Talibaner vill inte att barn går i skola

Onsdagens attack mot universitetet i den pakistanska staden Charsadda utfördes av en gren av den talibanrörelse som håller till i landet, Tehrik.

Attacken riktades direkt mot skolväsendet som talibanerna anser utgöra ett hot mot Allahs suveränitet. Man hotar därför med nya attacker mot skolor och universitet, allt i syfte att skrämma människor från att utbilda sig till parlamentariker, officerare, advokater och andra yrken som Tehrik påstår utgöra ett hot.

Hotet består väl i att människor är utbildade, för hos dem själva brinner kunskapens låga i deras ögon och det skymtas en aura av intelligens kring deras skäggiga ansikten.

Skärmklipp

TT

Time

6 thoughts on “Talibaner vill inte att barn går i skola

 1. Säga vad man vill men sk.drönare/attackdrönare(UAV/UCAV) är riktigt bra uppfinningar.
  Med satellitinformation kan man slå ut mycket och det till noll egna förluster.

  Min devis är hellre en för mycket än en för lite. Folkrättsligt tveksamt men mycket effektivt och förresten, skägglaban med vänner på bilden ovan följer inte heller någon folkrätt. Då finns ingen anledning att spara på krutet.

  Drastiska åtgärder är tvunget om västvärlden skall bli av med problemet någon gång.

 2. Talibaner har ingen nytta av utbildning överhuvudtaget! Det krävs ingen speciell utbildning för att halshugga och stympa människor och djur! Dessutom lever de ju som man gjorde på medeltiden varken religion eller kultur har på något sätt förändrats! De flesta av talibanerna har inte ens den mentala kapacitet som krävs för att tillgodogöra sig kunskap!

 3. Det är samma sak i Thailand, muslimerna där mördar lärare för att man inte tycker om skolor och utbildning.

 4. Det krävs varken skolutbildning eller mod för att stå och posera med vapen och för att halshugga oskyldiga.

 5. Här får Nobelkometen problem att hitta pristagaren. Det är en hel del skarpa hjärnor. Undrar om inte det är bättre att välja en chimpans.

 6. ”Kunnskap er mackt” som det numera heter i den ”svenska” skolan. Klart att de inte vill att ungarna går i skolan. På ett par terminer skulle de kunna mer än de skäggiga feta männen i långklänning.

Kommentera