50 000 per person för tältplats


INVANDRING. Ungefär 200 – 250 flyktingar bodde tält i Revinge i december månad. Lokaltidningen kan nu avslöja att priset för detta är ungefär 50 000 kronor per person. Sammanlagt har lägret kostat 10,2 miljoner, mer än dubbelt så mycket som de fem miljoner kronor, som Migrationsverket tidigare gått ut med.

Lokaltidningen har granskat hur mycket tältlägret i Revinge kostade under de sammanlagt 47 dagar det fanns. De fem miljoner kronor som Migrationsverket tidigare nämnt i bland annat SVT är vad själva tälten kostade att uppföra. Sedan tillkommer bland annat personalkostnader och mat, som gör det dubbelt så dyrt.

Enligt pressinformatören Olaf Zobel bodde sammanlagt 200-250 personer där under lägrets kortvariga historia. Enligt de siffror Migrationsverket redovisat kostade lägret omkring 10,3 miljoner kronor totalt, vilket innebär att summan för varje boende varit i snitt 50 000 kronor. Per dag kostade tältlägret 216 000 kronor.

Rebecka Bichis är sektionschef på Migrationsverket och hon håller med om att det inte var bra för flyktingarna att bo här, och att platserna var mycket dyra.

– Vi befann oss i en krissituation i slutet av november och hade helt enkelt inget val. Vi var tvungna att snabbt få fram platser, inte minst för att lätta på trycket på Malmömässan, säger Rebecka Bichis.

 • Uppförande och rivning av lägret, inklusive markarbeten och bygglov: 5 000 000
 • Lönekostnader: 2 012 000
 • Väktare: Cirka 2 100 000
 • Mat: Omkring 1 000 000
 • Hyrbilar: Cirka 50 000 kronor
 • Summa: Omkring 10 162 000 kronor

-Pettersson noterar att detta är fullständigt orimliga siffror. 50 000 per person och dygn gör drygt 1060 kronor per dygn och för det kan man bo på ett skapligt hotell med helpension för.

Väktare för 2 100 000 är också en fantasisumma. Det innebär 44 680 per dygn och det innebär att Migrationsverket har betalat för mycket. Jag har kollat olika företag och exempelvis HÄR kostar en stationär väktare 365:-/timme för avtalskund och 455:-/timme vid akuta problem. Jag har svårt att tänka mig att Migrationsverket har betalat för fyra väktare dygnet runt.

Nåväl, det är inte så svårt att göra upphandlingar om man bara tänker som om det var egna pengar man handlar med men så tänker de som gör slut på skattepengar sällan.

Så de tio miljonerna måste tas någonstans ifrån. Sverige har ingen oljefond att ösa ur så kommer pengarna från vården eller skolan för att regeringskansliet eller riksdagen skulle spara är otänkbart.

Läs mer på Lokaltidningen i Lund

Sverigedemokraternas valfilm 2010 passar bra här


8 responses to “50 000 per person för tältplats

 • Hans Nilsson

  Stortjyvar skall ALDRIG få lov att handha andras pengar.

  Gilla

 • jockfall

  Ingen myndighet vågar gå ut med sanningen. Det kommer kosta ännu mer. Kanske tom pensioner till de som utvisas? Skulle inte förvåna mig.

  Gilla

 • Mary Agnes

  1300 spänn natten för en tältplats; bingo.
  Sådant går det när man kan slösa hejvilt med skattepengar.

  Liked by 1 person

 • Tomas O'Maely

  Tänk vad mycket riktig mat våra pensionärer kunde fått för de pengarna.

  Liked by 1 person

 • ossie

  Vansinnigt slöseri. Lyxhotellet Hilton hade nog blivit billigare. Ställ ansvariga till svars för detta vansinne.

  Liked by 1 person

 • Bertil Nilsson

  Sverige är rikt säger sju klövern och delar ut lånade pengar till utländska gäst parasiter som aldrig blir nöjda ! Sverige har varje år mer än 15.000 Svenskar som dör av svält = När skall de ansvariga mördarna ställas inför rätta? Hög tid att göra något åt sju klöverns grovt kriminella Landsförrädare !

  Liked by 1 person

 • F.d. Socialen-demokraten

  Sverige har sannerligen inte någon oljefond….Sverige står i skuld, den som står i skuld är inte fri….Statsskulden är c:a 1400miljarder och hushållens skulder c:a 3000miljarder främst i bostadslån…..Vi är djupare skuldsatta än Grekland!
  Jag skulle önska att någon av Adolf Hitlers kaliber trädde fram och skrek i örat på eländige Stefan, Margot Wallström och Gråt-Åsa & Frittolin….:”NU RÄCKER DET!” så att trumhinnorna spräcktes!
  Detta kommer att barka åt helvete, det är bara slödder de importerat och dessa 80,000 de säger sig vilja skicka ut kommer att ställa till ett HELVETE för Sveriges folk!

  Liked by 1 person

 • Peter Skoglund

  Marknadspris?

  Liked by 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: