Ahmed, 44, orkar inte vänta längre. Reser hem till familj och barn


INVANDRING. Allt fler ger upp den långa väntan på asylprövning i Sverige och avbryter asylprocessen för att återvända till hemlandet. Hittills i år har över 1100 personer återtagit sina asylansökningar.

Allt längre handläggningstider, lång väntan på familjeåterförening samt en ansträngd boendesituation för asylsökande, är några av orsakerna till varför allt fler väljer att avsluta sin asylprocess.

Precis som många andra flyktingar som sökt asyl i Sverige har 44-årige Ahmed tagit sig långa vägar för att nå fram. Fyra timmar i en gummibåt och flera veckors vandring genom taggtråd och gränser, polispatruller och stängsel. Den fjärde april 2015 kom han äntligen fram.

– Vi fick höra av folk runt omkring oss att asylprocessen inte skulle ta mer än ett par månader. Det har snart gått ett år och jag väntar fortfarande på besked. Min familj kan inte vänta längre, jag har småbarn som behöver mig och min äldsta son kan inte försörja hela familjen, säger Ahmed.

Muhammad Khorshid driver den ideella föreningen Globala vänskapsföreningen och jobbar med att hjälpa flyktingar på olika vis. Enligt honom har många lurats hit genom en kraftigt skönmålad bild av livet i Sverige. – Det råder stora brister i Sverige. Det saknas bland annat tolkar, vilket försenar asylprocessen. Dessutom är det bostadsbrist och högt tryck på Migrationsverket. Detta gör att det drar ut på tiden för många som kom hit redan i våras.

För de som vill återvända finns det hjälp att få. Det kan handla om bokning av flygbiljett, transfer och det finns även ett särskilt återetableringsstöd. Detta stöd ges till flyktingar som fått avslag på sin ansökan eller som självmant tänker återvända till ett land som de har mycket begränsade förutsättningar att etablera sig i.

SVT

-Pettersson undrar om Ahmed tänker ta gummibåten tillbaka eller om han bokar en flygbiljett?

För övrigt är det märkligt att alla dessa kompetenta människor riskerar livet på havet för att ta sig hit. Arbetskraftsinvandring är tillåtet, så det är bara att ordna ett jobb och sätta sig på planet för en billig peng…

2016-02-16_1245


33 responses to “Ahmed, 44, orkar inte vänta längre. Reser hem till familj och barn

 • dave

  Då saknas bara ett par miljoner till som kommer till samma insikt.

  Gilla

 • Hönsmamman

  Han kan åka hem och börja förbereda sitt hemland på att öppna gratis boende för västerlänningar. Allt betalt och naturligtvis tolkar på alla de språk som är aktuella. Så har han skapat de förutsättningar han inbillade sig skulle råda här. Det kommer inte att hända men han menar att det motsatta ska gälla?

  Gilla

 • Vakthunden

  När invällarvågen var som värst i höstas dök det upp naiva studenter i TV och media som skulle starta flygbolaget ”Let them fly” för att förenkla och snabba på bidragsparasiterna. Var är dessa entreprenörer idag när det är dags att flyga hem raketforskarna.

  Gilla

 • CB

  Många såkallade flyktingar kommer med flyg. Åk till Landvetter eller Arlanda och se turkish airlines ankomster. Full aktivitet varje dag.

  Gilla

 • Observator X

  Bra! Utmärkt!
  Vi har varken plats eller någon som helst användning för dem, varken nu eller senare.
  De ska bara åka hem och vara för många i sitt land, inte vara för många här i Europa.

  Ha det bra, Ahmed, i den före detta engelska kolonin Afghanistan!
  Hoppas att den beväpnade kampen mot talibanerna till slut lönar sig och att ni får fred och lugn och ro.

  Gilla

 • Petter

  Kan finnas taktiska skäl bakom med. Kan ju va så att deras låga bidrag i avvaktande på asyl är för låg, och sen är ärendet i slutfört något som betyder att de kan komma tillbaks om säg 1-2 år och söka igen.

  Gilla

  • Kjell Hedlund

   Araben måste vänta på sitt resebidrag.

   Gilla

   • Petter

    Det är möjligt MEN
    Dagersättning INNAN asyl beslut är;
    Ensamstående: 71 kr
    Sammanboende: 61 kr
    Barn 0-3 år: 37 kr
    Barn 4-10 år: 43 kr
    Barn 11-17 år: 50 kr
    Hemmavarande: 61 kr
    Då blir där inte mycket pengar att skicka hem till dom anhöriga som räknat med att åka med de eftertraktade flygen hit om några år.
    Han (o hans hamilj) tjänar troligen på att han åker hem i stället. Utan resebidrag blir det gummiflotte och taggtrådar på vägen tillbaka isf. Hur resan sker är ointressant, här är ingen plats för de som inte vill assimileras! MEN om asylärendet inte slutförs kan han och hans hamilj söka igen närsomhelst OCH vi vet nu att Miljömupparna vill återgå till invällandet så snabbt det går med återställande av den gamla oordningen och med PUT till alla lycksökare. M & Kd är inte att lita på skitsamma vad de asen säger nu. Samarbeta med de går bra MEN det enda partiet som säger klart och blankt nej till Sverige som universums socialbyrå är SD

    Gilla

 • eva

  ”Det råder stora brister i Sverige”! Ja, all den service ni förväntat er och förespeglats finns inte. Sverige är INGET HOTELL för resten av världen. Inga tolkar? – nähä, skall de bara finnas där simsalabim?
  Det verkar vara mycket av Österlandets mystik och Aladdins lampa över hur önskningarna skall uppfyllas.
  Sätt er på era flygande mattor och far hem!

  Gilla

 • Lars

  Tänk om de alla hade insett att de inte är välkomna. La muschkil inget problem som de säger på arabiska. Beslama hej då.

  Gilla

 • angelicaplacet

  Det är många svenskar som inte kan vänta längre på operationer och tvingas dö i sitt eget land utan hjälp för att flyktingar upptar tid och kostnader.

  Gilla

 • Tony

  Dom är ju efter färden över Medelhavet vana sjöfarare,
  så varför inte hyra ett antal pråmar med en bogserbåt
  före, så skulle det gå att ordna hemresan för många av dem
  som är trötta på att vänta.

  Gilla

 • Kjell Hedlund

  Misstänker att Stefan Röfven ger honom svensk pension.

  Gilla

 • Mari

  Kom han hit som barn eller vuxen? Får han etableringsstöd nu när han reser hem? Hur stort är det? Inbilla ingen att han reser hem tomhänt. Vad fick svenskarna som var offer för Tsunamin göra? Jo, låna pengar av staten för att ta sig hem. Återbetalning snarast !! Jag spyr snart.

  Gilla

 • Tony

  1100 har återvänt hem? 2 nollor till dom siffrorna, så hade
  det börjat att likna något .

  Gilla

 • white lady

  Bra kommentar, Pettersson. Varför inte söka jobb i Sverige om man har ett bra yrke och komma hit legalt? Om han åka tillbaka till sitt hemland betyder att det finns ingen fara för hans liv och ingen asylskäl. Mer sådana välkomnas att de tonar ner bilden av Sverige-paradiset där får man allt gratis. Men här är sossarna och deras tidigare signalpolitik ansvariga!

  Gilla

 • ossie

  Stackars Ahmed var det inte det förlovade landet där allt är gratis ?

  Gilla

 • Göran Lundbom

  Mer! Mer! Mer!
  Fler! Fler! Fler!

  Gilla

 • Stenbock

  Pettersson:
  Kom just på en ”lysande idè”.Kanske kunde vår egen arab Ali,hjälpa oss med en speciell sida,över billiga ”last-min”-platser på flygen till Orienten !.
  Går sidan bra,borde du kunna söka statsbidrag ! 🙂

  Gilla

 • F.d. Socialen-demokraten - Ricky

  Sista stycket är bra, om de är så kompetenta så kan de ordna jobb innan de kommer men Stefan Löven vill helst skriva in dem hos Försäkringskassan + deras gamla föräldrarna….- Bidrag mot en röst på Socialdemokraterna!!!

  Gilla

 • Nils Dacke

  Gummibåten blir nog billigare än flyg om han slår sig ihop med ett par hundra återvändare och dela på kostnaden för båten.

  Gilla

 • Tussilago

  Men hur vet man att han inte går under jorden & stannar ändå?!? Vem kollar upp sådant?

  Gilla

 • JEX

  Låt dom åka hem så fort som möjligt så sprider detta sig fort där nere att det inte finns något att hämta här.

  Gilla

 • Erik

  Detta kanske är jättelistigt av myndigheterna.

  Genom att inte ”kunna fatta beslut” så skickar man signalen ”ge upp”.

  Smart.

  Gilla

 • Olle

  Lögnaren Ahmed som vill gama och parasitera på MITT land.
  Åt helvete med fanskapet.
  HEJ DÅ.
  Har inte ens asylskäl.
  Landsförrädare och desertör.

  Gilla

  • Sven-Erik

   @Olle m.fl. tänk på blodtrycket. Denne Ahmed är en förebild för sina muslimska bröder. Han har insett att han inte har något att tillföra nationen Sverige Han tar sitt ansvar för sina barn och sin(a) hustru(max 3😉) åker hem för att försvara dom, sitt hemland, om än med sitt liv, ty då blir de fler. Ja t o m 72 stycken av de äkta och obefläckade utlovas. Bra gjort Ahmed! Gå till media! Du blir en hjälte så att inte fler satsar sina sista pengar på en dålig flytväst att i dålig gummibåt riskera sina liv,när de flyr för ett bättre liv.

   Gilla

 • BJ

  Finns det inga tidigare flighter för Ahmed??? Prova travel start och se om han inte kan få en restresa

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: