Polisen: Mördade mannen bodde inte på asylboendet


INVANDRARVÅLD. Den man som i går mördades på ett asylboende i Ljusne, Söderhamn, bodde inte på asylboendet. Det bekräftar polisens presstalesperson Christer Nordström.  – Han bodde i Söderhamn. Det har varit många inblandade i bråket. Det rör sig framför allt om asylsökande, även om det kan vara någon som har uppehållstillstånd, säger Nordström. 

Ett vittne säger till tidningen att ett bråk mellan två grupper, en från Ljusne och en från Söderhamn, startade redan två dagar innan mordet på en fest i Söderhamn.
Gruppen från Söderhamn ska under lördagskvällen ha kommit till Ljusne, och där ska bråket ha urartat.

Fyra personer misstänks nu för delaktighet i mord och mordförsök på asylboendet i Ljusne utanför Söderhamn. Tre personer har delgivits misstanke för inblandning i mordet och mordförsöken, men har släppts på fri fot efter förhör.

– Vi vet att ett gäng har kommit till boendet och att det har slutat i bråk. Efteråt har de inblandade dragit i alla riktningar, säger polisens talesperson Christer Nordström.
En man i 20-årsåldern anhölls tidigare misstänkt för mord och mordförsök.

Söderhamn är en av de kommuner som har haft högst antal våldsamma incidenter på asylboenden den senaste tiden, enligt polisens register. Sedan polisens kod för insatser vid flyktingboenden, R291, infördes har totalt 20 incidenter som gäller Söderhamn rapporterats in.

Christer Nordström, polisens presstalesperson vid region Mitt, säger att han inte vill spekulera i om eller varför antalet anmälda incidenter på just Söderhamns asylboenden är högt.
– Vi bara konstaterar att det här sker. Självklart ska de bo någonstans, och då blir det trångboddhet, det är olika kulturer och det är mycket som kan förklara att det blir konflikter.

TIDIGARE 2016-02-13 Mord på asylboende i Söderhamn

Polisen har larmats med anledning av ett grovt brott vid ett asylboende i Ljusne utanför Söderhamn. En person ska ha dödats och ytterligare tre har skadats ochförts till sjukhus. Mord eller dråp är brottsrubriceringen.

Polisen larmades på lördagkvällen om ett grovt våldsbrott. Det uppges ha varit bråk vid en adress i Ljusne utanför Söderhamn. Några av lägenheterna hyrs av Migrationsverket, som dock inte ska ha någon personal på plats.

Informationen från polisen är knapphändig, men på sin hemsida rubricerar man brottsmisstanken som dråp eller mord.

Strax före 20-tiden anlände en buss med kravallutrustade poliser. Aktiviteten kring den avspärrade fastigheten har trappats upp, och enligt frilansfotograf Daniel Sjöholm på platsen är det uppenbart att polisen förbereder någon form av inbrytning i fastigheten.

Området har flerfamiljshus med lägenheter som hyrs av Migrationsverket.

– Vi har ännu inget riktigt grepp om vad som ligger bakom det här, säger Christer Nordström, informatör vid polisen Gävleborg.

-Pettersson säger inget, Mona tycker det är spännande, Fredrik pratar om berikning, jag har beställt säger 87:an och Jerzy skriker att våldet minskar…

Polisens länkar

2016-02-14 00:57, Mord/dråp, Söderhamn

2016-02-13 18:18, Mord/dråp, Söderhamn


13 responses to “Polisen: Mördade mannen bodde inte på asylboendet

 • Dru

  Salam aleykum

  Gilla

 • salrol

  Har polisen kollat:
  -om det finns någon wahabistisk/salafistisk moskée i Söderhamn?
  -om det finns somalier i Söderhamn?
  -om det finns nord-nigerianer i Söderhamn?
  -om det finns män från Darfuhr i Söderhamn?
  -om det finns en grupp invandrare som är wahabister/salafister i Söderhamn? De kan hålla på att värva nya ”jihadister” åt den rätta tron (fractionen).
  -om det är kristna bekännare bland de boende? Är det de kristna som är utsatta för ”omvändelse”.
  -om någon boende har en ung dotter/döttrar (pojkar duger också) eller det finns ensamma kvinnor? Det är etablerat inom islam med giftermål för några timmar (prostitution)! Religions-traficing á lá islam!

  Gilla

 • Falköga

  Nu lovar Löfven högre säkerhet i asylboenden. När lovade han senast högre säkerhet för svenskar och särskilt för svenska kvinnor???

  Gilla

  • PelleW

   Han har även lovat skithus till halva världens befolkning,det är ungefär lika troligt som att han skulle lova Svenskarna säkerhet.

   Gilla

   • Galten

    Dagens glada gubbar åt dig PelleW. 🙂 🙂 🙂

    Gilla

   • naimlap

    Det är inget märkvärdigt med det att, en skitstövel lovar bort skithus, utan mer regel än undantag. Är man dessutom socialakrobat så blir det ännu mer naturligt. När man tar hänsyn till huvudet och röven har bytt plats på dessa kvartsfigurer.

    Gilla

 • Galten

  Enligt senaste kvart i fem Ekot är merparten av de inblandade afghanska män i varierande åldrar.

  Gilla

  • Argus

   Vi får nog skriva ”afghanska” män i varierande ”åldrar” då vi inte vet ett skit om vem de är och var de kommer ifrån eftersom de inte kan uppvisa en enda ID-handling.

   Gilla

   • Galten

    @Argus
    Män och män, därom tvista de lärde. Men de pratar i vart fall inte om ensamkommande ”barn”. 🙂

    Gilla

  • eva

   Då brukar det röra sig om ”ensamkommande baaaaarn!”

   Gilla

 • Synonymen

  När verkligheten kryper upp i knäet på de toleranta och privilegierade i Askim stöter mångkulturen på patrull.

  Vilka djävla hycklare!

  Temporära flyktingbostäder – 9 feb 2016

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: