Mångfald skapar bilar i absolut världsklass


VOLVO. Det är inte bara för svenska förhållanden som Volvo bygger bilar, man bygger också bilar för en hel världsmarknad. Ett exempel är populära Volvo XC60 som blivit Europas populäraste mellanstora SUV. För att föra framgångarna vidare och fortsätta skapa bilar i toppklass krävs mycket kunskap och erfarenheter. Därför kommer människor från hela världen till Torslanda i Göteborg för att bygga nutidens och framtidens bilar.

– Utan mångfald stannar Volvo. Och utan Volvo stannar Sverige. Människors olika erfarenheter skapar nya idéer och olika sätt att se på saker, så att vi kan bygga bättre bilar, säger Eva Zdzisława Andersson, Car Body Operator på Volvo.

-Pettersson håller med om att Volvo gör bra bilar, men jag undrar vad mångfalden har med invandringsdebatten att göra. Ingen har något emot att duktiga människor kommer hit och arbetar och Volvos nyinvigda utvecklingscentrum ligger i Göteborg, inte i Bagdad, Kabul eller Mogadishu.

För att skapa bilar i toppklass krävs mycket kunskap och erfarenhet skriver Volvo i sin reklam. Finns den erfarenheten i Bagdad, Kabul eller Mogadishu eller någon annanstans?

Är det inte japaner, tyskar, amerikaner, svenskar som bygger bra bilar?

Så mångfaldsreklamen känns lite tröttsam, jag är övertygad om att bilar för svenska förhållanden byggs bäst av svenskar i Sverige…ska man prata mångfald och industriproduktion måste man fråga sig…

Varför bygger araber inga flygplan?

”Vem är det som bygger de bästa bilarna egentligen? Är det tyskarna? Italienarna? Svenskarna? Koreanerna? Eller är det rentav amerikanerna? Sanningen är, att det inte är någon av dem. Det är alla. Tillsammans. Ända sedan 50-talet har vi välkomnat människor från hela världen till Hisingen i Göteborg, för att utveckla och bygga våra bilar. Inte av omtänksamhet. Inte av medmänsklighet. Utan för att vi vet att det gör oss både starkare och bättre” så skriver Volvo i sin egen reklam, men där står inget om araber, afghaner, somalier, eritreaner och man kan undra varför?

Tillsammans är annars en bra slogan, men alla vill inte vara med om att bygga en bättre värld. De menar att världen är perfekt som den beskrivs i en 1400 år gammal vidskepelse…


25 responses to “Mångfald skapar bilar i absolut världsklass

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: