Vit zimbawier vräkt av Palmes skyddsling


RASISM. En vit zimbabwisk bondhustru har blivit vräkt från familjens gård och fråntagen allt hon äger av en svart brittisk läkare. Anita Rankin, som har odlat tobaksfält med sin make Phillip i trettio år, säger att hon inte längre klarar av skrämselkampanj från ”ligister” anställda av läkaren, som sägs vara vän med Grace Mugabe, hustru till president Robert Mugabe. 

Rankin berättar för MailOnline: ”Det är för mycket för mig. Det har pågått i månader. Folket har inte uppfört sig väl mot oss. Vi vet inte vad vi ska göra. Jag är född och uppvuxen på en gård. Jag vet inget om statslivet och jag känner bara till Zimbabwe”.
Phillip Rankins förseddes med handbojor och släpades iväg från sin fastighet på begäran av Sylvester Nyatsuro, en svart brittisk läkare som driver en egen praktik i Nottingham, Storbritannien.

Nyatsuro, som bott i Storbritannien i 15 år, hänvisar till en zimbabwiesk lag som ger svarta zimbawier rätt att beslagta egendom tillhörig vita zimbawier.

Läs mer på Daily Mail.

-Pettersson vill påminna om att Robert Mugabe och Zimbabwe är ett resultat av den humanitära stormakten Sveriges bistånd  och hade utan detta bistånd kanse varit lika rikt som Sydkorea, förutsättningarna fanns, läs om Miraklet Sydkorea och katastrofen Zimbabwe och som om detta inte skulle räcka finns det en del som tillbaka till Palme-eran.

Ingvar och Robert

Ingvar och Robert

TIDIGARE 2015-01-17. Vill tillbaka till Palme-eran

Utrikesminister Margot Wallström (S) kallar Ukip-ledaren Nigel Farage för ”en avskyvärd person” i en intervju med DN. Sedan Wallström tillträdde som utrikesminister har hon varit minst sagt frispråkig även mot Israel och Ryssland.

Enligt Lena Lid Falkman, retorik- och ledarskapsexpert, uttrycker sig Wallström ovanligt skarpt för en person i hennes position. Men om regeringen vill föra en utrikespolitik i Olof Palmes anda är de på rätt spår, enligt Lid Falkman.

– Regeringen vill tillbaka till Palme-eran då Sverige var en skarp, global röst, så jag tror att det är väldigt taktiskt, säger hon till SvD.

-Pettersson är tillräckligt gammal för att minnas Palme-eran. Varför någon vill tillbaka till den tiden är obegripligt, nedan en av alla felaktiga hästar Palme satsade på…

Den 21 februari 2014 fyllde rasisten Robert Mugabe 90 år. Han är president i ett tidigare enligt afrikanska mått blomstrande land och ett resultat av svenskt bistånd.

R. Mugabe, president och regeringschef.

R. Mugabe, president och regeringschef.

Zimbabwe är ett exempel på politiskt vanstyre som det finns många av i Afrika och Sverige har en stor del i detta. Vi (Palme bestämde) lämnade ett omfattande stöd till befrielserörelsen Zapu och Zanu, där Robert Mugabe var militär ledare, under 1970-talet och fortsatte efter Zimbabwes självständighet 1980. Mugabe började så fort Zanu tagit makten en omfattande utrotning av motståndare och 1985 konstaterade SIDA att Zanu nått sitt mål – en-partistaten. Trots detta fortsatte biståndet och fortsätter än idag, sedan 2001 går biståndet genom FN men Sverige har organisationer på plats.

Vid självständigheten var Zimbabwe ett förhållandevis välmående land med ett produktivt jordbruk och en hel del industri som lades i spillror av decenniers vanskötsel. Under 2000-talet drabbades landet av en ekonomisk kollaps och ett ökande politiskt förtryck.

Från 1 januari 2014 har rasisten Mugabe infört en ny lag som tvingar utländska företag att ge upp majoritetsägandet till förmån för svarta zimbabwier. Det innebär att företag som restauranger, affärer, frisersalonger och industrier enbart får ägas och drivas av infödda zimbabwier. Småföretagen ägdes tidigare ofta av kineser och nigerianer.

Jordbruk var länge basnäring i Zimbabwe, som kallades södra Afrikas brödbod. Det fanns ett modernt storjordbruk som odlade för både hemmamarknaden och export. Men en omstridd jordreform ledde till att det kommersiella jordbruket kollapsade under 2000-talets första årtionde. De vita som startat jordbruken på obebodda områden för hundratalas år sedan kördes iväg och de som vägrade mördades. Det har lett till brist på både mat och arbete för många zimbabwier.

Arbetslösheten i det tidigare välmående landet är nu otroliga 70 % och en stor del av människorna svälter, dock inte Robert Mugabe. Han planerar att hålla en fest för sju miljoner mellan sina regelbundna resor till Singapore.

-Pettersson undrar om Palme skulle varit stolt över den ”socialism” han var med om att införa i Afrika, och om den nuvarande svenska regeringen lärt något av tidigare misstag med bistånd?

Mugabe är Afrikas framtid sade Olof Palme...

Mugabe är Afrikas framtid sade Olof Palme…

Tidigare om Mugabe på Petterssons HÄR. 

Här kan ni läsa om hur det gått för ett annat av Palmes socialistiska favoriter…Bistånd till Tanzania under 50 år


13 responses to “Vit zimbawier vräkt av Palmes skyddsling

 • ÅMÅL

  Är han vit eller svart? 🙂

  Gilla

 • Kalasbetalaren

  Jaha, det var den gården det! Om ett par veckor kommer bara en ruin att återstå!

  Gilla

 • Lena

  Lite mer om denna historia. En sak är dock säker vi de vita skulle ALDRIG satt våra fötter i Afrika, då hade afrikanerna ”levt lyckliga i alla sina dagar”………..eller hur ?
  http://www.dailymail.co.uk/news/article-3426266/White-Zimbabwean-farming-family-driven-land-make-way-black-British-doctor.html

  Gilla

  • Fem idioter är fler än fyra genier - Demokrati!

   Problemet är att oduglingna, vildjuren, bestarna, odjuren och rovdjuren tagit sig till de vitas civilisationer ändå. Och att de skulle levt lyckliga kan du glömma. De hade svultit och krigat ändå. T.o.m i länder som Somalia, Etiopien och i många andra länder i Afrika som har möjlighet till fyra skördar per år och inte som hos oss som bara har en.

   Gilla

 • F.d, Socialen-demokraten

  Olof Palme var en katastrof för Sverige och kanske hamnar vi på Zimbabwes nivå på grund av massinvandringen. Ingen tvekan om att Palme skadat Sverige svårt, – Palme var personlig vän med PLO:s ordförande Arafat som fick stora bidrag av Sveriges skattebetalare, pengarna hamnade på muslimen Arafats personlig bankkonton utomlands. PLO hade kontor på Sveavägen, de försvann efter mordet, min teori har alltid varit att muslimerna mördade Olof Palme som tack!

  Gilla

 • Synonymen

  Vit zimbawier?

  Albinoneger?

  Gilla

 • Tony

  Tror fan att Margot Wallström inte gillar Nigel Farage, han
  är ju en saningssägare, och så har han betydligt mer
  innanför pannbenet än Margot, och sådant är inte populärt,
  helst ska man vara lika fåraktig som Sossepolitikerna i Sverige!

  Gilla

 • Mike E

  Wallström är en enkel obildad och outbildad jänta från norrland så hon vet så klart inte vad hon pratar om.
  Bara i Sverige, i den utvecklade delen av världen, kan en sådan nolla inneha en sådan hög post. Och Sveriges statsminister är svetsare.

  Gilla

 • Lena

  Före detta Rhodesia, var ett föredöme vad det gäller jordbruk. De brittiska bönderna byggde upp ett fungerande jordbruk, fanns inte i området tidigare. Men strunt i det, folket som arbetade där fick sjukvård , skolor till sina barn tydligen inte viktigt ……………korruption är viktigare för de giriga !

  Gilla

 • Olli Rein

  Palme och Geijer fin- fina grejer.

  Palme vet väl alla vad han var och han fick ta sitt straff så småningom,

  Geijer var justitieminister och som sådan höll han älskarinnor.

  Det fanns fog för att avsätta bägge, men de avsattes utan lagföring.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: