Österrikiskt utkast


Imam Yakup Aynagoz, vars lön betalas av Turkiet och som var imam på Ahi Evran moskén i St Veit an der Gölsen i Niederösterreich, beordrades att lämna landet inom sju dagar då hans visum inte förlängdes.

I Österrike finns hundratals moskéer och muslimska organisationer som finansieras av utländska regeringar, inklusive Saudiarabien, dessa krävde rätten att få välja imamen. De importerar ofta dessa direkt från Mellanöstern, de liten förståelse för den europeiska kulturen och ingen kunskap om det tyska språket.

En nya lagen kräver att imamer talar tyska för att göra sina budskap mer tillgängliga  och möjliggöra en djupare integrering av islam i det österrikiska samhället. Om de nästan 440 muslimska organisationer i landet vill fortsätta att få officiell licensiering, måste de nu visa en ”positiv inställning till samhället och staten”.

Ytterligare 65 imamer har fått veta att deras visum inte kommer att förnyas.

TheLocal

 

 


4 responses to “Österrikiskt utkast

 • Suzie

  Author Brigitte Gabriel speaks to the dangers of political correctness and the history of radical Islam at FRC Action’s 10th annual Values Voter Summit hosted by FRC Action in Washington, DC.

  Gilla

 • Joy

  Toppen! Dagens goda skratt!

  Gilla

 • Hönsmamman

  Ett föredöme. Och detta är förmodligen bara en mjukstart på hur de främlingar som vi nu lärt känna ska hanteras.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: