Skånes universitetssjukhus saknar spermier från Mellanöstern och Afrika


RASISM. Det råder i dag brist på spermiedonatorer i Sverige. En spermiedonator kan ge cirka 10-15 behandlingar. – Patienter från andra landsting söker sig hit på grund av långa väntetider. Vi behöver hela tiden rekrytera nya donatorer, gärna med en annan etnicitet än svensk. Vi skulle behöva fler donatorer från Mellanöstern, Asien och Afrika, säger Margareta Kitlinski till tidningen Sydsvenskan som naturligtvis inte ställer några frågor om det etniska önskemålet. 

-Pettersson undrar naturligtvis vilka egenskaper spermier från Mellanöstern, Asien och Afrika har som svenska spermier saknar???!!!

Sverige var det första landet i världen som 1985 lagstiftade om att barn som tillkommit genom spermadonation har rätt att få veta sitt ursprung när de blivit myndiga.

Är inte sjukhuset ute i rasbiologins tassemarker med en sådan förfrågan. Tänk er tvärtom, om någon frågat efter spermier från svenskar eller vita…


24 responses to “Skånes universitetssjukhus saknar spermier från Mellanöstern och Afrika

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: