Migrationsverket behöver 20000 nya platser för asylsökande

INVANDRING. Fram till sommaren behöver myndigheten få tag i upp till 20 000 nya boendeplatser för asylsökande, säger Willis Åberg som är Migrationsverkets ansvarige för boendeanskaffning.

Enligt Willis Åberg jagar Migrationsverket 5 000 – 6 000 platser för de som i dag bor på evakueringsboenden som egentligen ska vara mycket tillfälliga platser.

När nu handläggningstiderna för asylärenden ofta är över ett år ser Migrationsverket det som extra viktigt att hitta mer permanent boende.

Ett annat problem är de asylsökande som i dag bor på säsongsboenden, mest på campingplatser, men även till exempel på hotell i fjällvärlden. I dag har Migrationsverket avtal om totalt 5 461 säsongsplatser, men de asylsökande kommer behöva ge plats för turister, framför allt när campingsäsongen drar igång i april-maj.

Flyktingströmmen i höstas tvingade Migrationsverket att krympa boytan för asylsökande ner emot som lägst bara 2, 5 kvadratmeter per person.

SR

Tror ni det är över? Glöm det…

 

11 thoughts on “Migrationsverket behöver 20000 nya platser för asylsökande

 1. Sverige är på väg att förvandlas till ett Muhammedistan med dagens oansvariga politik. Många städer och förorter är redan ett Muhammedistan.

  SD säger jag bara!

 2. Migrationsverket behöver 20 000 platser samtidigt har 7klövern tagit bort 32 000 platser för äldre och vårdbehövande. Som byggt upp samhället och så var väl inte tänkt. Som den falske Stefan sa människors lika värde. Det måste omgående till ett nyval med (SD) som segrare om vi skall kunna rädda Sverige från total katastrof…………..

  • Såg dokumentären “hem till varje pris” och blev både ledsen och förbannad för de stackars gamlas skull som tvingas bo hemma utan möjlighet att klara sig själva fastän många av dem är över 90 år och många är dementa /svårt sjuka fysiskt.Kvinnan i reportaget var fantastiskt då hon vårdade både sin gamla mor som var över 90 år och sin demente make i hemmet.Hon kämpade för sin mors rätt att få komma in på äldreboende och få den tillsyn hon behövde.
   Förbannad blev jag på svt och journalisterna som gjorde reportaget ,som vanligt var reportaget inte objektivt ,sakligt och granskande.De tog upp problemet bara från ett håll,att förr bestämde politiker/myndigheter att alla gamla har rätt att bo kvar i sina hem och få hjälp i hemmet.Detta var väldigt bra på sin tid då de gamla fick bo på fattigvårdsinrättningar som var vedervärdiga,men vi har inte fattigvårdsinrättningar sedan långt tillbaka.Man kan ju fråga sig om inte sjuk-klövern som ju uppenbarligen avskyr de gamla som är sjuka och hjälplösa håller på att återinföra dessa hemska fattigvårdsinrättningar igen för där dog de gamla rätt snabbt.Idag dör ca 15 000 gamla av svält och vanvård i Sverige medan det väller in illegala och ljugande män som låtsas vara barn som kostar säkerligen minst 100 miljarder per år.Detta är folkmord som de grovt kriminella i sjuk-klövern bedriver.Hade Svt varit ett seriöst medim så hade givetvis reportrarna ställt de rätta frågorna och tagit fram fakta-sanningen om varför kommunerna lägger ner fler och fler äldreboenden sen 2000 och att så fort gamlingarna blir körda på porten så renoveras(om det inte redan är gjort innan) det för stora pengar och in flyttar de ljugande “ensamkommande” låtsasbarnen som varken är barn eller flyktingar.Skäms på Svt som är så grymma och falska,de vet sanningen men tiger och undanhåller den genom falskspel medan de gamla lämnas ensamma och hjälplösa i sina hem.Hur fan kan man som reporter se ett sådant lidande som de gamla och deras hårt belastade anhöriga som kämpar så hårt är utsatta för av giriga,maktgalna ,idiotiska grovt kriminella svenskfientliga politiker och makthavare.Att se gamla lida så mycket nöd och inte gå ut med sanningen och granska makthavarna inför folket som ju är deras primära uppdrag är så sataniskt ondskefullt och visar återigen på en ideologisk politisk agenda som media och politiker har gemensamt.Massinvandringspsykosen har inga gränser eller moral för dessa psykopater.Allt och alla som är svenskt skall offras på mångkulturens altare till vilket pris som helst.

   • Det finns fan inte ord för vansinnet!

    Såg programmet, kvinnan jobbade mer än heltid med att ta hand om sin man och mamma! Ett dygnet runtjobb utan ersättning och bara kostnader!

    Kvinnan är en superhjälte! Hur många kvinnor finns i Sverige som lever liknande liv, stackars kvinnor!

    Så här ska det fan inte få gå till!

    Senast vid nästa val måste vansinnigheterna stoppas!

    Glöm inte folketsdemonstration den 30/1-2016!

    Pösmunken Löfven och hans regering måste avgå omgående och asylturisterna måste handgripligen kastas ut ur Sverige!

 3. Under Januari till Maj 2015 sökte totalt 22.346 personer asyl i Sverige.

  Januari 4.896
  Februari 4.040
  Mars 4.117
  April 3.917
  Maj 5.376

  Under Januari till Maj 2014 sökte totalt 23.840 personer asyl i Sverige

  Januari 4.451
  Februari 4.109
  Mars 4.406
  April 4.855
  Maj 6.019

  Det kommer nog att följa mönstret för 2016 också om antal personer som söker asyl i Sverige.

 4. Fjällanläggningarnas säsong startar snart och jag undrar just om dom kommer att “vräka” asylsökande för att ta emot skidturister. Om migrationsverket betalar mer än vad turisterna gör så är jag ganska säker på att pengarna kommer att styra. Och för regeringen finns det alltid pengar till migverket!

 5. Vad sägs om att sätta in lite extra krafter på att skicka iväg alla dessa tusentals som faktiskt fått avvisningsbeslut men som bara hänger kvar på anläggningarna?

Kommentera