och SD kallar illegala invandrare för ”papperslösa”. De har oftast fått sin sak prövad i flera instanser och har papper på att de ska lämna landet och självklart ska inte en invandrare, som uppehåller sig illegalt i landet och aldrig har bidragit till välfärden, kunna erhålla sjukvård och tandvård för en 50-lapp, medan andra måste betala betydligt mer. De ska åka hem…


3 responses to “Åkesson: Svensk välfärd skapar fler papperslösa

 • F.d. Socialen-demokraten, Ricke

  Costa Gratis i ett nötskal – illegala snyltgäster får betala en 50-lapp och hårt arbetande medborgare mycket mer!
  Det är dags för förändring, ju snabbare desto bättre, bra att de tar upp detta, mer sådant!
  Sverige är ett dårhus där dårar som Stefan Löven, Åsa Romson och Jonas Sjöstedt sätter agendan, det gäller att avslöja dessa, dra ner byxorna på dessa självutnämnda ”godhetsapostlar” och tala om för dem att vår gemensamma statskassa INTE saknar botten! ALLT ÄR LÅN JONAS SJÖSTEDT -HYCKLARE!!

  Gilla

 • Peter Kostin

  Äntligen visar sig Åkesson.

  Gilla

 • jgarn

  Illegala, dvs kriminella, skall interneras i väntan på avfärd. Allt annat är ren idioti.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: