Rasistdom hindrar yttrandefriheten


DEMOKRATI/YTTRANDEFRIHET. Domstolen i danska Helsingör har dömt Ole Flemming Nielsen till fyra dagsböter på 400 kronor för en Facebook look-jämföra islam med nazism.

”Ideologin islam är precis lika motbjudande, kväljande, förtryckande och människofientlig som nazism”

Så skrev Flemming Nielsen den 29 November 29 2013 på Facebook. Det kostar honom nu 1600 kronor, och en fällande dom för rasism.

Flemming Nielsen är inte förvånad. – Det finns en tydlig tendens att rättsväsendet missbrukar rasismen för att begränsa yttrandefriheten.

Flemming Nielsen förnekar heller inte att han i ett skriftligt meddelande, också sagt att ”den massiva invandringen av islamister till Danmark, är det mest förödande det danska samhället har drabbats av på senare historisk tid”, men han anser att det inte i något sätt anses rasism.

– Jag har inte brutit mot lagen som jag anklagades för. Jag nämnde inte islam eller muslimer med ett ord. Jag hänvisar till islamister och ideologin Islam, understryker Flemming Nielsen.

Han tycker inte att det är en tillfällighet att hans straff blev så lågt, – De har varit smarta genom att ge mig ett så löjligt lågt straff, för då år det inte att överklaga vilket jag annars skulle ha gjort.

– Jag ser det som en princip. De får inte tillåtas att undertrycka människors yttrandefrihet, säger Flemming Nielsen.

Åklagaren Bente Schnack är mycket nöjd, hon tror inte det är någon skillnad på Flemming Nielsens prat om ideologin eller religionen islam.

Flemming Nielsen betonar att domen inte kommer att avskräcka honom från att dela sin syn på sociala medier i framtiden.

– Tvärtom, det sporrade mig att påpeka orättvisa. Det har bara gett extra kämpaglöd. – Självklart kommer jag att tänka på att man riskerar att dömas efter paragrafer man inte brutit mot. Men jag skriver alltid objektivt och omdömesgillt, säger Flemming Nielsen till danska TV2

-Pettersson tycker att domen är fel Flemming Nielsen har rätt. Islam är en skitideologi, vi har 1400 års facit över stora delar av världen.

Tyvärr så förekommer det politiska domar även i Sverige…

För att citera det gamla ordspråket: ”om det går som en anka, låter som en anka, ser ut som en anka så är det en anka. Likadant är det med islam. Det finns ingen radikal islam, ingen förvanskad islam, ingen korrupt islam, ingen extrem islam och ingen moderat Islam. Det finns bara islam.


18 responses to “Rasistdom hindrar yttrandefriheten

 • Porcus Scitus

  Islamism ÄR fascism. Med denna här boken i handen bli du osårbar i rätten. På norsk bokmål. Lättläst.

  https://www.documentforlag.no/index.php/butikk/product/19-den-islamske-fascismen

  Gilla

 • Joy

  Oj, har de en Schnackare i Danmark också? Vi har ju vår Snicke- snacki i Sverige.

  Riktigt otäck dom! Hur kan kvinnor vara så blinda för islam? Hur kan Danmark vara så historielöst efter nazismens härjningar i landet. Ofattbart!

  Gilla

 • Jack x

  Tänka att jag inte visste att muslimer var en ras!
  Alltid lär man sig något nytt i detta multikulturella tidevarv.

  Gilla

 • Tomas O'Maely

  Yttrandefriheten skall vara helig i ett civiliserat och demokratiskt land.

  Gilla

 • F.d. Socialen-demokraten

  ISLAM är en mer motbjudande IDEOLOGI än nazismen, – Saudi Arabia har koranen och sharia som lag och grundlag, – Saudi piskar bloggare, halshugger människor på löpande band, understödjer IS med hjälp av Turkiet som länge smugglat vapen till Islamiska Staten….
  Detta är grymma, fruktansvärda brott mot mänskligheten och att inte protestera och sätta ner bägge fötterna mot islam är förräderi.
  Denna dom är SKIT!!!

  Gilla

 • jgarn

  Korkad åklagare, korkad domare, korkad domstol och korkad dom.

  Gilla

 • Risto Matinen

  Jag känner inte till Danmarks lag. Är ”rasism” förbjudet där? Och hur kan en jämförelse mellan izlam och ”nazism” vara ”rasism”?

  Själv håller jag inte med den dömde. Izlam är långt värre än nazism. Izlamister uppskattas ha minst 200 miljoner döda i sina izlamiseringskrig. Izlam har främst spridits med svärdet.

  De kastades ur Europa med våld. Nu släpper landsförrädare in dem igen. Alla som kan det minsta om izlam, vet vad som kommer att hända ifall de inte kastas ut igen eller utplånas. För den som är okunnig, ta en titt på hur det gick för Libanon och de som bodde där…

  Gilla

 • Peter Kostin

  Sanningen har ett pris och det fick Flemming Nielsen erfara

  Gilla

 • rostaratt (@rostaratt)

  Sjukt, en bot för sanningen.
  Det barkar inte gott om vi inte träder ur EU vars minister vill Islamisera hela Europa.http://qet.se/2015/07/26/islamistisk-girighet-med-kopplingar-till-regeringen/#comment-2160013788
  ”Håll till minnes hundägare http://www.svt.se/nyheter/utrikes/lagforslag-i-iran-piskrapp-for-hundagare

  Gilla

 • Two Different Shoes On

  Ser nog personligen islam som klart värre än nazism, men sion-filtret sitter starkt i folks medvetande.

  Gilla

 • ÅMÅL

  ISLAM är INTE en RAS!

  Fler borde fundera över Domstolarna…

  Gilla

  • Urinvånare

   Ibland påstår PK idioterna att det inte finns mänskliga raser. Ibland så är ideologier och religioner raser. Var tog det sunda förnuftet vägen ?

   Gilla

  • Suzie

   Känner inte till Danmarks lagar men det är onekligen skrämmande att dansken blev dömd för rasism.Islam är ingen etnisk folkgrupp.Således ska inte en domstol kunna fälla för rasism .Islam är enligt kunniga seriösa islamkännare 90 % politisk totalitär ideologi och 10 % religion.Dessa är hårt sammanflätade och går inte att sära på och dela upp i två delar.Finns forskare som har jämfört olika politiska ideologier med varandra och kommit fram till att mycket är lika i både nazism,kommunism och islam.Fakta och sanning ska inte dömas som rasism.
   Stalin sa; att med skräck bevarar man ordningen.Det synes mig när man läser utländsk media som att den stalinistiska metoden praktiseras inte bara i Sverige(värst i Sverige) vad gäller att tysta kritiker och faktasägare /sanningssägare som uttalar sig negativt om den massiva islamiseringen av Sverige och hela Europa som pågår för fullt.
   Vad är nästa steg för att tysta kritikerna tror ni?
   Pettersson kanske kan lägga ut den norska dokumentärserien i 3 dela om muslimska brödraskapet igen,den är verkligen viktig och klargörande.

   Gilla

 • Mary Agnes

  Om han likat kristendom med nazism, ingen åtgärd. Om han likat Israel med nazism, hade han fått en applåd av media. Sensmoral: 1) minsta antydan till 2) ifrågasättande av 3) någon del av ”islam” är brottsligt. Sharia pur. I en västerländsk rättsstat. Sorry, f.d. rättsstat.

  Gilla

 • Bertil Nilsson

  Ja det är farligt att säga / skriva något i Sveriges sju klövers grovt kriminella Landsförrädare och mördare. Liknar på ett sätt Stalin eller lite de Röda Khmererna, de mördade sitt folk precis som sju klövern gör idag. 15.000 Svenskar dör av svält varje år på grund av sju klövern stulit vår välfärd – istället ger sju klövern bort vår välfärd till hela världen. precis som sinnes sjuka förståndshandikappade idioter = just som fredrik reinfeldt säger på you tube.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: