Rättegång om systemhotande invandrarverksamhet pågår i det tysta


INVANDRARBROTT. Just nu pågår en rättegång i det tysta i något som kallas ”Kyrkohärvan”. Där står det 17-0 till bortalaget bland de åtalade. Andra åtal och rättegångar har kallats gangstermålet, assistanshärvan, hemtjänsthärvan, med mera, gemensamt för dem alla är att det är människor med rötter i Mellanöstern som ligger bakom och att de alla ägnar sig åt ”systematisk, planlagd brottslighet av särskilt farlig art”. 

I januari 2011 togs beslut om en gemensam myndighetsinsats som kallas Tore 2. Hittills har tre stora rättegångar av totalt 50 ärenden hunnits med.

Insatsen i Södertälje är underställd det Operativa rådet, där chefer på riksnivå från åtta rättsvårdande myndigheter, däribland polisen, Skatteverket och Ekobrottsmyndigheten, arbetar mot den grova organiserade brottsligheten.

Insatsen, Tore 2, försöker ta sig an den grova ekonomiska brottsligheten i Södertälje, som har förgreningar från inkastare och vakter på krogar, över kommunala tjänstemän som ger alkoholtillstånd, Arbetsförmedlingen som ger bidrag, Försäkringskassan som ordnar sjukpension osv. och ända upp i riksdag och regering. Kort sagt, de kriminella klansamhällena berör alla i samhället.

Det är ett kriminellt parallellsamhället vi ser i Södertälje, där familjen, släkten, ätten och klanen går före allt annat. Att man förstör det samhälle som en gång tog emot dem spelar ingen roll, det är bara naiva svenskar man lurar.

Det kriminella parallellsamhället har tre nivåer, längst ned befinner sig de vanliga kriminella, gatugangsters, i mitten hittar vi tjänstemän, politiker och företagare som bidrar till att hålla den svarta ekonomin i gång.

Högst upp, på nivå 1, hittar vi gangsterkungarna och imperiebyggarna, de tjänar pengar på alla de andra men framstår utåt som oförvitliga medborgare och tas ofta fram som exempel på framgångsrika invandrare.

2011 sade polisen att det fanns ett 50-tal personer på nivå 1 och två i Södertälje.

Efter det har razziorna, revisionerna och upptaxeringarna följt på varandra. Av de cirka 50 ärenden som hittills uppnåtts finns allt från mastodonträttegångar som den mot den tidigare vice ordförande i kommunfullmäktige Silva Gündüz hemtjänstbolag Jome till enskilda upptaxeringar, av mängder med människor.

Myndigheterna inom insatsen ser dem alla som enskilda ärenden inom ramen för Tore 2, men de anklagade och dömda känner alla varandra och ingår i samma nätverk.

Hittills har mer än 105 personer åtalats, 65 av dem har dömts, åtta har friats och rättegång pågår mot ytterligare 32. Totalt 166 år och tio månaders fängelse har utdömts. Där ingår Södertäljenätverkets av domstolarna fastställde ledare Bernard Khouris livstidsstraff som schablonberäknats till 18 års fängelse. Tyvärr har några av de dömda avtjänat sina straff och är nu ute i samhället och begår nya brott.

Polisen använder kodnamn på alla ärenden. ”Manfred” är exempelvis namnet på kyrkohärvan där huvudmannen, Halef Halef var ordförande för ett av Syrisk-ortodoxa kyrkans två stift. Halef är för övrigt kusin med riksdagsmannen Robert Halef (KD).

Rättegången mot de 17 åtalade i ”Manfred” som är misstänkta för fusk med anställningsstöd från arbetsförmedlingen håller på.

Pia Bergman är nationell samordnare i arbetet mot den grova ekonomiska brottsligheten på Skatteverket – en av åtta myndigheter i Operativa rådet. Tore 2 i Södertälje är bara en av flera insatser som leds av Operativa rådet mot grov organiserad brottslighet med inslag av parallellsamhälle ute i landet. – Men Tore 2 är den insats som varat längst. Det visar på nödvändigheten av att myndigheterna är uthålliga. Uthållig kriminalitet kräver uthålliga myndigheter, säger hon.

Har bilden av parallellsamhället i Södertälje stärkts under tiden? – Bilden bekräftas gång på gång att det är så det ser ut. Och som forskningen visar så tar sig brottsligheten in i det seriösa samhället.

Hon syftar på härvorna inom assistansersättning, hemtjänst och anställningsstöd som rullats upp.

Det senare är allvarligt, säger Pia Bergman: – Om man låter den organiserade brottsligheten ta sig in på marknaden blir de starkare, därför är det viktigt att hålla dem stången. Syftet är att skydda samhällets företag och individer.

-Pettersson tycker det är bra att myndigheterna är uthålliga som i Södertälje. Den organiserade kriminella klanbrottsligheten bland de nya svenskarna kostar miljarder bara i Södertälje, ännu mycket mer i Malmö och sammantaget hotar det hela vårt samhälle.

Jag har också varit uthållig och har skrivit om pojkarna och flickorna i Södertälje många gånger under flera års tid. Läs gärna något ur sagan om Södertälje som är många sagor men handlar om samma sak. Ska man bara ta ett namn i högen så kan man söka på Ataseven och se vad som dyker upp. Märkligt nog verkar inte denna systemhotande verksamhet ligga så högt på dagordningen hos riksmedia och politiker. Undrar varför?

Nedanstående rader har skrivits av Thomas Gür, invandrare från Turkiet och journalist.

De hånskrattar åt oss

Om du kommer från Mellanöstern ser du med förundran på skandinavisk samhällssyn. Du kommer från ett ställe som kännetecknas av blodiga strider mellan en lång rad grupper. Så din utgångspunkt är självbevarelsedriften. Den utgångspunkten tar du med till Skandinavien. Landet som du kommer till ser ut att ligga öppet med en massa fördelar som väntar på att bli utnyttjade. Så uppstår bidragsutnyttjandet, föraktet för det nya landet och synsättet ”det ju bara är svenskarna man lurar”. 


6 responses to “Rättegång om systemhotande invandrarverksamhet pågår i det tysta

 • Torghandlare krävs på över en miljon | Petterssons gör skillnad!

  […] Rättegång om systemhotande invandrarverksamhet pågår i det tysta […]

  Gilla

 • mariaanser

  De otal många ekobrotten följer varandra i oändlighet. Finns ingen ände lika som i ett pärlradband som dessa individer snor runt fingrarna dagarna i ända…o ber till ngn Gud. Ända Gud i Sverige som finns heter Skatteverket. O hurra, nu måste systemet ge ”mängdrabatt” avs straff/påföljd. Inför system som finns i USA annars kommer det att gå åt helvete med det svenska sk. välfärdssystemet.

  Gilla

 • Risto Matinen

  invandrarverksamhet”?

  Asylparasitverksamhet, kallar jag det för.

  Jag är inte emot invandring i allmänhet. Min fruga är arbetskraftsinvandrare från Finland. Är emot asylparasitinvasionen!

  Gilla

 • dave

  PUT, PUT, PUT, det tar aldrig slut.

  Gilla

 • Kjell Hedlund

  Och vi lagliga skattebetalare kan vara säkra på att vi får bara reda på en bråkdel av fusket. För att inte nämna politiker och tjänstemän som har källor som förser dom med resor och krogbesök, bl a. Är det någon som kan nämna en ärliga människa bland dessa 2 uppräknade grupper? Jaså inte?

  Gilla

 • ÅMÅL

  Om vi inte haft så höga skatter de senaste 50 åren hade varje svensk familj kunnat bygga upp en egen förmögenhet som inte några fifflare kunnat komma åt!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: