Hur känner vi oss, hur mår vi på riktigt


Svensken och alla andra som vill Sveriges väl håller på att resa sig!

Det blir fler och fler som kommer till ”Folkets Demonstration” och det är bra. Samtidigt som det känns hoppfullt känns det så oerhört dystert och tungt.

Vi är mitt inne i ett folkutbyte men det får man egentligen inte lov att skrivaNya Malmö något om fast man ser det runt omkring sig själv varje dag. Det är ett ytterst känsligt ämne att skriva om det faktum att vi inte längre känner igen oss. Om man säger något högt om det man ser eller är med om, eller kanske till och med ifall man sätter på pränt hur man känner inför sin förändrade stad och vilka farhågor man hyser om sitt förändrade land, då kan man om det vill sig illa ställas inför svårigheter och mycket hemska konsekvenser. De som sitter på makten gör allt för att få dig att vara tyst, tystna inte, skrik.

Ibland när vi människor möts pratar vi med varandra om viktiga saker, vi pratar förvissso om väder och vind men vi berättar även om den olust och oro som vi går och känner. Den styrande politiska eliten traskar fortfarande omkring i maktens korridorer samtidigt som de tror att svensken är dum och inte förstår något. Den styrande eliten pratar samma språk medan vi andra allt oftare inte förstår vad folk runtomkring oss säger.

Sverige har blivit till ett extremt och dysfunktionellt land, och jag undrar När, och inte Om kaoset startar på riktigt, när rämnar allt…….. Många av de personer jag har i min närhet varje dag är underkastade och stolta över att dom inte är som jag. Mitt land har blivit islamisters land.

För någon månad sedan sände jag iväg en fråga till en imam i Malmö, jag skrev till Salahuddin Barakat vid islamakademin och undrade ifall han tar avstånd från sharialag. Han svarar inte mig men det borde han då han är med och kalasar på pengar från Allmänna Arvsfonden i projekt att få malmöungdomar att inte ansluta sig till Islamiska Staten.

Det finns väldigt mycket att oroas för, och inte blir det bättre av att sverigedemokraternas gruppledare Mattias Karlsson ser ner på Folkets Demonstration och vanligt folk för att han tror att det finns de han inte gillar bland demonstranterna. Att som Mattias klistra fula epitet på vanligt folk som går ihop för att skapa en sverigevänlig förändring är väldigt oförskämt och fel, men har man en historia bakom sig och kanske ett pågående förhållningssätt som expo-brevskrivare då kan man kanske inte förvänta sig bättre därifrån.

Tyvärr, jag tror inte att SD är Sveriges räddning, inte i allafall i den tappningen som finns nu. Heder åt er modiga män och kvinnor som talade vid manifestationen i lördags, tack ni modiga som var där och lyssnade. Svensken och alla andra som vill Sveriges väl håller på att resa sig!

Vid pennan

Eva-Marie Olsson

Malmö


31 responses to “Hur känner vi oss, hur mår vi på riktigt

 • Oxen

  Eller varför inte feminist på utsidan och sexförbrytare på insidan? Det första för att främja karriären. Det andra för sin njutning.
  Kapten Klänning

  Gilla

 • FINSPÅNG

  Det här problemet eskalerar i sin egen komplexitet och det går inte att lösa på en gång,lösningarna kommer att komma i etapper. .Fler och fler Svenskar vaknar och det måste politikerna anpassa sej till annars går deras partier under. Lösningen på problemen som övermakten skapar är helt enkelt att kontra med civil olydnad i så många lägen som var och en av oss mäktar med.

  Gilla

 • salrol

  Eva-Marie! Jag tror faktiskt att SD är det bästa för Sveriges framtid f n. MEN…
  Det förutsätter att man gör upp räkningen med sådana som Mattias Karlsson. Hans diktatoriska tendenser måste stävjas och SDU återföras till SD kärnverksamhet. Fråga i hemlig medlemsomröstning.
  När en ”partistyrelse” behandlar uteslutningsärenden, så får jag otäcka vibbar av Sovjet på 30-40-talen. Eller andra diktaturer. Inget rekomenderande för ett parti, men å andra sidan avviker SD inte som jag ser det från något annat parti f n. SD behöver heller inte vika ner sig för PK-dreven och utesluta uthängda. Partiet borde kunna visa på egen integritét och PK stärks bara av att SD visar svagheter.

  Vad Sverige och SD saknar det är ett ÅTERSTÄLLANDE AV DEMOKRATIN i landet. SD bör alltså gå före som exempel och visa att demokrati innebär BINDANDE medlemsomröstningar , OFTA. Bl a i ”medlemsärenden, som är mycket allvarliga frågor. Våra grannländer tillfråkar sina folk bindande och ofta (i Sverige inte en enda gång). Även Sovjet och DDR lät folket rösta för att utse parlamentenas ledamöter, men utan att folket där heller fick påverka vilka kandidater som skulle vara valbara. Vi kallade detta diktatur då, så vad är Sverige NU….

  SD bör alltså snarast deklarera att man vid första möjliga tillfälle avser starta årliga BINDANDE folkomröstningar i för folket viktiga sakfrågor. Detta skulle bl a kunna ge direktiv till regeringar hur folket vill att migrationsfrågorna skall lösas och riksdagens uppgift är att övervaka att regeringar utför vad folket beställt och att inget annat utförs i frågan.

  Emellertid är det helt rätt att hedra ”Folkets Demonstration! Vi måste ut på gatorna i större antal.

  Gilla

 • FINSPÅNG

  Förmodligen har du rätt i vad du befarar Eva Mari. SD har inte så mycket att komma med,det är vi på gatan som får städa upp i landet,våran folkhems arme !

  Gilla

  • Lewren

   Hur ska det gå till? Vi har religion, yttrande, rörelse och associationsfrihet i Sverige. Hur ska detta på något resonabelt sätt kunna rensas upp? Det blir knappast fler svenskar för var dag som går, men muhammedanerna bara ökar på.

   Nämn ett, ett enda sannolikt resonabelt och utförbart scenario?

   Gilla

  • Lewren

   Jag ser läget som helt hopplöst, men kan du instigera hopp så är jag den första som lyssnar.

   Gilla

 • Anna

  Sagt det någon gång tidigare men önskar mer innerligt än någonsin att man liksom hyran kan deponeras för de som bor i misskötta hus, så borde det vara möjligt att deponera skatten pga misskött land.
  Eftersom de bryter kontraktet mot medborgarna hela tiden bör även medborgarna dessutom ha möjlighet att bryta deras, dvs alla förmåner, pensionsavtal mm ska kunna dras in.

  Gilla

  • Lewren

   Du förstår meningen bakom våldsmonopolet va? Skatten är knappast här för din fördel. Människor hade klarat sig fenomenalt utan skattesystem, men staten vill ju att vi ska tro annat.

   Gilla

  • Lena

   Bara som ett exempel, i frankrike betalar du som löntagare in din skatt först året därpå……………….det betyder mycket !

   Gilla

   • Lena

    Du personligen gör det, inte arbetsgivaren….spännande värre för de som sitter vid ”kassakistan” !

    Gilla

   • Lewren

    Jag håller inte med. Det betyder inget, för det förändrar inget.

    Gilla

   • Lena

    Nej du behöver givetvis inte hålla med men det är ett medel att trycka till överheten, därför på gott och ont så många strejker i landet !

    Gilla

 • Lewren

  ”Mitt land har blivit islamisters land” skrivs det

  Jag förstår inte varför folk fortfarande tror att det finns hopp för Sverige?
  Dessa människor har nu svenskt medborgarskap. Det är inte som om de kan skickas någonstans.

  Den enda utvägen ur detta för idealisten som vill återgå till det man känner som svenskt, är genom ett enormt blodbad med miljontals liv i uppoffring. Något säger mig att internationella makter aldrig skulle tillåta en sådan ‘utrensning’.

  Nä, det är bara att inse. Detta är kört och det finns tyvärr inget att göra åt saken. Det blir väl att fly och bli invandrare själv någonstans tragiskt nog.

  Gilla

 • Han får avgå!

  citerar:

  (Dan Eliasson är en sossepolitruck och medlöpare av värsta sort och har varit en katastrof för alla myndigheter han har besudlat. Ett tvättäkta ryggradslöst svin.

  Bra gjort av polisen att markera. Det kommer säkert att drabba honom på ett eller annat sätt, men han har hedern i behåll och kan se sig själv i spegeln, till skillnad från vad Eliasson torde kunna mäkta med.)

  Gilla

 • Han får avgå!

  Det finns hopp för vår nation .

  —Rikspolischef Dan Eliasson sitter i SVT:s Gomorron Sverige den 26 januari och har möjlighet att på ett ärligt sätt beklaga den oerhörda sorg som drabbat anhöriga och vänner efter mordet på Alexandra Mezher på ett HVB-hem i Mölndal.
  Dan Eliasson ägnar sina tankar åt brottsoffret och hennes anhöriga endast några få sekunder.
  I stället väljer Eliasson att ge en längre och spekulativ monolog där han förminskar den misstänkte mördarens handlingar på ett så typiskt sätt, så genomsyrande för svensk rättspolitik. Även om det säkerligen finns tragik i gärningsmannens historia så motiverar det inte handlingen, och inte att rikspolischefen sitter i SVT-soffan och ägnar gärningsmannen mer uppmärksamhet än offret.
  Finns du verkligen på riktigt, Dan Eliasson? Har du egna barn eller andra anhöriga? Du står ju i ett totalt motsatsförhållande gentemot de värden polisen skall värna om. Att skydda, hjälpa och ställa till rätta. Har du någon som helst känsla för vad som är rätt eller fel?
  Jag har pratat med de poliser som efter larmet var först på plats på HVB-hemmet. De vittnar om ett fruktansvärt scenario med blodiga och av fasa skrikande människor. En ung kvinna ligger döende framför dem. Hon är svårt knivskuren. Hon har arbetat ensam hela natten för att hjälpa andra. Hon ville göra skillnad och fick plikta med sitt liv. Kan du på riktigt ta in hur dessa drabbade människor mår? Kan du förstå det oerhörda trauma dessa människor drabbats av?

  Alexandra Mezhers insats för samhället ägnar du knappt tio sekunder i inslaget. Du pratar sedan om att vi skall hjälpas åt. Vad menar du? Är det inte precis vad Alexandra gjorde? Hon hjälpte ensamkommande ungdomar för att samhället behöver denna hjälp. DU behöver denna hjälp, Dan Eliasson. Vilken hjälp bidrar du med genom att bortse från hennes insats och i stället omedelbart fokusera på gärningsmannens väl och ve?
  Du om någon, som är chef över Sveriges poliser, borde veta hut, samt be om ursäkt. Du har förstört så mycket för polisen genom din nonchalans och okunskap. Du har sedan länge tagit bort all arbetsglädje och stolthet som är så viktig för en fungerande poliskår. Du har raserat väl fungerande enheter och strukturer inom polisen och i stället skapat fullständigt kaos för alla. Du har inte tagit till vara på den kunskap och specialkompetens som under decennier byggts upp på olika enheter. Du har dessutom en unken syn på de poliser i uniform som jobbar nätter, kvällar och dagar för att just du skall känna dig trygg.

  Men inslaget i Gomorron Sverige blev ändå droppen.
  Jag tror inte du har viljan eller förmågan att be om ursäkt, därför gör jag det i ditt ställe.
  ”Jag ber alla brottsoffer om ursäkt för att min högste chef är Dan Eliasson. Jag ber alla om ursäkt för att hans tankar först och främst går till gärningsmannen och inte till brottsoffret. Förlåt.”
  Till sist en uppmaning till dig, Dan Eliasson. Be snarast regeringen om att få bli entledigad från din befattning som rikspolischef. Du har ingenting att tillföra svensk polis mer än fullkomligt kaos och total polisiär frustration.

  Anders Karlsson, polisinspektör
  Göteborg City

  Fotnot: GT har gett Dan Eliasson chansen att replikera på denna artikel men han har avböjt detta.—

  Gilla

 • The Priest

  Det är med stor sorg som jag tänker på hur landet som jag älskar medvetet förstörs mer o mer för varje dag som går.

  Sverige är inte längre ett tryggt land och man blir mörkrädd över hur det kommer att se ut i framtiden.

  Inget görs för att stoppa detta totala inkompetenta helvete! Över hela Sverige kryllar det av bråk och mord och trakasserier och en helvetes massa olika ”incidenter” som alla ska mörkas och tystas ned. Det ökar hela tiden och det kostar fruktansvärt mycket pengar. USCH!

  Detta föraktet mot Sverige som vissa av de folkvalda politiker visar skapar bara ännu mer hat i samhället. Folk blir arga och de är riktigt förbannade över detta slöseri och daltande i samband med ”invasionen av asylanter”

  Jag känner fruktansvärd uppgivenhet när politikerna utan att blinka spenderar våra skattepengar på riktiga jävla dynghögar.

  Pengar som svenska människor har knegat för och som ska gå till alla våra barn i skolan, till alla pensionärer som bidragit enormt för att bygga Sverige, en frisk sjukvård, en polismyndighet som är till för att skydda sitt eget folk.

  Skattepengar ska gå till att bygga ett tryggt och rättvist samhälle, ett SVENSKT samhälle!

  Att skita i sitt eget folk kommer att straffa sig.

  De hycklande politikerna förstör mitt land och de har försatt det trygga samhället ur spel. Det finns ingen kontroll, diverse myndigheter går på knäna och vilken skit som helst släpps in i landet dessutom ska allt detta mörkas och hemlighållas.

  Skit på er!

  Gilla

 • Lena

  Eva-Marie :
  Vilken skam Sverige är mot de människor som i generationer har slitit och sparat. När jag ser vad som händer i landet så tror jag att det var ett fåtal som kämpade, för aldrig att jag skulle ge bort mina barns arvsrätt till figurer från fjärran land. Undrar hur de som frivilligt ger bort har haft det i sin barn och ungdom ?
  Kan det återigen vara det att ”dina pengar är MINA” ?

  Gilla

 • Johan Herrgård

  Reblogga detta på johan herrgård och kommenterade:
  Jag mår i alla fall skit. Väntar outhärdligt på att få skratta mitt allra bästa skadeglädjeskratt. Vi sverigevänliga har fått rätt på ALLA nivåer.

  Gilla

 • eri

  Det låter som svetsloppan i Tysk format

  BAD SCHLEMA Det uppstod lynchstämning i den lilla tyska staden Bad Schlema i östra Tyskland under ett möte då asylsökares sexuella ofredanden och trakasserier mot små barn togs upp till debatt. Detta efter att borgmästaren uppmanat barnen att inte “provocera” asylsökarna till att förgripa sig på dem.

  Just det ,,provocera inte de stackars skäggebarnen,,ta på burkan och håll tyst

  Gilla

 • eri

  Aftonblodet skriver inte ut signalementet men man ser att det är blattar
  på bilderna frå brottsc.

  Ylva, 63, rånades: ”Jag var vansinnig och sprang efter”

  Och detta kommer att bli mycket värre ,,vänta till sommaren 2016 den kommer i historieböckerna att kallas sommaren då allt vände,,då Svenska folket gjorde revolution ,,och bör regering

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: