Sverige: En kyrka utan samvete


av Nima Gholam Ali Pour  •  8 februari, 2016

Svenska kyrkan har ett problem. Dess djupa engagemang i Israel-Palestina frågan – och i synnerhet dess stöd för Kairos Palestina-dokumentet är något som bör noteras och kritiseras av andra kyrkor, och alla de som är emot antisemitism och alla former av rasism.

Kairos Palestina-dokumentet kan läsas på svenska på Svenska kyrkans hemsida och beskrivs av Svenska kyrkan på följande sätt:

”Kairosdokumentet har tagits fram av kristna palestinier och handlar om deras utsatthet under ockupation. Sedan det publicerades i december 2009 har det spridits över hela världen och på sina håll blivit en rörelse som tror och kämpar för fred och rättvisa i Palestina och Israel.”

Läs vidare

2016-02-08_1334


13 responses to “Sverige: En kyrka utan samvete

 • Nostradamus_i_norr
 • Stenbock

  I katolska orten Steinbach i Bayern,visar man öppet vad man tycker om den pågående invasionen av ”flyktingar”. Som bekant är det nu karnevalstid i Tyskland,och den ”korrekta PK-pressen” vrider sig i smärta när folket öppet visar upp vad man tycker.
  På tanksen står skrivet ”asylförsvar” :Länken från dagens BZ:

  Gilla

  • Stenbock

   Dagens Karnevalståg i framför allt städer i djupröda Rheinland,blev idag inställda.Det hette redan igår,att man väntade en ”orkanartad” storm i Mainz,Düsseldorf med flera av de stora karnevalsborgarna.
   Eftersom solen idag sken,och inga nämnvärda vindar svepte in, började folk att fundera över,om det verkligen var p.g.a. vädervarningen tågen inhiberades ! 😉
   Nu börjar alltfler misstänka,att det var ett politiskt vänsterbeslut,som orsakat att årets höjdpunkt inställdes.
   Detta med tanke på de ”stackats flyktingarnas väl och ve!
   Själv var jag som ”halvtysk” skeptisk redan igår,då nyheten spreds om event inställda tåg.Mig veterligen har aldrig någon tysk tidigare haft rädsla för naturen….Ett nytt fenomen som kommit från orienten !

   Gilla

 • Peter Skoglund

  Debatt inlägg från Isaac Bachman, Israels ambassadör i Sverige. Finns att läsa i Dagens Industri.

  ”Det har gått 15 månader sedan Sveriges regering erkände staten Palestina. Det svenska erkännandet har inte medfört några praktiskt positiva resultat, skriver Israels ambassadör i Sverige Isaac Bachman.

  Den svenska regeringen konstaterade att erkännandet skulle ”underlätta en uppgörelse genom att göra parterna i dessa förhandlingar mindre ojämlika.”

  Erkännandet misslyckades dock med att göra parterna ”mindre ojämlika” då det endast stärkte palestinierna politiskt utan att det påverkade konfliktens realiteter.”

  Läs hela…….

  http://www.di.se/artiklar/2016/2/7/debatt-sverige-haller-inte-sina-loften-i-palestinafragan/

  Gilla

  • F.d. Socialen-demokraten

   Omöjligt med en muslimsk diktatur vid sidan om Israel, Margot Wallström förstår inte som de flesta svenskar att det är omöjligt, marken räcker inte till, en utrikesminister borde sätta sig in i hur förhållandena ser ut i verkligheten men det skiter hon i, hon är för lat.

   Gilla

  • Tony

   Men Palestinierna fick åtminstone mer pengar till
   vapenköp från utrikesblondinen, att det skulle ge
   några andra positiva resultat var det väl bara
   Sosseregimen som trodde på!

   Gilla

 • br

  Jag tror det är i nacka som kyrkan samlar ihop 39 miljoner så att muslimerna kan
  bygga en moské (=en terrorcentral)bredvid kyrkan.jag bemödar mig inte att kommentera saken.jag vill bara säga att jag gick ur kyrkan i höstas och rekommenderar er alla att göra likadant.

  Gilla

 • Tony

  Svenska kyrkans ledare är inget annat än stora hycklare,
  det märks när man inte ens reagerar när kristna blir förföljda
  och dödade av Muslimska barbarer, Svenska kyrkan tittar
  åt ett annat håll och sätter fingrarna i öronen.

  Gilla

 • Peter Kostin

  Det har aldrig funnits ett självständigt land, med erkända gränser som hetat Palestina. Jerusalem har varit judarnas viktigaste ställe i mer än 4000 år. Araberna hävdar att Jerusalem är deras beroende på en tolkning av Muhammeds drömmar. Vad jag vet sa aldrig Muhammed att han var i Jerusalem.

  Gilla

 • Ludde

  Kan du för i helvete säga det viktigaste platserna och länder i islam!!??

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: