Tjejer ska kunna gå i bikini


Så lyder rubriken till något som varit självklart i Sverige sedan bikinins inträde under sent 40-tal. Med rubriken introducerar Carolin Dahlman på Kristianstadsbladet oss i det nya Sverige där bikinin kan utgöra en fara för dess bärare.

Dahlmans ledare är något så ovanligt i Sverige som ärlig, rätt fram och oerhört kritisk mot det nya Sverige som växer fram.

Artikeln tar sin början i alla nya rapporter om unga flickor som sextrakasserats i svenska badhus. Vi läser nu om separata badtider, separata bubbelpooler, polisbevakning vid bassängerna och hur åtgärder som dessa inte har hjälpt särskilt mycket.

Dahlman tar också upp daltandet med de kåta små liv som inte kan låta bli att tafsa på det motsatta könet och kallar det för Mjukis-Sveriges sämsta sidor. Exemplet hon tar upp hämtas från Växjö, en av alla svenska städer som upplevt att nyanlända ungdomar ofredar småflickor. I det fallet rörde det sig om två 11-åriga flickor som fick se sig omringade av ett gäng nyanlända glin som tog dem mellan benen och på brösten. Personal som tillkallades avvisade de små glinen från den delen av badhuset, men tillät dem att stanna kvar i byggnaden, men följd att de senare ånyo trakasserade de bägge flickorna, denna gången med hånflin och hotfulla gester.

Carolin Dahlman blir rasande när hon hör om separata badtider och vill inte veta av dessa i det jämställda Sverige.

”Bara i ålderdomliga kulturer skyddas kvinnors gunst genom att skylas eller separeras från män och på så vis ”freda” männen från frestelse. Sånt trams ska vi inte ägna oss åt här, i jämställda Sverige!”

Ord och inga visor, men tyvärr är denna ålderdomliga kultur starkt växande i Sverige och kanske vi bara sett början på denna återgång till det manssamhälle vi frigjort oss från sedan decennier tillbaks?

De svenska badhusen behöver lite ryggrad, menar också Dahlman. Kräv id-kort av de som besöker badhusen, avvisa de som inte sköter sig, riv medlemskorten, polisanmäl, men tillåt dem inte att vara kvar i byggnaden. Jag skulle kunna tillägga att man kanske borde ta betalt av de små nyanlända glinen. Vana vid att få allt gratis, kanske de skulle dra öronen åt sig om de plötsligt blev tvungna att betala som alla andra.

”Det går inte att blunda för att killarna i Växjö kom från ett flyktingboende och att det sannolikt är ensamkommande flyktingbarn som ligger bakom flera av händelserna i Stockholm…//…Enligt Dagens Samhälle är inflödet av ensamkommande flyktingbarn 13-17 år stort och de allra flesta är pojkar. En övervägande del kommer från Afghanistan – där många ser på västerländska kvinnor som horor…//…I Afghanistan får inga kroppskonturer för synas på kvinnor när de rör sig, färgglada kläder är otänkbart för många.”

Bra och ärligt skrivet av Dahlman, men också en skrämmande bild av verkligheten. Med detta enorma inflöde av ensamma ungdomar och män från länder där kvinnor är horor och naken hud framkallar kåtslag, är det nog bara att beklaga svenska kvinnors och flickors framtid.

”Svenska samhället behöver för gemenskapen och trygghetens skull sätta in insatser från dag ett där de nyanlända får lära sig om kulturen här och vad som gäller.”

Ett visst parti har i åtta år försökt förmå övriga partier i riksdagen, att inse att det är just det som måste till. Övriga partier har då kallat detta rasism och mycket tack vare det, ser situationen ut som den gör idag.

Carolin Dahlman på Kristianstadsbladet ska ha en välförtjänt eloge för denna ledartext och nog önskar man att också andra lokaltidningar vore lika modiga i sitt tänk, istället för att köra sina traditionella snyftare om asylinvandringens förträfflighet.

Kristianstadsbladet

Dahlmans twittersida


9 responses to “Tjejer ska kunna gå i bikini

 • Mia

  Jag bävar för den kommande sommaren då man börjar med kortare och mindre kläder på sig!!!!!

  Gilla

 • FINSPÅNG

  Tycker att våra Svenska kvinnor ska gå topless som de gjorde på sjuttiotalet,tycker för den delen att de muslimska kvinnorna ska ta efter och integrera sig efter den normen .

  Gilla

 • TheMinimizer

  Hur går det med försöken att lära muslimska killar rida?
  Den miljön måste vara jättelockande. Många söta tjejer.
  Och ston.

  Gilla

 • svensson

  Ytterligare en som skiftar färg under galgen. Bland annat pga Dahlmans hatartiklar och invällarvurmande sa jag upp K-bladet för ca ett år sedan. Bladet ringer ganska ofta och erbjuder nästan gratis prenumeration om jag återvänder, svarar alltid att jag inte betalar för lögner och annat skit.

  Gilla

 • Tony

  Låt er inte förvillas, hon är en känd SD hatare som skriver
  en massa skit om partiet bland annat i Ystads Allehanda,
  men ibland kan det komma ett vettigt ord ur käften på henne
  med, fast det kan det även ifrån en dåre!

  Gilla

 • Two Different Shoes On

  Inte då. Till och med FI sanktionerar ju kvinnoförtryckande hucklen, mm.
  Ta Egypten som ett bra exempel. På sextiotalet när landet var inriktat på västerländsk demokrati så gick var och varannan egyptisk kvinna i bikini på stränderna. Nu med dagens muslimska extremism är det naturligtvis otänkbart. Av någon tokig anledning så anser etablissemanget och FI att det absolut inte kan hända i Sverige.
  Sorry tjejer, ni får göra som alla andra, anpassa er till det nya Sverige eller skyll er själva. ISLAM KAN TYVÄRR INTE HEJDAS.

  Gilla

 • Falköga

  Mycket bra. Men den ledaren skulle hon aldrig ha fått publicerad för några år sedan när Sydsvenskan var ägare till Kristianstadsbladet.

  Gilla

 • ossie

  Kvinnor ska naturligtvis gå som vandrande sopsäckar.

  Gilla

 • Mary Agnes

  Jätteproblem på badet i grannorten iHässleholm:

  Mest kretsar problematiken kring ungdomar från boenden för ensamkommande som finns runt om i kommunen.
  De kommer visserligen till badet med personal, men som badpersonalen upplever det räcker personalen inte till.
  Det kommer också hela familjer där det finns stora problem när det gällar att följa reglerna och ta till sig personalens anvisningar. Problemen är som störst på helgerna.

  Situationen är nu sådan att trogna badgäster och barnfamiljer undviker att komma till simhallen om helgerna.
  Hur då?
  – Många har ingen respekt för oss för att vi är kvinnor, de ignorerar oss totalt när vi säger till, förklarar hon.
  Kulturförbistringen tar sig även andra uttryck.
  – Precis innan ni kom var det en man som klagade på att man måste vara naken i bastun, det ville inte han av religiösa skäl, berättar personalen.
  Simhallen i Hässleholm har inte haft några badvakter på många år.
  När det gäller exempelvis de ensamkommande är det alltså den medföljande personalen som har ansvaret.
  – Det måste bli ordning och det brinner i knutarna, annars finns det risk för att det inträffar olyckor, konstaterar Helena Boo Robertsson.

  http://www.nsk.se/2016/01/29/stora-problem-med-ordningen-i-badet/

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: