Förbjudet bära SD-pin?


INRIKES. Enligt SD Tibro uppger elever att de av vissa lärare på Nyboskolan förvägras gå in på lektioner om de bär en SD-pin.

2016-02-20_1314SD ställer nu via Åse Nicklasson skriftliga frågor till barn och utbildningsnämndens ordförande Ann-Marie Wahlström (S): ”Det har kommit till vår kännedom att en del lärare på Nyboskolan uttalar sig i mycket negativa ordalag om Sverigedemokraterna inför eleverna på lektionerna och således försöker påverka elevernas politiska åskådning.”

SD vill veta vilka åtgärder kommunen tänker vidta för att säkerställa att alla elever oavsett politisk åsikt får samma möjlighet till utbildning. SD undrar också om det råder förbud på Nyboskolan mot riksdagspartiernas symboler och om Wahlstrand anser att opartiskhet är viktigt från lärarnas sida för att barnen ska få bilda sig egna åsikter.

Fullmäktiges Åse Nicklasson (SD).ANITA ENOCKSSON/ARKIV
Anita Enocksson

SLA.se


18 responses to “Förbjudet bära SD-pin?

 • Mari

  Detta har jag påtalat i andra kommentarer tidigare. Elever på Almåsskolan i Lindome får inte bära SD pin och uppmanas att inte ha svenska flaggan på sina kläder. Så klart att unga pojkar ifrågasätter när de har en fräck jeansväst med vår fina flagga på och en lärare ber dem att inte ha den i skolan????? Rockabilly-klädsel kan uppfattas som rasistiskt?? Slöjor går bra men inte en svensk flagga och nåde dig om du är Sverige demokrat. Var har demokratin i skolan tagit vägen. När min dotter skulle göra arbete på ett riksdagsparti för några år sedan, då valde hon SD. Läraren gick nästan i taket men dottern stod på sig för det var det enda som var intressant. STOLT MORSA !!

  Gilla

  • F.d. Socialen-demokraten - Ricki

   ÄLSKAR DIG!! Se till att pappan tar ansvar för sin dotter, då kommer hon att gå långt!
   Har en bror som såg till att hans dotter fick låna bilen till Karolinska – hon blev färdig läkare + civil ingenjör vid 24 år ålder!!
   Föräldrar ska satsa allt om barnen vill!

   Gilla

 • Bertil Nilsson

  Ricki samma här jag är också i Thailand sedan mer än elva år. Man ser på Sverige med förskräckelse hur det går till i det nya STALINS Land. Jag har VPN tunnel den visar att jag är i Singapore. Vill rekommendera alla skaffa VPN. sju klövern är avlyssnar all tele internet trafik i Sverige + det sparar allt inspelat i minst tre år. Är du obekväm så sparar man det i tio år eller längre. Jo det är sju klövern som är rasisterna och de så extremt grovt kriminella mördare och Landsförrädare.

  Gilla

  • F.d. Socialen-demokraten - Ricki

   Trist att se utvecklingen i Sverige med massinvandringen….tycker folkutbytet är trist, jag tror att Sveriges befolkning har kommit mycket långt i mänsklig utveckling men det verkar inte politikerna förstå, – ingen skulle begripa här vad man menar med en HUMANITÄR STORMAKT…..Tomma ord från politiker som verkar strunta i den egna befolkningen. Jag ser 200 år fram i tiden och då vill jag att mänskligheten har utvecklats framåt, inte bakåt….Ska Sverige bli en islamistisk stat ? Islam är en ideologi från år 600, vad har den att tillföra oss ? Svar :INGENTING….! Om 200 år hoppas jag att de i min släkt som nått någon utbildningsnivå att tala om har nått ännu längre….- det kommer Sveriges befolkning att behöva och hela mänskligheten om vi ska överleva….
   I närtid oroar jag mig över den gigantiskt ökade brottsligheten med misshandel, rån och mord….-vem vet när man drabbas själv ? Det är ett inferno som frälset skapat, ett helvete för dem som drabbas, ex Alexandra och med dr Carola Herlin och sonen Emil…..Till vilken nytta ? Det finns bara negativt att säga om de som beslutat att släppa in människor utan pass och ID….
   Jag har det bra här, bor vid havet som jag ser när jag vaknar på morgonen från min terrass….Lyssnar just nu på Rod Stewart och Bee Gees….har nog detta från min mamma som bl.a var duktig på att spela piano….Det blir några öl, vin och whisky i veckan….När jag var yngre var jag mer intresserad av att resa, nu sitter jag här vid stranden men det är varmt och skönt….spelar golf, gymnastiserar och lyfter skrot ibland, tänker på vikten, kvinnorna kan jag få vem jag vill men trivs bäst ensam just nu.

   Gilla

 • F.d. Socialen-demokraten - Ricki

  Är i Thailand….lyssnar på Tom Jones – karln kan sjunga…Åt danskt idag, gammeldags oksestek med potatis och grurka + lingon…..+ vatten….Gick nerför gatan och fick en stark känsla av att här KOMMER KUNGEN….KANSKE ELVIS….Brudarna var intresserade, det kändes att här kommer HAN, GUD FADER….-han får vem han vill….
  Satte mig på en annan restaurang, tog ett glas vin och en öl + en glas, SUMMA 50kronor….
  Tom Jones hade ”det”, det var ingen kareoke ångare som Stefan Löven….mannen utan ballar…..
  Viktigt att inte fastna i SKIT….då blir man som bonddrängen som petar i korvarna bakom skithuset!
  Tänk på det!

  Gilla

  • F.d. Socialen-demokraten - Ricki

   Ursäkta….FIN KNAPP BLÅSIPPAN….-FÅNTRATTAR som lägger sig i om någon har blåsippe-knappen på sig!

   Gilla

  • ÅMÅL

   Ha, ha, ha! 😉
   Det har nog blivit för mycket HOT DRINKS för dig 🙂

   Gilla

   • Joy

    Solsting är heller inget att leka med! 🙂

    Gilla

   • F.d. Socialen-demokraten - Ricki

    ÅMÅL….Jo, det blev några men mest öl, vin och några whiskey…älskar musik, lyssnar bara om det låter bra hatar kareoke, men man ska aldrig säga aldrig….

    Gilla

 • Lofas

  Modiga människor bär SD pin!

  Gilla

 • eva

  Men sosseros går bra!

  Gilla

 • Joy

  Men muslimska kläder som symboliserar en vidrig religion med en pedofil som profet och förebild, det går bra! Uselt!

  Gilla

 • Lewren

  Jahapp, men går inte läraren in på lektion, gör de ju inte sitt jobb, och människor som inte gör sitt jobb blir av med det normalt. Ser inte problemet? Låt läraren missköta jobbet så får de möjlighet att ersätta denne snöflinga med någon som kanske har lite mer vett mellan öronen.

  Gilla

 • Kurt

  Min son som gå på gymnasiet i Nyköping talade om för mig att vissa lärare gör entydig på tryckingår och kör med hardcore V. Propaganda

  Gilla

 • grune

  Men det är inga problem att sitta och skicka hatmail på lektionerna.

  Gilla

 • Synonymen

  Förbjudet att säga neger.

  Det skiter jag högaktningsfullt i

  Gilla

 • Tony

  S, MP och VP märke går säkert bra hos dessa PK lärare,
  som ligger steget under journalister i Stupiditet:

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: