Elever anmälda för hot om islamska staten


SKOLAN. Tre gånger under hösten har gymnasieskolan Knut Hahn i Ronneby polisanmält elever som hotat andra elever där terrororganisationen IS har nämnts.

Knut Hahnsskolan är Ronnebys största gymnasieskola med över 900 elever både vanliga gymnasieelever och vuxna elever på Komvux.

De polisanmälda hoten gäller bråk mellan elever där den ene hotat den andre med uttalanden som till exempel: ”Jag vet var du och din familj bor, och jag har vapen hemma och jag ska döda dig. Och att det som hände i Frankrike var helt rätt.” Detta rapporterar Sveriges Radio Blekinge idag.

Skolan har nolltolerans mot brott eller misstanke om brott som gäller vådsbejakande extremism. Och Ronnebys skolområdeschef Ronny Matsson säger till radion att det är viktigt att ta hoten på allvar. Anmälningarna från i höstas har inte lett till åtal.


4 responses to “Elever anmälda för hot om islamska staten

 • Olle

  ”Jag vet var din brevlåda bor” jävla blattespråk.
  Ociviliserade inavel som inte kan uppföra sig med normala människor, skicka hem dom till grottorna och låt oss slippa se fanskapen.
  Landsförrädare som skyr sina hemländer, vilka ruttna kräk, ändå hotar dom andra, det finns ingenting som är bra med inavlen, absolut ingenting.

  Gilla

 • ÅMÅL

  Om inte det svenska folket gör motstånd –
  blir det Sweslam som regerar.

  Gilla

 • ossie

  Dessa IS sympatisörer skall utvisas bums.

  Gilla

 • Argus

  Rätt enkelt, på gymnasiet är det inte skolplikt och dessa elever ska relegeras och den som väljer att inte anpassa sig ska avvisas från landet.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: