Stäng

Åtta insmugglade avlivade

SMUGGLING. Ett par från Laholms kommun anhölls efter att ha försökt smuggla åtta över sundet från Danmark. De åtta avlivades omedelbart.

Vid midnatt mellan måndag och tisdag rullade en svenskregistrerad bil av färjan i Helsingborg. Mannen och kvinnan i bilen uppgav att de inte hade något att deklarera.
En tulltjänsteman ville titta lite närmare och bad dem öppna. Under några filtar låga åtta stycken, säger Katarina Frisk, gruppchef vid Tullen.

Papperna var inte i ordning. Tullen kontaktade Jordbruksverket, som beslutade om avlivning. Vaccinering och annat ska vara infört i passet och det saknades i detta fall.

Paret, i 50-årsåldern, greps och anhölls av åklagare efter förhör. De misstänks för grov smuggling. Påföljden är fängelse från minst sex månader till sex år.

Det är fruktansvärt för alla inblandade. Det kan verka vara oskyldiga små liv, men hamnar de här hos en familj och man upptäcker att de är sjuka kan det bli oerhörda kostnader. Det medför konsekvenser man inte riktigt förstår. För smugglarna finns det stora pengar att tjäna, uppger Katarina Frisk, vars grupp vid gränsen brukar upptäcka ett par fall om året. Vi tror att de är kommer från Ungern.

– Pettersson undrar hur det står till med rättsväsendet. 10 000-tals och åter 10 000-tals afrikaner, afghaner, syrier, irakier, iranier, somalier, etiopier, kongoleser med flera smugglas in och tar sig in i landet illegalt, ingen vet om de är friska, de saknar pass och intyg om att de är vaccinerade och detta utan att det vidtas några som helst åtgärder medan andra avrättas bums…

Filmen ej för känsliga…

Hallandsposten

18 reaktioner på “Åtta insmugglade avlivade

 1. Ja, i Sverige så behövs inte någon hälsokontroll innan mena kommer in i landet. Men de kan inte ens undersöka om dessa 8 valpar är friska innan de avlivar dom😔 Stödjer inte djursmuggling på något sätt, men avlivning är inte rätt väg att gå. Det är farliga sjukdomar som djur från andra länder kan ha. Som vi inte vill ha i Sverige då vissa är farliga för oss människor och även våra husdjur.
  Men mena drar ju in tbc, kolera, rabies, vägglöss och en jävla massa andra vidriga sjukdomar. Rakt in i skolor och dagis, det dröjer ju flera månader innan de ens blir kallade på kontroll.
  I Canada genomförs kontroller INNAN mena får sätta sin fot i landet.

 2. Löss sprids som aldrig förr i Sverige och de kommer med de här kulturberikarna som har mycket mer spännande kulturer än midsommar och sådant töntigt….-som Mona Muslim har sagt!
  Såg SVT 21,00 Nyheterna och Stefan Löven upprepade flera gånger att VI SKA STÅ UPP FÖR ASYLRÄTTEN…..Det går inte att sätta någon gräns för hur många som får komma, jag vill inte sätta någon siffra, OM övriga EU-länder tog sitt ansvar osv….
  FELET är att släppa in människor utan att ens kräva att de har pass och ID handlingar, Sverige måste lära av Thailand och Australien och ställa krav, inte släppa in exempelvis kriminella.
  NÄR LÖSS SPRIDS bland befolkningen borde alla som kommer avlusas, ungefär som man gör med interner i USA:s fängelser. Förstår inte att ingen koll görs om de har TBC, AIDS, hepatit osv….
  SVERIGE MÅSTE STÄNGA GRÄNSEN FÖR DYSFUNKTIONELLA ARABER/MUSLIMER ANNARS GÅR VI ALLA UNDER!!!

   1. Galten…Bra kommentar, Antizimex har fåt mer än 10 gånger så mycket att göra i Malmö regionen på grund av massinvandringen! Löss i fastigheterna är nästan omöjligt att bli av med, ytterligare en orsak ATT INTE IMPORTERA MUSLIMER/ARABER!!!!!
    Skamligt att sprida så mycket SKIT i Sverige, men även lössen FLYR VÄL FÖR SINA LIV ENLIGT STEFAN LÖVEN!!!!

 3. Om jag nu får lov att försöka avskärma mig från dessa söta varelser, jag skickade från Sverige till Kanada för några år sedan några antika möbler och annat familjegods. Det var ganska mycket prylar och speditören var mycket insatt i alla regler, i min enfald så trodde jag jag att det bara var att sätta grejorna i en stor låda och skeppa. Så var det definitivt Inte, Kanada var livrädda för att få in till landet, skadliga insekter (sådana med minst sex ben), så allt packades i en för Kanada godkänd låda på ungefär sex kubikmeter, där lådans alla beståndsdelar var stämplade GODKÄND !
  PS, innehållet var klassat som antikt alltså över 100 år .

 4. Pettersson funderar och oppnar för diskussion:
  – Pettersson undrar hur det står till med rättsväsendet. 10 000-tals och åter 10 000-tals afrikaner, afghaner, syrier, irakier, iranier, somalier, etiopier, kongoleser med flera smugglas in och tar sig in i landet illegalt, ingen vet om de är friska, de saknar pass och intyg om att de är vaccinerade

  Samantha C funderar och tycker:
  – Tvångsregistrera alla och ta deras biometriska data; fingeravtryck, iris-scanning, DNA-swab i munhålan. Om de släpps innanför gränsen tvångsvaccinera dem först med Tuberkulosvaccin, åtminstone.

  Samantha C gillar Pettersson och det sunda förnuftet som råder här. Ibland tror Samantha C att hon blivit tokig när hon läser andra granskningar. Vart tog normala Sverige vägen? Hos Petterssons blogg finns en smula kvar. Skönt.

  Lena, Risto, & andra jag fått kontakt med; kramar från Samantha Collier. Svenskarna är ett underbart folk, mycket gästvänliga, fredliga och kloka.

  Hoppas det inte utnyttjas och missbrukas alltför mycket. Då slåss jag vid er sida, svenskar.

   1. Tack Lena 🙂 Alla Hjärtans Dag är i antågande. Skulle vilja ge en blomma till alla svenskar som kämpar för sitt land just nu, och till alla de offer för denna omdömeslösa invandring. Pojkar som misshandlats, rånats, flickor som antastats, våldtagits, män som klandrats, kvinnor som ignorerats, äldre som skadats och drabbats.

    Allt jag kan göra är att gråta, och hoppas, att många vaknar och säger ifrån, innan Sverige går i konkurs och alla pensioner upphör och inte bara skolor stängs men också arbetsplatser när företagen upptäcker att befolkningen sjukskrivs pga traumatisk stress och inte kan gå till jobbet.

    Har sett det förr (Tyskland, där polygami nu tillåts), och ser Sverige långsamt gå samma väg.

    Acceptera inte sharia, vad ni än gör.

 5. Tydligen förstår etablissemanget vissa företeelser och händelser som har med djur att göra men klarar inte att koppla handling och konsekvens när det gäller asylturismen!

  Sjukdomar, ohyra och annan dynga som vi i Sverige lyckats bekämpa är på väg tillbaka med stormsteg! Dessutom sjukdomar och syndrom som vi aldrig tidigare haft i Sverige!

  Stäng Sveriges gränser nu!

 6. Ja! Jag ser hellre hundratusentals sådana söta odjur 😉 som invaderar Sverige än de hundratusentals asgamar som kommer hit nu, tränger sig på och tar allt de kommer över, skövlar, skändar och raserar moder Svea

 7. I Skåne smugglas det in allehanda djur.Läste just om hur landskapet åter förvandlas till ett lössens revir…Har under 50/60 år inte hört talas om att det råder lusplåga i landet.Förr på statarlängornas tid,var dessa små djur ingen ovanlighet men att de kan trivas i vårt nutida hygieniska samhälle, måste ha sina orsaker.Länk i dagens Bonnierorgan HD:
  http://www.hd.se/ScaledImages/644×429/Images2/2016/2/11/Ny_WEBB-Vaggloss.jpg?h=a55a406bb58387e531b27b893160f8d7&fill=False&cut=False&ql=Undefined

 8. Mest förvånad blir jag över gränskontroll och tull.

  Sedan håller jag med Pettersson; om husdjur ska behöva pass och vaccinering införda i passet och få sjukdomar smittar över artgränserna, hur kan det då komma sig att vi släpper in papperslösa utan känd medicinsk historia som dessutom vägrar gå igenom FRIVILLIG medicinsk undersökning? Är de helt vettlösa eller kallsinnigt mordiska våra politiker?

 9. Lite ot, nu ska nyanlända lärare få snabbspår in i arbetslivet, såg jag nätet av en händelse. Men det måste vara de som kan uppvisa vem de är och att de har lärarutbildning från sitt hemland. Hur troligt är det att alla papper är i sin ordning i dagens asylbluffsindutri?

   1. Fan jag som tänkte komplettera genom att läsa in, nu behövs ju inte det! Köper helt enkelt nödvändig godkänd behörighet!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: