Få brott bland flyktingar?

Igår basunerade media ut att få polisingripanden kan kopplas till flyktingar.

1% av alla polisiära ingripanden mellan den 15:e oktober 2015 till den 31:a januari, var kopplade till personer som befinner sig i asylprocessen.

Sammanlagt under ovan nämnda period anmäldes 537 466 händelser till polisen, runt 5 000 var kopplade till asylsökande och flyktingar.

Det finns givetvis ett antal frågetecken kring detta.

 • 5 000 händelser under fyra månader räknas alltså som få. På årsbasis skulle detta innebära 20 000 händelser som kan kopplas till personer som sökt och fått asyl i Sverige.
 • Förra året sökte 162 000 personer asyl i Sverige. Det innebär att 12 procent av samtliga asylsökande begick brott. Räknar man bort gamla människor, riktiga barn och håller sig till åldersgruppen 15 – 60 år, så är antalet begångna brott i den åldersgruppen betydligt högre än 12 procent.
 • Det vi talar om är personer som kommit till Sverige för att de hävdar sig fly krig, konflikter, sexuella trakasserier m.m. De som ingår i polisens kod 291 är personer som vandaliserat, stulit, misshandlat, våldtagit och mördat. Om 1 procent är en liten siffra får var och en avgöra.
 • Ovan nämnda statistik berör bara personer som befinner sig i asylprocessen, men….
 • …personer som aldrig sökt asyl räknas inte in i statistiken…
 • …personer som nekats asyl och befinner sig illegalt i landet räknas inte in i statistiken…
 • …f.d. flyktingar som fått uppehållstillstånd räknas inte in i statistiken…
 • …det är bara polisanmälda brott som räknas och säkerligen har många brott aldrig kommit till polisens kännedom och…
 • …därför är siffran 1 procent förmodligen betydligt högre.

DN

Polisen rapporterade förra året att lika många som söker asyl i Sverige, väljer att inte göra det. Kan m.a.o. vara så många som 160 000 och dessa räknas alltså inte in i polisens statistik över brott.

Tino Sanandaji krossar DN:s artikel, igen…

16 thoughts on “Få brott bland flyktingar?

 1. Propagandan i diktaturen Sverigeistan om invällningens förträfflighet, maler på!

  LÄGG MÄRKE TILL ATT DET PRATAS BARA OM BROTT SOM KAN KOPPLAS TILL ASYLBOENDEN OCH FLYKTINGAR!

  Hur många utav dom andra brotten, där ingen känd gärningsman finns eller inte kan kopplas till asyl och flyktingar gömmer sig bland dom övriga 99%?

  Hur vet polisen att dessa 99% inte har utförts av ockupanterna?

  Så använder dom statistiken för att ljuga!

  För övrigt anser jag att ett brott, är ett brott för mycket!

 2. Någon som vet hur många “personer som befinner sig i asylprocessen” just nu i Sverige möjligen?

 3. Klokt tänkt! Till skillnad från DN som tillhandahåller desinformation i form av statistik som inget säger egentligen.

  • Tack för att du delade detta. Även om det är fruktansvärt ville denna man få tala om sin situation, så det är dags för bloggare att ta upp det!

   • Funderar över svensk sjukvård, missade de att sparkar mot huvudet leder till att hjärnan svullnar, – då måste man lätta på trycket i huvudet….HOPPAS ATT DET INTE ÄR SÅ JÄVLIGT!!
    Man måste kunna försvara sig idag i Sverige, åtminstone ha ett bra pepparspray i fickan och kunna använda det, sparkar/slag mot huvudet leder definitivt lätt till döden, spec, i hög ålder

  • ÅMÅL….Skrämmande historia, funderar över vilken hjälp han fick av SD efter denna händelse ? Hoppas de gjorde något för att hjälpa honom, börjar fundera på om det inte borde bildas ett parti till vid sidan om SD….-tycker måttet var rågat när Karlsson tog avstånd från Folkets Demonstration….!!!
   Detta måste man lasta Socialdemokraterna och hela 7klövern för och deras vapendragare HATMEDIA + SVT…..-alla för massinvandringen som leder oss alla ner i HELVETET….!

   • Jag tror att han var med i Svenskarnas Parti –
    är ej säker på det. Andra vet.
    Därmed var han fredlös i Sverige.

    Makteliten gör allt för att krossa svenskar som värnar det svenska folkets rättigheter.

  • Jag tänker det omvända, en vit som hade sparkat en svart eller en arab medvetslös och den misshandlade senare avlidit………….vilka rubriker och diskussioner i msm !
   Oavsett vilken partitillhörighet han hade så är ju detta ett mord /dråp.
   Så sorgligt endast 22 år, stackars honom och hans anhöriga.

 4. När jag gick i skolan fick jag lära mig att det finns tre sorters lögner:
  Lögn, förbannad lögn och statistik. 🙂

 5. 17-åring anhållen för mordförsök på boende

  En 32-åring ska ha blivit knivskuren i magen och i nacken vid 21-tiden på tisdagskvällen. Den skadade mannen kom in till akutmottagningen i Västervik. En 17-årig pojke som också bor med sin familj på flyktingboendet greps i närheten, strax innan klockan 23 på tisdagskvällen, misstänkt för mordförsök.

  Pocenten, tänk på pocenten, Helge.

Kommentera