Kod 291: Fel av polisen att hemligstämpla flyktingbrott


INVANDRARBROTTSLIGHET. Det var fel av polisen att hemligstämpla de brott som begåtts på flyktingboenden. Det slår Kammarrätten i Stockholm nu fast. Domen kom efter att VF:s reporter Therese Thorén överklagat sekretessbeslutet.

Polisen i Sverige har sedan i höstas systematiskt valt att sekretessbelägga samtliga händelser som inträffat på flykting- och asylboenden runt om i landet. Det handlar dels om de händelser som skett på anläggningarna, som har gått under brottskoden R 291, och dels om de händelser som skett mot anläggningarna, brottskod R 310.

Värmlands Folkblads kriminalreporter begärde redan under hösten ut samtliga händelserapporter som berör flyktinganläggningarna i Värmland.

– I och med att det kom en stor mängd människor till de här anläggningarna i länet så fick vi indikationer på att det skedde en hel del incidenter som upptog allt mer av polisens tid. Jag tyckte att det var viktigt att belysa detta eftersom det får betydelse även för andra delar i samhället när polisresurserna påverkas, säger Therese Thorén.

Från polismyndigheten valde man dock att inte tillmötesgå VF:s önskan om att få ut händelserapporterna och hänvisade till ett nationellt beslut från den särskilda enheten Alma, som upprättats just för dessa brottstyper.

Mer på Värmlands Folkblad som Pettersson ger en eloge att som första tidning begära ut uppgifterna och ifrågasätta beslutet att mörka händelserna på våra asylboende. De flesta hatmedier spelade med och ifrågasatte inte polisens mörkläggning…


14 responses to “Kod 291: Fel av polisen att hemligstämpla flyktingbrott

 • Skillnad i rapportering | Petterssons gör skillnad!

  […] var för övrigt den lilla tidningen Värmlands Folkblad som avslöjade kod 291 och inte de stora drakarna med sina enorma resurser. Så det hänger på […]

  Gilla

 • Asylboenden har ”Tagit otroligt mycket resurser” | Petterssons gör skillnad!

  […] INVANDRING. Det är tack vare Värmlands Folkblad det nu börjar krypa fram hur mycket av polisens resurser asylinvandringen tagit. Som ni vet hemligstämplade polisen brott på flyktingförläggningar under kod 291. VF:s reporter Therese Thorén gillade inte beslutet utan överklagade till Kammarrätten och fick rätt. […]

  Gilla

 • Involuntarium

  Kan väl aldrig tro att det börjar ge sig vad gäller utlämnandet av uppgifter om asylturisternas kriminella framfart!

  Vore ju absolut bäst om myndigheterna började kartlägga även tidigare asylturister och dess telningars kriminella förehavanden! Jag inbillar mig att kriminaliteten är oerhört utbredd och tror att minst 75-80 % av de nu frihetsberövade har utländskt och framförallt utomeuropeiskt ursprung! Tror också nuvarande och tidigare asylturister och dess telningar är överrepresenterade i alla andra typer av strafförelägganden också, tippar att de representerar 75-80 % även här!

  Rätta mig om jag har fel! En uppskattning genomförd med hjälp av de slutsatser som kan dras från tidigare erfarenheter!

  Gilla

 • ÅMÅL

  I DESINFORMATIONENS TJÄNST

  Gilla

 • Arg kvinna

  Kan bara säga så här : Fy fan för hur det har blivit i Sverige!!!! JAG har INTE valt detta!!! Jag jobbar och betalar skatt….till vilket syfte????

  Gilla

 • Tony

  Med den höge Polischef man har idag kan man inte
  förvänta sig någon bättring, sätter man Bocken som
  trädgårdsmästare så kan man inte förvänta sig annat
  än kaos och elände med missnöjda Poliser, missnöjd
  allmänhet, dom enda nöjda är väl brottslingarna, och det
  är kanske det som är meningen från hans sida. Och sen
  sitter Snicki Snacki Jesey Zanetsky som frisör och
  förvanskar och påstår att brottsligheten har minskat!
  Vilka pajsare man använder i statliga verk? En sådan
  chef i ett privat företag hade inte haft jobbet kvar en månad,
  och hade förmodligen aldrig fått jobbet, men i ett
  statligt verk kan man ta in vilken skitgubbe som helst, bara
  han har dom rätta politiska åsikterna, då får han en post
  som han kan missköta, och givetvis utan ansvar, för det
  är ju avskaffat för chefer i statliga verk!

  Gilla

 • Two Different Shoes On

  Polis, journalister och politiker.
  Litar inte ett enda dugg på någon.
  De blandar lögn och sanning efter eget behag.
  Men kom inte dragande med grundlagen om folkets frihet, den är i all tysthet avskaffad. Rent fascistiskt så skulle jag nog säga att Sverige står någonstans mellan Ryssland och Sydafrika. Snart kommer kalifatet och då blir det slut på bögar och kristna, vita kvinnor har de alla redan början tugga på.

  Gilla

 • F.d. Socialen-demokraten

  Heder åt journalisten, det är så här journalister ska jobba, inte mörka allvarliga samhällsproblem som hatmedia gör, ex DN som mörkade sextrakasserierna i Kungs-trädgården.
  Kod 291, den som beslutade om detta borde avskedas tillsammans med Dan Eliasson som är en ska hat ha som polischef i ett rättssamhälle, farligt när polisen blir politiskt styrt av Socialdemokraterna!

  Gilla

 • malmobon

  På 60-talet kom det ut en bok som heter 691. Inte läst den, men skulle vara någon erotisk bok. Skämtsamt brukade dem säga 6 timmar i sängen, 9 månaders väntan. 1 djävul till.
  Kunde varit något liknande med kod 291. 2 timmars våldtäkt/misshandel. 9 månaders skyddstillsyn/samhällstjänst/…1 djävel till på våra gater el. liknande.
  Mycket som mörkas men det kommer en dag, då allt uppdagas och de som är inblandade kommer skämmas förhoppningsvis.

  Gilla

 • Galten

  Från Jeanders bildblogg.

  Gilla

 • Mary Agnes

  Men som vanligt i Sverige, ingen i ledningen kritiseras TROTS DOMSLUT, ingen avgår frivilligt i skam, ingen får sparken och INGEN politiker kräver att nån måste ta sitt ansvar i 291-gate. Som att slå vatten på en gås. Så jävla ”svenskt”.

  Gilla

 • Joy

  Oj, undrar om hon har jobbet kvar imorgon? Bråkmakare brukar inte vara omtyckta.

  Gilla

  • Lisa

   Jämför med fyra läkare på Karolinska som berättade om skandalen för rektorn….. Dom åkte ut.
   Äntligen åker Rektorn själv ut.
   Vad håller dom på med på karolinska var det inte där de hade kanibalen som åt upp sin frus läpp.
   Kanske dags att slänga ut multikulti och Lejonborg.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: