Kurd får 18 års fängelse för mord. Skar av fruns näsa och överläpp när hon ville skiljas


INVANDRARVÅLD. Åklagaren hade yrkat på livstids fängelse, men Södertörns tingsrätt valde att utdöma ett tidsbegränsat straff. Den 53-årige kurden Zirdest Edil som i september förra året högg ihjäl sin fru i Årsta, i södra Stockholm dömdes till 18 års fängelse för det ytterst brutala knivmordet.

Edil kom till Sverige från sydöstra Turkiet redan 1986. Tretton år senare, 1999, träffade han Ayten. Paret möttes i Turkiet, genom en syster till Edil. De gifte sig där, och Ayten flyttade därefter med med Zirdest till Sverige. Paret fick två söner tillsammans, den ene född 2002 och den andre född 2009.

Under våren 2015 var Ayten på sin brors bröllop i hemlandet. Hon ska då ha haft på sig en ärmlös klänning som Zirdest ansåg var “opassande” och fick henne att “se ut som en hora“. Araz misshandlade Ayten som polisanmälde misshandeln. Detta ledde till att Zirdest fick sitta häktad en period, varpå han dömdes till skyddstillsyn. Under den tid Zirdest var frihetsberövad bestämde Ayten sig för att hon ville avsluta äktenskapet. Hon fick genom socialtjänsten hjälp att flytta till ett skyddat boende tillsammans med barnen.

I slutet av sommaren 2015 tycks relationen mellan paret ha varit något bättre. Ayten stod visserligen fast vid att hon inte ville leva med Zirdest. Hon och parets två söner hade dock flyttat tillbaks till lägenheten i Årsta. Zirdest bodde inte längre där, men kom dit för att träffa sina barn och så gick det som det gick…

TIDIGARE 2015-12-14. Zirdest Edil åtalas för mord – skar av fruns näsa och överläpp för att hon ville skiljas

En 52-årig man ringde polisen och berättade att han knivhuggit sin fru. Grannarna vittnade om hur hon skrikit och sedan tystnat. Då ska en mansröst ha hörts, som vrålade ”förlåt”.

Från åtalet2015-12-14_2054

Nu åtalas mannen för att ha huggit ihjäl sin fru, som hade tagit beslutet att skilja sig från honom.
Hon hade under en period haft skyddat boende och för flera personer uttalat en rädsla att han skulle försöka ha ihjäl henne. När polisen kom till mordplatsen hade kvinnan svag puls och hon hade fått flera kroppsdelar avskurna. Hon dog strax därpå.

-Pettersson ser att detta också är ett politiskt mord. Mannen hade flera gånger tidigare misshandlat sin fru, ibland när barnen såg på, polis och andra myndigheter har varit inkopplade en längre tid men inte skött sitt jobb…

Mål nr B 11750-50

Vi har för övrigt haft en läppkannibal på bloggen tidigare


9 responses to “Kurd får 18 års fängelse för mord. Skar av fruns näsa och överläpp när hon ville skiljas

 • Bryr mig

  Polisen skyddar zigenarna.

  Gilla

 • Joy

  Myndigheter sköter inte sitt jobb! En underdrift, de tvingar kvinnor och barn till hårrresande saker. Först klarar de inte av ens en svensk man som utför våld mot kvinnor och barnen. Idag är det stora daltet med männen, inte som på 1980- talet då kvinnor fick skydda sig och barnen i en viss utsträckning. Idag ska kvinnor ta tillbaka mannen som far till barnen, om än inte som make igen. Barnen ska gå på behandling med pappan så han slutar att slåss. Det ska vara försoning och samtal med våldverkare som utfört grovt våld mot barn och kvinnor. Det slutar ofta med misshandel igen och mord. Sociala myndigheter och barnpsykiatrin är helsjuk! Jag vet eftersom jag jobbat med dessa frågor på olika sätt från 1994 till 2013.

  Gilla

 • Tomas O'Maely

  Det börjar bli många kurder i våra fängelser.

  Gilla

  • Mr Q

   Ja det är ju också en allsköns blandning..Mellan turkar,araber,
   usbeker samt några tiotal andra folkslag ytterligare !

   Gilla

 • Johan

  Det verkar vara ljusår till tanken: ”-Hmmm…om hon vill skiljas, vad kunde jag ha gjort bättre”

  Liked by 1 person

 • Kalasbetalaren

  Intressant med sånt här, som visar att det bara är asylturister! Det är tydligen aldrig några problem med att åka tillbaka till landet, man säger sig ha flytt ifrån!

  Gilla

 • Ruth Magnusson

  Att de är så fixerade vi läpparna.
  Det är ju inte så många år sedan vi hade en läkare (läkarstuderande) på Karolinska som gjorde samma sak!

  Gilla

 • Trodé

  Ett exempel som gör Sverige mer spännande enligt Reinfeldt.

  Gilla

 • Two Different Shoes On

  Södertörn, hahahaha
  Behöver man veta mer

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: