Stäng

Två människosmugglare åtalas för Alan Kurdis död

INVANDRING. Två människosmugglare åtalas i Turkiet misstänkta för att ha orsakat den treårige pojken Alan Kurdis död, skriver The Independent. Det var i september förra året som hans livlösa kropp hittades uppspolad på stranden i turkiska Bodrum och bilderna gav upphov till ett ramaskri av protester mot flyktingtragedin på Medelhavet. 

Även Alan Kurdis mamma och lillebror drunknade. Bara pappan överlevde.
De två som nu åtalas misstänks för att medvetet ha lämnat båten och lämnat de andra för att dö. De är syriska medborgare och hävdar att det var Alan Kurdis pappa som organiserade båtresan. Familjen Kurdi flydde heller inte från kriget i Syrien, de hade bott i Turkiet i flera år men ville söka sig ett bättre liv i Europa.

-Pettersson ser att tragedin i Medelhavet fortsätter. Enligt Internationella organisationen för migration har 409 personer dött i Medelhavet bara i år.

Märkligt nog talar ingen om att sedan den treåriga Alan Kurdi dog så har mellan 2,5 och 3 miljoner barn under fem år dött i världen. De dör av svält och enkla sjukdomar som vi lätt kunde bota om vi prioriterade annorlunda. Men vi här bestämt att lägga större delen av vår pengar på ljugande unga desertörer och döpt om dem till ”ensamkommande barn” för att lätta våra egna samveten…

Närmare sex miljoner barn under fem år dör varje år av svält och enkla sjukdomar…

african-children

…medan vi föredrar att lägga pengar på dessa ”barn”…

"Barn" på väg över Medelhavet från Gambia och Senegal där det är fattigt men fredligt...
”Barn” på väg över Medelhavet från Gambia och Senegal där det är fattigt men fredligt och de behövs hemma…

 

14 reaktioner på “Två människosmugglare åtalas för Alan Kurdis död

 1. De måste motas på andra sidan havet. De tror att de är välkomna här trots att de inte är flyktingar. Lite propaganda på andra sidan och beslag av smugglarnas båtar kan vara på sin plats förutom allt annat. Kustbevakningen ger idag tillbaka båtarna till smugglarna efter de ”räddat lasten” Jag har sällan hört något så dumt!!!

  1. Sveriges nationella gräns borde vara stor jävla ”gated communities”

   Är det som kvinnan i filmen beskriver det så är det ju fullkomligt förfärligt där nere.

 2. STOP på belägg,,,jag vill påpeka det personliga ansvar som i första hand görs gällande i omständigheterna kring lille Allans död,grabben står fri från skuld med dock icke föräldrarna, där vilar det totala ansvaret för hur händelsen tog sitt slut. Jag vet inte om familjen hängav sig åt muhammedanismen men om så var fallet har Allan sina 72 i paradiset. Så spill inga tårar gott folk !

 3. Vi får hoppas pojkens far döms till döden eller livstidsfängelse!

  Tänka sig att farsgubbens egna behov av nya tänder gratis, gick före hela familjens väl och ve! Hela familjen förlorade livet pågrund av ett fullständigt vansinnigt beslut av farsgubben!

  I backspegeln ifrågasätter jag grabbens farsgubbes riskbenägenhet, tydligen hade farsgubben inget risktänk överhuvudtaget ingen självbevarelsedrift varken för sig själv eller sin familj!

  Dagligen och stundligen fortsätter farsgubbar i Mellanöstern besluta om sina familjers öde och framtid, utifrån sina egna otillfredsställda behov! De utsätter sina familjer för risker som varje normalt fungerande människa aldrig någonsin skulle utsätta varken sig själv eller någon annan människa för! Riskerar liv för att tillfredsställa sina egna giriga behov!

  De här patriarkala farsgubbarna har så lågt IQ att de inte borde få skaffa familj och framförallt inte barn!

 4. Lägg alla pengar och kraft på familjeplanering och framförallt preventivmedel!!!
  Undrar om det kan ske med förnuft ?

 5. Likgiltigt vilken ålder. Negern är den enda rasgrupp som aldrig åstadkommit en civilisation.

  De har åstadkommit i tiotusenfalt allt det vi avskyr

Kommentera

%d bloggare gillar detta: