Lite skvaller om lokalpressen


MEDIA. Gratistidningen Succé i Nyköping har fått en gästkrönikör. Det är Eskilstuna-Kurirens lokalavdelnings skjutjärnsreporter Tommy Kägo, Södermanlands Nyheter som skriver att pressen behövs. Läs HÄR på sidan 21.

En SN-medarbetare som skriver en krönika i en på orten konkurrerande gratispublikation! Helt unikt. Det visar ännu en gång att SN idag saknar allt vad redaktionell styrning och yrkesetik heter, de är helt enkelt desperata på grunda av sjunkande annonsintäkter och minskande upplagor. Hade de hänt tidigare hade Kägo fått spaken på stående fot.

Kägo har naturligtvis rätt, vi behöver en fri och oberoende press. inte en massa journalister som driver politisk propaganda och endast förmedlar vad de anser vara ”rätt” nyheter för att få läsarna att tycka ”rätt” i ”rätt” frågor med allehanda politiska reportage.

– Nåväl, Pettersson måste erkänna att vi kanske varit lite orättvisa när vi klagat på SN:s brist på lokala satsningar. Lite i skymundan ser jag att platschef Falk faktiskt lanserat en satsning på SN, hon avslöjar att tidningen ska utöka publiceringen av korsord till tre dagar i veckan. Perfekt. Det fyller ju en helsida varje gång och till en ringa kostnad. Och inte kräver det någon kostsamt journalistiskt arbete heller.


2 responses to “Lite skvaller om lokalpressen

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: