Så gick det för SFI-klasserna


INVANDRING. 162 877 personer sökte asyl i Sverige förra året. För dem som får stanna börjar sedan vägen in i samhället. Men den kan bli lång. Det tar mellan 3 och 7 år för hälften av männen att få jobb. Samma siffra för flyktingkvinnorna är 9 och 11 år. I Malmö tar det ännu längre tid. 

INSÄNDARE. Sandor har synpunkter på ovanstående.

Läs om hur man kan komma till Sverige och leva på bidrag i olika former upp till mellan 10 – 15 år utan att man behöver jobba en enda dag.

Kan bara helt kort berätta att när vi kom till Sverige i november 1956 så fick min far sitt första jobb efter mindre än en månad på Morgårdshammars bruk i Dalarna .

Min mor och jag flyttade efter och morsan gick och städade hos bl a en rektorsfamilj och en tandläkarfamilj i Smedjebacken.

SFI-kurser och liknande fanns överhuvudtaget inte på den tiden så svenskan var man tvungen att lära helt på egen hand.

Skillnaden då och nu på invandrare var att alla som kom på den tiden var i varje fall både skriv och läskunniga samt att dom kom från kulturer och länder som hade det mesta gemensamt med den svenska.

Slagsmål, knivskärningar,våldtäkter,anlagda bränder och mord på flyktingförläggningar på den tiden då vi kom hit förekom inte.

Skälet till detta är väl antagligen den att invandringen från s k MENA-länder där befolkningen redan vid födseln har våldsgenerna i blodet inte fanns då.

Invandringen bestod i huvudsak av folk komna från civiliserade länder inom Europa där man inte löser alla problem och konflikter med våld.

Sandor Herold, invandrare av den tamare sorten

***

-Pettersson vill påminna om att varje Mena-flykting kostar 4,3 miljoner i snitt under sin livstid. Då är alla ärliga pizzabagare, raketforskare, ingenjörer, lärare och läkare borträknade.

Om vi då räknar med att 100 000 av årets invandrare får stanna så har vi en kommande räkning på 430 miljarder att betala för ett års invandring från de dysfunktionella länderna i Mellanöstern. Läs HÄR. 

 


14 responses to “Så gick det för SFI-klasserna

 • Risto Matinen

  Tja, det enda jag känner till om SFI, är somaliskan som efter två års studier, fortfarande inte kunde skriva sitt namn…

  Pensionsräddare? Tvärtom, kan alla förstå med IQ högre än dubbla skonumret. Problem där för de flesta antisvenska politiker…

  Gilla

  • Kjell Hedlund

   Några ”skolade” svenska politiker biter sig säkert i tummen när flertalet av invandrarna varken kan läsa eller skriva hjälpligt svenska efter 10 år. Stefan Röfven tror att dom som får stanna är räddningen för sossarna. Han blir grundligt besviken -än en gång.

   Gilla

 • Lena

  O T:
  Med ett oväntat slut !

  Gilla

 • Kjell Hedlund

  Men Stefan Röfven (den kloke) har ju sagt att dom flesta som kommer har fina utbildningar och kan börja jobba nästan direkt. Han hoppas nog att alla skall rösta på sossarna. Men hur skall det gå till? 9 av 10 är ju analfabeter.

  Gilla

  • Lena

   Sossarna anordnar kurser i hur man stoppar ner en sossevalsedel i kuvertet. Uppföljning i vallokalen på valdagen, deras hjälpverksamhet känner inga gränser.

   Gilla

 • JEX

  Politikerna i 7-klövern är direkt ansvariga för att detta kommer att drabba våran välfärd som Pensioner,skola,sjukvård,infrastruktur,polis och försvar(trygghet som staten är skyldig att bidra oss med)Hur mycket kostar invällningen ? Stats budgeten är på ca 960 miljarder och vad kostar invällningen totalt med alla som kommer hit och inte vill och kan jobba,alla brott och krimminalitet, fusket med våran välfärd och det vi bjuder på gratis pensioner,sjukvård ,utvisningsprosser,våld mot oss som jobbar och betalar skatt. m.m.m. Listan kan göras hur lång som helst. 960 Gkr – 430Gkr = 530 Gkr kvar ????? Är ladorna tomma eller har vi blivit ett nytt Grekland.
  Jag ser en mörk tid framför mig. England kör utpressning möt EU man kan fråga sig vad som händer i EU , Håller EU på att gå åt helvete pga invällningen av outbildade kriminella män . Man kan undra hur mycket politikerna mörkar.

  Gilla

 • Hans Nilsson

  Jag har inga barn att oroa mig för men ni som har skulle verkligen behöva göra det innan det är för sent.

  Gilla

 • Mary Agnes

  Det är samma jävla trad hela tiden, ”det är ERT fel”, ni svenskar… armegubben gick upp 30 kilo och det är VÅRT fel, eftersom VI inte GAV honom ett jobb.

  Och jag smäller av när jag läser om en affärsinnehavare som MÅSTE arbeta 16 timmar om dagen, ändå går det inte runt….. välkommen till livet som SMÅFÖRETAGARE i Sverige…. passar det inte så flytta din jävla butik till Syrien då, snyltjävel.

  Gilla

 • jgarn

  ”Det tar mellan 3 och 7 år för hälften av männen att få jobb. Samma siffra för flyktingkvinnorna är 9 och 11 år. I Malmö tar det ännu längre tid.”
  Fel Pettersson, det handlar i verkligheten att komma i sysselsättning. Vilket inte är det samma som ett jobb som ger självförsörjning. Det sysselsättningen handlar om är samhällssubventionerad terapi som kan bestå av en timmes umgänge i veckan med en släkting. De flesta av dessa invällande och parasiterande analfabeter kommer aldrig att bli självförsörjande ärliga medborgare.

  Gilla

 • eri

  Du glömde Kebabtekniker

  Gilla

  • Joy

   Och svensken ska integreras, det gamla Sverige kommer inte tillbaka. Inga politiker vill det heller, sd är det frågetecken för också. Tyvärr!

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: