Pengar till återbetalning, eller som guldkant i vardagen

Man kan inte annat än glädjas åt när folk vinner, gratistidningen hade guldkantockså lyckofnatt häromdagen.

Sedan kan man ställa sig frågan om som i detta fall vinnaren är skyldig att använda sig av vinstpengarna för livets nödtorft och således göra ett litet uppehåll med att få svenska skattepengar för sitt uppehälle?

Och om han nu i dagarna får besked om att han inte får något uppehållstillstånd i vårt land, är han då reko och betalar av för det han har fått av oss så att i slutänden någon med flyktingstatus kan få……..det är sådant som jag ibland går och funderar över. Får ta reda på det

18 thoughts on “Pengar till återbetalning, eller som guldkant i vardagen

  1. Snorungen borde betala av sin skuld till Sverige omedelbart, så kanske den handikappade kvinnan får assistans-hjälp med att klara av sitt liv!

    Usch!

  2. Skicka krav på återbetalning 250 000 kr räcker inte,skicka räkning på hela beloppet så asylturisten får kännedom om hur mycket hen kostat svenskaskattekollektivet!

    Vid utebliven betalning ett ärende för Kronkalle! 250 000 kr är alltid en början till återbetalning!

  3. Skadestånd från staten betingar inte avdrag på socialbidraget. En viss herre från Egypten fick ca 3 miljoner av svenska staten och bor nu i Sverige med 6 barn (kanske fler nu). Tror inte något förvärvsarbete är aktuellt. Egentligen borde CIA och egyptiska staten ha pyntat skadeståndet och USA sedan stått för asylen.

  4. Bra då kan han ju betala för mat och husrum och andra kostnader han orsakat svenska skattebetalare.

  5. Bara att gratulera honom och nu behövs inga bidrag?
    70:- om dagen har de och detta ska täcka ”övriga kostnader”. Har de råd med lotter här de kanske för höga ersättningar…

  6. Man frågar sig hur ”dagsersättningen” räcker till trisslotter, om han verkligen hade ”drömt om detta” måste han ha skrapat rätt så många lotter.

  7. Ja, jag har för mig att de får stanna enbart för att de kan försörja sig. Det ändrar nog hans statu, men jag är inte säker.

  8. Hoppas allas vår hatmedia följer upp om vinst pengarna kommer att investeras i droger eller inte. Detta skrivet efter att ha läst ett vittnesmål från en som arbetar på ett boende för ”ensamkommande” som där lägger sin dagspenning på 60kr om dagen på hasch…

  9. Ska väl inte behöva funderas över egentligen. Vad gäller för vanliga medborgare som lever på bidrag? Har du pengar av den kalibern så får du inget. Tills vidare tar han väl in på hotell? Pengarna finns ju. Sveriges turistnäring behöver hjälp, annars måste de starta flyktingförläggningar…man tar sig för pannan…

    • På svenska äldreboenden så kan du inneha 100000 på ett bakkonto och fortfarande få ”rabatt” på olika tjänster, märk väl de 100000 har sparats genom arbete och hushållning, så ja låt honom betala för de tjänster som han använder sig av, precis som de äldre !

  10. ”Det främlingsfientliga våldet” skriver SvD.

    ”Polisen: Maskerade män skulle angripa flyktingbarn”
    http://www.svd.se/valdsamma-attacker-i-stockholm/om/det-framlingsfientliga-valdet

    Om inte negerungarna våldtagit, rånat och trakasserat svenskar skulle inget ”främlingsfientliga våld” behövts.

    Men, så tänker inte journalister på Södermalm.

    Man använder barn eller ungdomar mycket godtyckligt beroende på vilken vinkel artikeln skall ha.

    Korrekt är: Ensamkommande muslimskt slödder!

Kommentera