Frankrike vägrar servera alkoholfritt till Irans president så officiell middag ställs in

UTRIKES. Igår skämde de italienska myndigheterna ut sig genom att täcka nakna statyer när den iranske presidenten Hassan Rouhani kom på besök, de körde även alkoholfritt till maten. Fransmännen kör lite rakare puckar. President François Hollande vägrar att ställa undan vinflaskorna när Rouhani anländer Paris idag.

2016-01-28_1613

President Hassan Rouhanis officiella besök i Frankrike, som börjar idag på eftermiddagen, skapar diplomatisk huvudvärk.

Rouhani vägrar nämligen att närvara vid evenemang där alkohol serveras, detta av religiösa skäl. Vid förfrågan om Frankrike kunde tänka sig att servera den planerade middagen utan vin sade François Hollande ifrån, i Frankrike dricker vi vin till middagen.

Så nu får de båda herrarna äta var för sig och sedan träffas för att diskutera det som står på dagordningen i sandlådan.

Pettersson tycker president Hollande gör helt rätt. Vill medeltidsprofeten rån Iran göra affärer i väst borde han ta seden dit han kommit. Ingen tvingar gudsmannen att dricka vin men han ska ge fan att pådyvla andra sina regler.

Hoppas Irans president gör ett besök i Sverige och någon är så tuff så det ställs fram sill och nubbe…

NRK

 

25 thoughts on “Frankrike vägrar servera alkoholfritt till Irans president så officiell middag ställs in

 1. Pettersson:
  Vad skulle han köpa in i Sverige ? IKEA-möbler eller Dalahästar ?
  I Italien köpte islamisten in 400.000 bilar,varav 200.000 skall levereras innan slutet av 2017.
  I Frankrike köpte han in 140 AirBus-plan,till ett värde av svenska kronor drygt 150 miljarder ! Vidare kommer Iran att köpa läkemedel,och en del andra varor från fransoserna.

  • Eftersom att vi bara har IKEA och dalahästar, köper presidenten antagligen ingenting och det kan ju i och för sig göra att svenska företag, slipper betala vedertaget smörjmedel till statstjänstemän! Iran ligger ju på 130;onde plats i korruptionsligan!

   Fast vid eftertanke! Sveriges stora exportprodukter är järn, trä, tekniskt avancerade produkter, läkemedel och teoretiska tjänster av all de slag! Vi är nog inte så dumma iallafall, när man tänker till!

 2. Om den lille obehaglige muslimen inte vill dricka alkohol är en sak. De kan sannolikt inte hantera dessa drycker utan att våldta serveringspersonal av båda könen.

  Om han inte vill äta i ett rum där andra matgäster dricker alkohol.

  Släng ut muslimhelvetet!

 3. “Igår skämde de italienska myndigheterna ut sig genom att täcka nakna statyer när den iranske presidenten Hassan Rouhani kom på besök”

  Jag antar att det var av hänsyn till statyerna. Efter Köln törs ingen ta några risker.

 4. Ni vet väl hur första fyllan tar för att inte tala om den första nakna bruden eller killen! Bäst som skede presidenten kunde börja löpa amok, både alkohol och naket på en och samma resa! Bättre att presidenten får vänja sig försiktigt, de europeiska länderna är ju upplysta civilicerade länder där vi tål både Alkohol och nakna människokroppar både levande, döda och statyer!

 5. Är det någon som känner igen några länder på denna lista, som gäller för 2015?

  Kanske då i samband med svensk migrationspolitik?

  Världens mest korrupta länder.

  1. Somalia, Nordkorea
  2. Afghanistan
  3. Sudan
  4. Sydsudan
  5. Angola
  6. Libyen
  7. Irak
  8. Venezuela
  9. Guinea Bissau
  10. Haiti
  11. Yemen
  12. Turkmenistan
  13. Syrien
  14. Eritrea
  15. Uzbekistan
  16. Zimbabwe, Kambodja, Burundi
  17. Burma, Demokratiska republiken Kongo, Tchad
  18. Republiken Kongo
  19. Centralafrikanska republiken
  20. Uganda

  Läs hela rapporten med lättfattlig statistik på engelska.

  http://www.euractiv.de/sites/default/files/corruption_perceptions_index_2015_report_embargo.pdf?__utma=1.1324701423.1446561824.1453806194.1453895931.20&__utmb=1.2.10.1453895931&__utmc=1&__utmx=-&__utmz=1.1452587356.17.3.utmcsr=europaportalen.se%7Cutmccn=(referral)%7Cutmcmd=referral%7Cutmcct=/&__utmv=-&__utmk=23099322

 6. Pettersson, det sista var nog mer än önsketänkande. När den där muslimen kommer till Sverige, införs det ett tillfälligt lag, (som sedan blir permanent som alla andra tillfälliga lagar) som påbjuder att den enda accepterade klädsel för kvinnor är att klä sig i svarta heltäckande ma.. nigabi. Som en liten tröst kommer det bli så att muslimen kommer därefter till Finland och här är det förbjudet för kvinnor att röra sig ensam utomhus, naturligtvis finns det nigabi – tvång här med.

 7. Han kommer när muslimerna helt har tagit över Sverige och infört Sharialagar, då ger det sig själv

 8. Hycklande muslimer! På flyget från Frankfurt till Manilla gick det inte att köpa sprit på planet efter att alla mussar klivit av i Karachi. Spriten var slut!!!

 9. Detta gillar vi! Muslimerna skall ge fan i att försöka diktera villkoren för oss civiliserade folk.

 10. Jaså där gick gränsen för ett land med utsökta viner, det ska börja någonstans….. bra . Nu fortsätter vi med grisköttet som är verkligt gott i Frankrike, sedan bort med halalslakt och moskér , då börjar det likna en civilisation värd namnet.

 11. Det är lag på att det måste finnas vin att servera på restauranger i Frankrike, även personalmatsalar ! Disneyland i Paris hade ett helvete i början, jag vet inte om de löst det problemet än…

 12. Fegt av italienarna att täcka statyerna. Rouhani har säkert sett nakna människor IRL så han kan lägga av med hyckleriet.

  Att väst nu släppt på blockaden innebär inte att Rouhani kan resa runt i olika länder och som gäst pådyvla värdlandet sina åsikter och religion.

Kommentera