Vakter på ännu en busslinje – otrygga barn uppmanas sitta nära föraren


INVANDRING. Väktare sätts in efter slagsmål och bråk på skolbussar skrev vi den 27 januari och nu sätts vakter in på ytterligare en busslinje i Borlänge. Ofredanden har pågått sedan i höstas – enligt en förälder. Dalatrafik uppmanar nu barn som känner sig otrygga att sätta sig nära föraren.

Flera föräldrar har kontaktat Dalatrafik efter att barnen upplevt ofredanden och trakasserier på en av busslinjerna i Borlänge. En förälder berättar för Dalarnas tidning om det obehag barnet känner under bussresor och vad barnet utsatts för av medresenärer. Polisanmälan har gjorts.

Dalatrafik tar signalerna från upprörda föräldrar på största allvar: – Det har högsta prioritet. Därför sätter vi in de väktarresurser vi kan få fram med kort varsel. Vi har också lämnat in överprövningen av kamerabevakning.

Dalatrafik har överklagat länsstyrelsens beslut att säga nej till kameraövervakning på länets bussar. Frågan ligger nu i förvaltningsrätten för avgörande. Avsikten med kameraövervakningen är att öka säkerhet och trygghet, både för förare och resenärer.

-Pettersson lyssnar på reportaget i Dalarnas Tidning, och hör ”då blir de stökiga och pratar på sitt språk” men det är inte lätt att lära sig åka buss…

2015-04-23_1301


11 responses to “Vakter på ännu en busslinje – otrygga barn uppmanas sitta nära föraren

 • Ingemar

  Den enda lösningen på problemet är som sagt att så fort som möjligt lämna EU och införa riktiga egna gränskontroller. Men jag vill starkt varna för att det snart är för sent!! De kriminella av invandrarna är snart för många för att polisen ska kunna göra något åt dom. Då finns bara en sak kvar, att sätta in militären och det kommer inte att hända, och då är Sverige som det har varit och ska vara ett minne blott……..

  Gilla

 • grune

  Det är mycket smartare att ta bort dessa busslinjer totalt.

  Gilla

 • Peter Kostin

  Tjärnaängar var ett skapligt område att bo på fram till slutet av 70-talet då kriminella tog över mer och mer. Då flyttade Svensson ner till Jakobsgårdarna. I Mitten av 80-talet flyttade kriminaliteten till Jakobsgårdarna och Svensson flyttade igen, den här gången upp på Skräddarbacken. men det tog inte många år innan slöddret hittade dit. Då återstod för Svensson att lämna Borlänge kommun, eller att köpa bostad på områden där ”packet” inte kunde få socialbidrag till hyran. Sedan kom invandrarvågorna, Tjärnaängar, Jakobsgårdarna och Skräddarnacken fylldes av araber och östafrikaner. Det är så illa att personal på förskolor/dagis på Tjärnaängar inte får vara ensamma och låsa på kvällarna utan dom ska vara minst två och dom får ha bilen parkerad i anslutning till utgången. 2005 jobbade jag på ett konsultföretag i Sundsvall. När deras konsulter skulle åka ner til Borlänge och göra jobb fick dom förhållningsregler bl.a att inte gå ut i centrum efter 21:00 om man inte var tre eller flera. Så gå på bio en kväll var inte att tänka på. i början av 70-talet kunde man snörfull gå tvärs genom hela stan utan att träffa en enda människa, i dag vågar folk inte gå ut efter 21:00.-

  Gilla

  • F.d. Socialen-demokraten

   Peter….Bra att Du ger Din bild av det mångkriminella mångfalds Sverige som politikerfrälset har skapat, – INTE ofta jag läser någon som ger Stefan Löven och Socialdemokraterna beröm för massinvandringsvansinnet…-ändå röstar över 20% av 87:an på sosseslöddret!! Konstigt!!!

   Gilla

 • Joy

  Vilket samhälle vi har fått, bråk och våld och väktare överallt. Ändå måste vi ta in dessa folk, det tar aldrig slut på slöseriet med skattepengarna.

  Gilla

 • Kommendanten

  Vilket jävla elände, man massimporterar muhammedaner och trycker in de på asylboendena. Därefter nödgas man beställa bevakningstjänster för att trygga egendom, liv och hälsa.

  Det säger ju sig själv vad det är för typ av människor.

  Gilla

 • F.d. Socialen-demokraten

  Sverige är ingen rättstat, skötsamma svenskar PÅTVINGAS en massinvandringspolitik av politikerfrälset som INTE vill se kameraövervakning på bussarna och INTE heller på bostadsfastigheter trots att det skulle betyda ett stopp för bostadsinbrott.
  Ett samhälle som INTE ens skyddar barns rätt att åka buss ifred till och från skolan är i upplösningstillståndet.
  87:an måste vakna, men det lär de troligen aldrig göra….EN TRAGEDI FÖR SVERIGES BEFOLKNING!!

  Gilla

 • age

  Kanske dags att någon gör ett examensprov eller kanske t.o.m. en doktorsavhandling i den obesvarade frågan:
  Vilka muslimer är muslimer?
  D.v.s. vilka muslimer följer koranens budskap att ta över världen och att göra alla otrogna till slavar eller döda dem?
  Hur ska vi, ”otrogna” planera vår framtid?
  Hur ska vi, ”otrogna” försvara oss!
  Hur ska vi, ”otrogna” behålla vårt fosterland, Sverige?

  Gilla

 • Suzie

  Vidrigt att se att girigheten efter pengar har inga gränser.Myndigheter motarbetar kameraövervakning på bussarna.Sjukt otäckt att försvaret och accepterandet av barbarers sexuella attacker mot barn/flickor sker på högsta nivå.En enkel sak som alla föräldrar till de drabbade barnen omedelbart bör göra eftersom varken bussbolag eller skolan kan garantera barnen säkerhet.Håll era barn hemma i protest och skydda era barn själva.släpp inte iväg era barn till skolan så länge säkerheten inte kan garanteras och era barn riskerar att bli misshandlade/våldtagna/ sexuellt ofredade.Det finns absolut ingen anledning att barnen skal offras på mångkulturens altare.Bris är tyst.Dem som brukar värna om barns välmående och trygghet.Hycklare!

  Gilla

 • Kalasbetalaren

  Enligt en förälder och ett barn är det samma bekymmer på linje 213 Borlänge-Rämshyttan.

  Vad förvånad jag blev när jag googlade Rämshyttan och såg att turistgården förvandlats till asylboende!

  Verksamheten verkar vara i full gång:

  http://www.dalademokraten.se/dalarna/borlange/branden-i-ramshyttan

  Det börjar väl bli dags att landsförrädaren Tom Persson, som säljer sina landsmän för blodspengar, att åka med på bussen och hålla ordning!

  Eller att hans flickvän och delägare i asylboendet, Johanna Danielsson, åker med bussen och låter invällarna tafsa fritt på henne, så att andra tjejer får vara ifred! Nåt kan hon väl göra för alla miljonerna hon stjäl från oss!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: