Kanonår för Schyffert


INVANDRING. Under räkenskapsåret 2014/2015 mer än fördubblades omsättningen till nästan 12 miljoner kronor jämfört med 5,4 Mkr året före. Men komikern är blygsam i sin kommentar i den senaste årsredovisningen.

”Nettoomsättningen har ökat med ca 50% jämfört med fg år pga fler och större uppdrag”, står att läsa i årsredovisningen för Schyffert Sweden.

Vinsten före skatt ökade samtidigt från 3,4 Mkr till 9,8 Mkr.

Det blev dock ingen utdelning. Senast Henrik Schyffert plockade ut pengar från sitt helägda bolag som ”bedriver verksamhet inom artist- och nöjesbranschen” var 2013 då han belönade sig själv med 12 Mkr.

Den bästa affären Henrik Schyffert gjorde i fjol var ändå när han och Johan Rheborg auktionerade ut en ståuppföreställning till förmån för Röda korset. Dataspelsmiljardären Markus ”Notch” Persson budade hem showen för hisnande 550.300 kronor. Komikerna lade också till 100.000 kronor ur egen ficka.

-Pettersson tycker det var generöst. Henrik la alltså 50 000 kronor ur egen ficka..det motsvarar väl några pizzor för en vanlig arbetare…

TIDIGARE 2015-09-17. Henrik Schyffert har råd, men har vi andra?

Den rike men kanske inte fullt så intelligente medelålders vita mannen Henrik Schyffert skrev som nedan på sin Facebooksida i går.

”Det finns människor idag som säger att Sverige inte har råd att ta emot flyktingar. Att det är för dyrt. Enligt Migrationsverket kostar asylmottagandet i år, 2015, ungefär 27 miljarder kronor. Om några år så kommer de som flytt hela vägen hit att jobba och betala skatt och fylla i momsblanketter och då TJÄNAR Sverige massor med pengar på att vi blir fler – men just i år, så här i början, kostar det alltså 27 miljarder. Och visst låter det dyrt, men utslaget på alla vuxna invånare i Sverige blir det 319 kronor i månaden.  

Det kostar oss alltså två quattro stagionis, en stor Fanta och ett Netflix-abonnemang att rädda livet på 80 000 människor i år.
Det är inte dyrt.. Vet ni vad som är dyrt?

• Att leva i ett land där människor räknas som kostnader, men en refug ses som en investering. Det är dyrt.
• Att leva med attityden att om 50 miljoner människor tvingas fly för sina liv så kan Sverige inte kan ta emot 0,2 procent av dem. Det är dyrt.
• Att inte förstå att bara för att vi som land är rikare än nånsin så blir vi som människor fattigare och fattigare varje gång en unge spolas upp på en strand.
Det är jättedyrt.”

***

-Pettersson vet inte vad Henrik fått siffran 27 miljarder i från, men helt klart är dem felaktig.

Migrationsverket har en budget innan de senaste ökningarna av asylinvandringen på 40 miljarder per år. Det motsvarar drygt det dubbla mot vad Schyffert anger men ska man ge en rättvis bild av asylinvandrings kostnader kan man inte som mångmiljonären och skatteplaneraren Henrik Schyffert jämföra med ett par pizzor utan måste ta med de kringkostnader som asylinvandirngen medför på skolor, sjukvård, polis, rättsväsende, infrastruktur osv. och då blir det betydligt större pengar, men Henrik har säkert råd…

Läs om hur okunnig Henrik Schyffert är


7 responses to “Kanonår för Schyffert

 • Maria

  Nu när vi vet genom offentliga uttalande hur herr Schyffert ivriga resonemang bör han väl betala för flykting politikens efterspel också 12milj
  Räcker inte så långt i de här sammanhangen som sagt herr Schyffert dagar skulla komma

  Gilla

 • Olle

  Det är lyteskomik att håna Schyffert.

  Gilla

 • jan

  ***Ge bort 90 % pengarna till flyktingarna–
  ”Det kostar oss alltså två quattro stagionis, en stor Fanta och ett Netflix-abonnemang att rädda livet på 80 000 människor i år.”
  Henrik Schyffert

  Gilla

 • Tomas O'Maely

  I dagens Sverige lönar det sig att vara politiskt korrekt.

  Gilla

 • eri

  Och Robert Gustafsson (som verkligen är rolig till max)jämfört med fjanten schyffert fick sänka sitt löneutag pga färre bokningar pga färre invällar vänliga uttalanden

  Gilla

 • ossie

  Titeln komiker borde skyddas. Ett krav borde vara att man är åtminstone det minsta rolig. Denna rikstönt tillsammans med vissa andra som kallar sig komiker är absolut 0% roliga bara töntiga.

  Gilla

 • Är det inte dags snart?

  Ehm, hur hade du då tänkt ? Henrik Schyffert snackar massa goja .

  JAG ag har slutat åka buss för länge sedan för att slippa en massa muslimer.
  Senast jag åkte buss satt det ett cirkustält farmför mig och jag var livrädd för att det skulle vara en självmordsbombare.

  Hur efterblivet har vi det nu?

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: