Ett skräckscenario


INSÄNDARE av Lars Hässler som är Jur Kand med en Master of Comparative Law från USA och ett år vid Institutet för högre internationella studier i Geneve. Under 1980-talet arbetade han som råvarutrader för Boliden i Schweiz. Han är flerfaldig jorden-runt seglare, har skrivit åtta böcker och publicerat artiklar på Brännpunkt och Under strecket på SvD.

Ett skräckscenario

Hur skall Europa tackla flyktingströmmarna, hur många ska/kan vi ta emot, hur ska försörjning, bostäder och arbete ordnas för alla?

Ett perspektiv på frågan har historieprofessorerna vid Yaleuniversitetet i USA, Paul Kennedy och Matthew Connelly, i en artikel i november 1994 i den amerikanska tidningen Atlantic Monthly (idag The Atlantic), ”Must It Be the Rest Against the West”. Artikeln handlar i huvudsak om ett framtida scenario, där miljoner desperata människor i bräckliga farkoster ger sig över Medelhavet från Asien och Afrika med kurs mot Europa. Men det är inte de desperata flyktingarna som är artikelns fokus, utan européernas reaktion på den kommande invasionen, hur politikerna under dessa tre dagar debatterar vad man skall göra. Artikeln fortsätter med att den framtida europaarmén och – flottan slutligen får order att stoppa invasionen. Men sjömännen vägrar att skjuta båtarna i sank och soldaterna att skjuta på flyktingarna när de landar på stränderna. Istället deserterar soldater och sjömän en masse. Resultatet blir att befolkningen längs Europas kuster flyr norrut i panik, livrädda för flyktingarna och då bemöts fientligt av sina egna landsmän.

Det civila samhällets svar blir att kyrkliga dignitärer, intellektuella, representanter från media, radikaler och vänsterpartister beger sig söderut för att möta de ankommande flyktingarna från Afrika och Asien. Men de politiskt korrekta välkomstkommittéerna ignoreras av flyktingarna. Dessa är inte intresserade av några välvilliga representanter från den rika världen, det är vilken ras man tillhör som betyder något, inte vilken klass eller ideologi. Flyktingarna ser ingen skillnad mellan främlingsfientliga européer och välvilliga liberala präster eller vänsteridealister, de ser bara att de är vita och priviligierade.

Här slutar artikeln som huvudsakligen är baserad på en bok av Jean Raspail, ”The Camp of the Saints” men även på författaren Robert Kaplans skrämmande artikel, ”The Coming Anarchy” i samma tidning februari 1994 samt på en kontroversiell BBC film 1990, ”March on Europe”.

Europa börjar nu närma sig artikelns skrämmande scenario. Våra ledare famlar idag efter svar; ska Schengenavtalet och Dublinförordningen rivas upp eller ändras? Skall rätten att söka asyl ändras? Vilka länder skall ta ansvar för dem som vill komma till Europa? Skall det tas ett gemensamt ansvar eller skall enbart Tyskland och Sverige göra det? Hur gör vi med islamiseringen och islamafobin?

NATO, som är så nära en Europa armé man kan komma, föreslås nu hjälpa till att hindra flyktinginstormningen. Situationen likar i stora drag det scenario som Kennedy drog upp drygt 20 år sedan. Ett synnerligen skrämmande scenario.

Lars Hässler 2016.

http://www.theatlantic.com/past/politics/immigrat/kennf.htm

http://www.theatlantic.com/magazine/archive/1994/02/the-coming-anarchy/304670/

The March is a movie that was aired by BBC One for ”One World Week” in 1990. The plot concerns a charismatic muslim leader from the Sudan who leads 250,000 Africans on a 4,800 km march towards Europe.


9 responses to “Ett skräckscenario

 • Lena

  Historia skrivs alltid av segraren, jag har alltid famlat runt i historieskrivningar beroende på vilket land som skrivit. Nu har jag med mina vacklande tankar beroende på så olika historieförfattare, idag har jag läst första delen av fyra delar som gav mig återigen nya perspektiv.

  https://peterkrabbe.wordpress.com/2016/02/12/nar-molnen-tornar-upp-sig-del-1/#comments

  Gilla

 • Gottfrid Widman

  Skrämmande för Europas folk,stor risk för krig!

  Liked by 1 person

 • Involuntarium

  Tror att europeiska unionen och dess medlemsstater måste alliera sig med Ryssland och förklara krig mot vissa länder i Mellanöstern och nord Afrika!

  Al Assad är inne på helt rätt väg allierad med Ryssland och kommer knäcka den Syriska oppositionen!

  Al Assad borde öka insatserna mot den Syriska oppositionen! Tror att framförallt Europas länder har behov av att Al Assad sitter kvar som Syriens president för lång tid framåt!

  Som europé är det viktigt att komma ihåg den arabiska våren och vad den har fört med sig! Muslimskabrödraskap och en massa annan skit!

  Det finns alldeles för många exempel på att mena folken inte är mogna, varken för demokrati eller demokratiska val! Tycker att Europa och västvärlden antingen gör gemensam sak och låter lagt kort ligga eller helt enkelt går in och tillintetgör all opposition och tar över styret i mena länderna och totalförbjuder all religionsutövning annat än inom hemmets fyra väggar!

  Det absolut bästa är att den Turkiska gränsen förblir stängd!

  Nuvarande asylturistinvasion och ockupation av i första hand Europa måste slås tillbaka med våld om så krävs!

  Liked by 1 person

 • Martin

  Det var det dummaste scenario jag har hört. Den förvrider verkligheten till sin motsats. Soldaterna skulle INTE vägra skjuta. Och politikerna skulle INTE ge ordern eftersom politikerna vill ha det såhär. Och NATO skulle INTE blanda sig i på Europeernas sida, det är ju NATOs härskare som skapat den här situationen. De enda som vinner på migrantinvasionen är USA som kan fortsätta dominera Europa genom att hota att stödja islamister. Såsom de har gjort i övriga världen.

  Gilla

 • Nils Dacke

  Det blir i det värsta av scenarion ett kommande krig mellan Europa och Muslimska länder från Mena +Nordafrika området. I detta krig kommer sannolikt Ryssland att spela en avgörande roll för att Europa går segrande ur striden. Därefter kommer islam att förbjudas inom Europas gränser.

  Liked by 1 person

 • perarvidsson

  Om man vill måla f-n på väggen så kommer motsättningarna som dagens etablissemang skapar leda till ett nytt ras-segregerat samhälle som först då kan leda till att 30-tals stämningar uppstår.
  Historien kan upprepa sig om ”antirasisterna” får härja fritt.

  Gilla

 • Tony

  Ja floskelsprutorna förkunnar gång efter annan att Europa
  måste ta sitt ansvar?? Vad har Europa för ansvar för
  Mellanösterns Folk som inte kan, inte vill leva ihop med
  andra folkslag?? Allra helst som dom rika Arabstater som
  vägrar att ta emot en enda flykting av sitt eget broderfolk, men
  smiter undan. Vänd flyktingströmmen mot dessa länder
  och låt dom stenrika oljestaterna ta sitt ansvar, det är inte
  Europa som förföljer och slåss i mellanöstern, det är den
  efterblivna Religionen Islam som är roten till alla stridigheter,
  och så länge dom inte kan umgås med sig själva är det
  inte lönt att förpassa efterblivna folkslag till Europa, som
  ligger hundratalsår före i utveckling, vilket visar sig i land
  efter land som invaderats av horder av Mena folk!

  Gilla

 • F.d. Socialen-demokraten

  Jag tror Europa kommer att sätta ner bägge fötterna mot den här invasionen och det måste börja i Tyskland, Frankrike, Storbritannien, – EU har inte en chans att överleva om inte samma invandringspolitik som Australien och Thailand införs, Sverige är ett extremt land släpper in människor utan pass och ID, – Ungern visar vägen för Europa och i viss mån Danmark.
  Dessa unga män är dessutom inga flyktingar, de riktiga flyktingarna är kvinnor och barn och de är övergivna i flyktinglägren. Ett samhälle som inte visar litet ETISK RYGGRAD gentemot det egna folket utan bara vurmar för unga arabiska/muslimska invällare kommer att möta ett hård motstånd till slut när människorna inser konsekvenserna, massvåldtäkter, misshandel och mord av våra barn och barnbarn. Europa lider svårt av arbetslöshet och bostadsbrist, EU var ett stort misstag, för Sveriges del har det betytt gigantiska kostnader och vidöppna gränser för kriminella och tiggare, detta är EU i ett nötskal!
  De som inte förstått någonting, ex Ruinfeldt ser billig arbetskraft, det blir konkurens om jobben som pressar lönekostnaderna neråt, det tror han är en samhälls- och företagsekonomisk vinst, – arbeten ska växa inom servicesektorn trots att det är i helt andra branscher där framtidsutsikterna för Sverige och hela mänskligheten finns, det är inte i små städföretag som anställer flyktingar med 80% av lönen betald av staten.
  Ruinfeldt och Miljöpartiet har skadat Sverige svårt med sitt vurmande för massinvandring och det gav heller inga röster till Moderaterna vilket Ruinfeldt räknade med.
  Det lär väl komma en ekonomisk smäll för Europa någon gång med tanke på de gigantiska skulder som byggts upp i Tyska och Franska banker, exempelvis lånen till Grekland, ECB kommer att få problem och då kan vi plötsligt ha både en recession och depression i Sverige och Europa + massinvandringsproblematiken. Följden kommer att bli mycket allvarlig för Sveriges befolkning med gatukravaller muslimer/araber mot vita svenskar! Beväpna er inför framtiden!

  Liked by 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: