Vikten av gemenskap

”Ett land som präglades av en remarkabel etnisk homogenitet och en mycket stark känsla av samhörighet – allt det som folkhemmet representerade så väl – har på några decennier omvandlats till ett mångetniskt samhälle, där gemenskapsbanden människorna emellan avsevärt försvagats.”

Det menar Mauricio Rojas, som i en krönika pekar på vikten av ett samhälles uppbyggnad kring en identitet.

Genom globaliseringen har varje nations identitet urholkats och majoriteten av världens moderna länder saknar idag inte bara identitet, utan också en gemensam kultur och samma lojalitets- och solidaritetsband. I Sverige märks detta mer än i de flesta länder och det väcker oro hos den befolkning som anser att Sverige förlorat sin själ och att vi svenskar känner oss som främlingar i vårt eget land.

Rojas menar att Sverigedemokraternas historiska framgångar inte främst beror på partiets politik eller Jimmie Åkessons förträfflighet som partiledare, utan etablissemangets översitteri och förmågan att använda ord som rasism och främlingsfientlighet när människors oro över landets framtid förs på tal.

Han menar också att etablissemanget kan fortsätta med sina angrepp på SD:s väljare, men det kommer inte att hjälpa, ty…

”Den pågående revolten mot den politiska korrektheten kommer inte att blidkas så länge de som styrt landet inte gör en ordentlig självkritik och vågar ta till sig de frågor och den oro, som under så lång tid har förpassats till skammens vrå.”

SvD

Mauricio Rojas från Chile var aktiv i en vänsterrörelse i hemlandet, men valde en annan bana efter att ha flytt till Sverige 1974. Han inledde ett nära samarbete med Moderaterna, men bytte sedan till Folkpartiet för vilka han mellan 2004 och 2006 var talesman i flykting- och integrationsfrågor. Efter en rad kritiska åsikter om svensk invandringspolitik ansågs han vara persona non grata och han valde därefter att flytta till Spanien, där han fortfarande vistas i kombination med ett liv i hemlandet Chile.

”Kulturarv ligger bakom invandrarnas brottslighet” skrev Mauricio Rojas och blev jagad från Sverige.

6 thoughts on “Vikten av gemenskap

  1. Ni ser själv polisen misshandlar en kille som är döv med ett lyte pga att han inte förstår vad ett personnummer är då blir dom bryska, när dom blir ställa tillskars påstår dom att killen var våldsam, det är så polisen ljuger sig fria från represalier..

    Mvh

    .

  2. Missade.
    Som tycker som normala mäniskor.
    Inte som Ylva som spelar ut skadade, handikappade, personer med lyten, som självklart inte kan arbeta pga olika anledningar för att de är berättigade til pension vanliga som vi får ta hand om så klart,
    men att likställa flyktingars position med den gruppen är fan att häda.

    Mvh

    .

  3. Titans på Ylva Johansson från S, med guld runt halsen pratar hon om ge pension till slöddret som tafsar våldtar bränner och skändar helt utan respekt eller vördnad inför landets folk det tar 40 år för en svensk att få en grund pension men det här flyktingfolket ska ha genvägar till allt i samhället.

    Men det är så sossarna skapar homogenitet i Sverige riktig rättvisa hmm
    OBS vi kommer få så mycket framgång så!! Ha ha

    Det är tur inte alla är lika lättlurade, det fins Sverige vänliga partier.

  4. Kommunist som plötsligt blev kapitalist! Vad var det för fel på Chiles kapitalism, eftersom att Mauricio identifierade sig med M i Sverige men inte kapitalismen i Chile? Vad var asylskälet? Terrorism? Dålig egen ekonomi?

Kommentera