Pensionsräddarna i majoritet bland de arbetslösa

EKONOMI. Arbetslösheten sjunker kraftigt, särskilt bland ungdomar, visar färsk statistik från Arbetsförmedlingen. Men för utomeuropeiskt födda går utvecklingen åt andra hållet och gruppen bedöms i februari för första gången vara i majoritet bland de arbetslösa, rapporterar Sveriges Radio Ekot.

– I takt med att den här gruppen växer och många av dem har en låg utbildningsnivå blir det lite svårare, säger Mats Wadman, analyschef på Arbetsförmedlingen.

På ett år har antalet utomeuropeiskt födda arbetslösa ökat från 17 000 till totalt 145 000 inskrivna. Totalt är minskningen av arbetslösa 4 000 jämfört med för ett år sedan.

– Strålande säger Pettersson och undrar hur 100 000 som beräknas komma i år ska får arbete och bostäder så de kan rädda vår framtid och åldrande befolkning…

Januaristatistik från Arbetsförmedlingen

8 thoughts on “Pensionsräddarna i majoritet bland de arbetslösa

    • Hoppas att alla de äldre anhöriginvandrarna får det översatt till språk som de förstår.
      Titta även på Stenbocks bild, jag ser den typen av äldre live varje dag, med sina huckleförsedda assistenter bredvid permobilen.

    • Ali:
      Vad är det som stör dig på bilden ? Är det dina kusiner,eller den korridor som dina berikare passerar genom,för att nå lyckans EU ?

      • Stenbock
        Jag har nog missat att han kommenterar, trodde han återvänt till sitt hemland för att bygga upp, Sverige bidrar ju numera till Margots stora förnöjsamhet.

      • Nja han är en s.k. sovande arab,som läser bloggen i smyg dagligen….Troligen nyfiken på,att få veta sanningen om vad som sker i hans bidragsland !

    • Jag RÄDDADE en insekt som jag slog ner med min diskborste idag…..Tänkte först göra slut på den men ändrade mig DET VORE OETISKT….!
      Däremot skulle jag gärna dränka de här araberna/muslimerna på bilden och INTE GE TIO ÖRE TILL DEM!!

Kommentera