Fler asylsökande åker tillbaka


INVANDRING. Allt fler asylsökande vill nu avbryta asylprocessen och resa tillbaka till sitt hemland. Tidigare avbröt ungefär 300 personer i månaden asylprocessen men sen november är det mer än dubbelt så många per månad som vill resa hem.

Sedan november har det varit ungefär 700 i månaden. Och så ser det ut även i början på 2016. Det är över 700 personer per månad som återtar sina asylansökningar. De flesta som vill avbryta asylprocessen i år kommer från Irak, Afghanistan och Syrien.

Vad är då orsaken till att så många fler återtar sin asylansökan?

– Man kan bara spekulera i det. Det kan vara långa handledningstider, lång väntan på familjeåterförening och ansträngd boendesituation, säger Kristina Rännar, processledare för återvändande på Migrationsverket.

Sedan 2007 finns ett bidrag som de som återvänder till sina hemländer kan söka. Det heter återetableringsstöd och gäller både när man får avslag på sin asylansökan och återkallar sin ansökan.

Det handlar om 30 000 kronor per vuxen, 20 000 kronor per barn och högst 75 000 kronor per familj som man får på plats i sitt hemland.

– Förordningen säger inte att vi ska betala ut utan att vi kan. Har man ansökt om asyl och tagit tillbaka sin ansökan och varit i Sverige en vecka då är det inte rimligt att få den här summan, säger Kristina Rännar.

-Pettersson läser att de återvänder till Irak, Afghanistan och SYRIEN!!! Där heter huvudstaden Damaskus…

2016-02-19_1017


19 responses to “Fler asylsökande åker tillbaka

 • FINSPÅNG

  jippiiiii !

  Gilla

 • Stenbock

  N Y H E T !!!
  Just nu meddelas att Kroatien och Serbien har stängt sina gränser mot Mazedonien…Detta kan förhoppningsvis innebära,att strömmen av lyckosökare över Balkan snart är ett minne blott.. Troligen går nu alla telefoner varma hos smugglingsligorna ! Österrike har nu även infört stopp vid de ytterligare avsnitt av gränsen mot Italien.

  Gilla

 • Stenbock

  I Tyskland är det precis tvärtemot.. Aldrig har så många berikare,under så kort period bosatt sig i Berlin,som senaste halvåret.Nu är ju de styrande socialisterna och Merkels CDU välvilliga mot exoterna.Detta välkomstparty går nu ut över de äldre som i alla år odlat och förbringat sina lediga stunder i någon av stadens koloniområden. Nu rasera man allt deras arbete som framgår av min länk till dagens BZ.Istället skall här uppstå bostäder för allsköns pack,som väller in:
  http://www.bz-berlin.de/berlin/charlottenburg-wilmersdorf/kolonie-oeynhausen-hier-werden-lebenstraeume-abgerissen
  Axel Neukúm visar vad som blev över sedan grävskoporna gjort sitt:

  Gilla

 • Tony

  Vink vink, trevlig resa tillbaks dit ni passar bäst.

  Gilla

 • sam

  Migration är Jihad. Det ligger ”högre” motiv bakom migrationer än personlig risk.

  Liked by 1 person

  • sam

   För inte så länge sedan var Turkiet ett kristet land. Nu är Turkiet 98% muslimer. Det som hänt med Turkiet kommer att hända alla länder i Europa om inte människor börjar studera historia och upplysa sig själva.

   Vi befinner oss i en mycket allvarlig situation.

   Gilla

  • sam

   ”Migration is part of the doctrine of jihad. Migration is so important that the Islamic calendar is based upon the Hijra, Mohammed’s migration from Mecca to Medina. Why? Because it was migration that lead to the creation of jihad in Medina. And it was jihad that made Islam triumphant.

   In the past Muslims tended to stay in Islamic countries. Today, the new politics is to migrate to Kafir lands and immerse themselves in local politics. This is the jihad of money, writing and speech. Their politics is to bring the Sharia to Kafir culture. An example is using Islamic money is to build departments in universities that will support Sharia and never criticize Islam.”

   Gilla

 • Mari

  Instämmer helt med tussilago – hoppas verkligen att alla registreras så att de inte kan komma tillbaka.Efter detta ”race” är det dags för försäkringskassan att betala ut samtliga bidrag via postavi. Kommer ni ihåg bankstrejken för ett antal år sedan?? Det var många adressater som inte fanns så det blev returnerat till FK. Varför? Jo, de hade flyttat hem till sina hemländer och levde gott på barnbidrag och annateftersom deras flytt inte registrerades ordentligt.
  VI GLÖMMER FORT MEN DETTA SKALL PÅMINNAS OM GÅNG PÅ GÅNG FÖR DET KOMMER ATT HÄNDA OCH HÄNDER HELA TIDEN !!

  Gilla

 • Tussilago

  Man får ju bara hoppas att de tar fingeravtryck på SAMTLIGA i familjen i såfall o samlar dom i en databas någonstans…

  Gilla

 • Kjell Hedlund

  Kanske en liten chans för landet att rädda sig? Men fan tro´t.

  Gilla

 • Galten

  Åt helvete med dem bara!

  Gilla

 • Tomas O'Maely

  Dessvärre kommer de tillbaka som ensamkommande barn efter att de kvitterat ut sina återetableringsstöd.

  Gilla

 • svartpavitt

  Vad hindrar dessa från att komma tillbaka och kräva ett nytt återetableringsstöd och fortsätta så? Allt de behöver göra är ju att komma tillbaka utan ID varje gång och uppge nya namn – eller?

  Gilla

 • Stenbock

  Var nu inte ledsna för att dessa godbitar lämnar oss..
  Vintern har varit svår för många av dessa nomader.”Stackarna” har haft oturen att anlända till Absurdistan under den mörka delen av året.
  Snart skiner solen på nytt,och nya lyckosökare väller in över gränserna liksom flyttfåglarna.Zigenarna har redan nu börjat anlända i större antal till södra delen av landet. ;(

  Gilla

 • BJ

  Man fick inte villa, bil, stuga på landet och man skulle inte behöva arbeta, det är orsaken att de återvänder. Var det inte dessa människor som Röven skrik ”de flyr för sina liv”. Nej Röven, de flesta är faktiskt ekonomiska flyktingar som är har för att suga ut det svenska välfärdssystemet.

  Gilla

 • Joy

  Tyvärr är det många som vill ge dessa pengar för att de ska åka. Det blir alltså en rundgång på folk. De åker hit, hämtar pengar, åker hit igen efter att ha lämnat Sverige och tar ett annat namn och får mer pengar. Det är bara det att den nyheten är gammal, men den verkar ha glömts bort eller så bryr sig ingen om att ta upp problemet med muslimer som lever som inkasserare i asylbluffen.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: